Reklama

Reklama

Účel světí prostředky

  • Ekvádor Sin Muertos No Hay Carnaval (více)

Obsahy(1)

Guayaquil je nejlidnatější město Ekvádoru. Je také nejvíce sužováno třídními rozdíly. Snímek "Účel světí prostředky" pojednává o bohatém mladíkovi snažícím se vystěhovat 250 rodin, které se usadily na půdě, jíž zdědil po svém otci. Jmenovaný vůdce nelegálních usedlíků je ochotný vyjednávat – ale lze tento vypjatý konflikt, tak příznačný pro velkou ekonomickou nerovnováhu uvnitř města, vyřešit bez krveprolití? (Cinemax)

(více)

Recenze (2)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Můj první Ekvádorský film a hned mě rozbublal. Latinská Amerika sociální témata směrem k chudším vrstvám společnosti umí hodně dobře a Účel světí prostředky je potvrzení mého tvrzení. Film má v sobě dva nosné příběhy o smrti německého (?) chlapce a vystěhování chudých lidí. Oba příběhy propojují hlavní postavy, zmrdi co maj peníze a jsou nad zákon. Pod palcem maj všechno a ostatní lidí jsou pro ně jen hovno na jejich podrážce. Ostatně tohle je celosvětový "hit" a je fuk jestli se jedná o Ekvádor, USA, Česko, Rusko a jestli je v zemi demokracie nebo totalita. Film ve mně vyvolal smutek ani ne tak z těch vlivných gaunerů, co si můžou dovolit cokoli, ale právě z nás "hoven na jejich podrážčce", jak se krásně necháváme opít jejich kecama o demokracii a jednou za čtyři roky cupitáme k volbám přesně tak jak oni potřebují pro alibi na své odpornosti a je fuk o jakou stranu v jaký zemi se jedná, všechno jsou to stejný svině a my je máme hnát klackama všechny do jednoho. Jenže i kdyby....bude to tady opět jen v jiným modulu a podobný filmy budou pořád aktuální, kdy lidi s klackama bojují za své špinavé slamy, protože mocným se líbí jejich pozemky na kšeft. Hnus, jdu si pustit Pata a Mata. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zážitek ze snímku jako z vlažné polévky. 1) Můj první ekvádorský film mě na rozdíl od Enšpígla nijak nerozbublal. Ne, že by byl vyloženě špatný, ale nezaujal mě. 2) Za zmínku snad stojí určitá syrová přímočarost v jednání mafie a zobrazená bezbřehá korupce. ()

Reklama

Reklama