Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
Hudební videoklip

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (12)

Jiří Arch (2018) (E01) 

Ti moji dejvičtí oblíbenci se sešli v dalším potrhlém, ale setsakra zábavném televizním kousku, který jsem tak dlouho odkládal, až ho teď nejspíš slupnu v jedné rovině. O prostředí dabingu jsem se vždycky celkem zajímal, přestože jsem striktním zastáncem původního znění. A tady se o něm leccos dozvídám tou nejpříjemnější cestou. ()

Studio B (2018) (E02) 

Nečekal jsem, že mě tenhle komediální seriál tak pohltí hned ze začátku. Snad se nepoleví a pojede se dál ve stejné nebo ještě lepší rovině. ()

Budování mediálního obrazu (2018) (E03) 

Další geniální příhoda v rukou geniálních komediálních herců. Nicméně táta s dcerou Krobotovi tady hrají místy až nesnesitelné blbečky. ()

Vulgarismy (2018) (E04) 

Líbí se mi, jak si v rámci tématu, které seriál primárně zaobírá, ze sebe skočí udělat srandu i známé osobnosti, co si tady vytvoří parodii sami na sebe. ()

Ženské zbraně (2018) (E05) 

Kapitán Filcka je ohromná ujetina, nápad, který by překvapil i tvůrce šíleností jako je Rick a Morty. Ale v podání zdejších herců mi ani hodně nepřístojné scény dabování těhle maňásků vůbec nevadí. ()

Supervizor (2018) (E06) 

Nápad s Trojanem v rádiu zařídil jinak klasicky mírně nadprůměrné epizodě pátou hvězdu. ()

Černý prodej filmů (2018) (E07) 

Nejlepší parodie na vietnamskou komunitu a její moc na českém trhu. Neužila mám čím dál tím radši. ()

Ceny Františka Filipovského (2018) (E08) 

Asi se prostě musel dostavit i díl, co mě nijak neoslovil. Ještě zbývají čtyři, u kterých se zas třeba pobavím. ()

Inzerát (2018) (E09) 

Opět spíš nezáživná a suchá část, v jejímž duchu se snad nebude seriál držet až do svého konce. ()

Monitoring (2018) (E10) 

Myslel jsem, že větší angažmá mého jinak oblíbeného Myšičky dodá seriálu šťávu, zrovna tady bych jej ale nejradši zase hned vyštípal. Každopádně highlightem celé epizody jsou Pavlovy ztracené nervy To jsem čuměl s otevřenou pusou. ()

Destrukce (2018) (E11) 

Dlouhé roky jsem potřeboval na to, abych přišel na chuť Kláře Melíškové a kupříkladu Čtvrtou hvězdou si mě celkem získala. Bohužel zrovna postava Evy Archové prošla v průběhu Dabing Streetu tak otravným vývojem, že mi několikrát rostly facky na rukou. Všechno zachraňují charaktery Hynka Čermáka a Václava Neužila. ()

Poslední dabing (2018) (E12) 

Kdyby mě seriál nebavil natolik, abych šel ruku v ruce se zdejším průměrným hodnocením, tak bych asi nezhlédl všech 12 dílů během pouhých čtyř dnů. Konec možná přišel trochu uspěchaně, přesto s ním nemám ani v jediné rovině problém a záměrný hudební podtext v leckom mohl vyvolat i lítost, že tahle bláznivina nadobro skončila. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama