Reklama

Reklama

Království zombie - Série 1

(série)
Jižní Korea, 2019, 5 h 9 min (Minutáž: 44–57 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Recenze (28)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již první díl mne mimořádně upoutal a já tak tuto kombinaci dobového mocenského konfliktu v Koreii řízlou se zombie pandemíí doslova hltal. Všech šest dílů jsem shlédl asi během tří dnů a každý z nich jsem si mimořádně užil. Korunní princ i jeho společnící jsou velice sympatičtí, zaporáci jsou pěkné svině, akce je tu tak akorát a do toho všeho velice nepříjemné a zároveň strašidelné zombie scény zajistily bezkonkurenčních pět hvězd. 91% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvom rade sa chcem poďakovať čurákovi, ktorý mi vymazal pôvodný koment. Vskutku profesionálne jednanie. Takže ak by mal chuť urobiť to znova, tak už len v krátkosti a rýchlosti: prvá séria je napriek pár drobným výčitkám skvelá. Už z princípu ide o riadne originálnu vec, zombies vs. zákulisné podrazy vs. feudálne Japonsko, to je fakt brutálna kombinácia, aká tu asi ešte nebola. K tomu sympatický kasting, dobré akčné scény, vynikajúce scény, napätie, ale prekvapivo občas aj humor, ktorý však našťastie neznižuje celkovú vážnosť a strašidelnú nepríjemnosť. Na konci sme sa dočkali logického, napriek tomu prekvapivého twistu. teším sa na druhú sezónu. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na zhliadnutie tohto historicko-výpravného a k tomu ešte aj zombie-survival seriálu som sa veľmi tešil a už po jeho prvej sérii môžem povedať, že som úplne spokojný. Tvorcovia sa s ničím nepárali a hneď od prvej epizódy nám začali predvádzať perfektne akčné a dobovo autentické predstavenie, ktoré až do konca nespustí nohu z plynu. Veľmi oceňujem prácu všetkých maskérov, ktorí svojimi schopnosťami dokázali vytvoriť neskutočne desivé oživlé mŕtvoly, ktoré sú dokonca niekoľkonásobne hrozivejšie ako v The Walking Dead... A minimálne rovnaká pochvala patrí aj všetkým kostýmom a settingu, je naozaj vidieť, že natáčanie tohto seriálu muselo stáť naozaj poriadny balík, pretože tu to je vidno úplne vo všetkom – správanie a vzhľad postáv, pevnosti v naozaj zachovalom (priam až nepoškodenom) stave a historické zbrane vytvárajú ten pravý stredoveký dojem. K tomu pridajme ešte premakanú mrazivú atmosféru, za ktorou stojí hlavne pochmúrne jesenné počasie a máme z toho naozaj zaujímavé dielo – kombinácia politického thrilleru a zombie-survival hororu je mimoriadne originálna a do poslednej bodky vyťažená... V tomto prípade nevadí ani to, že som nebol schopný zapamätať si mená viac ako dvoch postáv (nič proti, ale ten ich jazyk teda nie je pre mňa 😄), avšak nič z toho môj konečný dojem nijako nezmenilo. Dávam 9 striel šípom z 10 a už teraz sa nemôžem dočkať druhej série, súdiac podľa parádneho záveru poslednej epizódy si myslím, že bude ešte lepšia ako tá prvá... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

První série úspěšně za mnou ... středověká Korea (možná novověká, těžko říct), hra o trůn, intriky a zombíci. Korejští zombíci jsou mnohem děsivější než ti, které známe z amerických filmů. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna seriálu „Kingdom“ sice začíná jako klasický zombie survival, jenom v historických kulisách, ale mnohem více se do toho promítnou prvky historického dramatu, kdy zde nechybí intriky. Tomu je přizpůsoben i samotný zombie žánr, kdy právě skutečnost, že někdo je nemrtvý, je využívána k tomu, aby byli určití lidé posunuti tam, kde je jiní chtějí mít. Originální a chytrý historický zombie horor. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Docela přímočarý seriál, s jasně rozvrhnutými charaktery, který se v pilotní sérii stále trochu drží při zemi co se epiky týče. Občas jsem se tedy trochu ztrácel u vedlejších charakterů, ale nešlo o nic dramatického, co by ovlivnilo výslednou kvalitu filmu. Stěžejní postavy rozhodně nepřehlédnete! Seriál na to, jak přímočarý je má navíc i několik zvratů. A jsem moc zvědav, co předvede v další sérii, která dle toho co bylo naznačeno bude skutečně monstrózní. Menší mínus si zaslouží občas až do očí bíjící přehrávání některých komparsistů, ale na druhou stranu mě velmi zaujala myšlenka zombie apokalypsy jako důsledek kanibalismu a touhy po politické moci. Jižní Korea se vyšvihla. 80% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je absolutní bomba, ač se v tomto kritickém období Asiaté rozznášející chorobu těžko sledují. Oproti novodobým apokalypsám, za něž může v dnešních scénářích záhadný virus, to má v Kingdom na svědomí květ života a celá tato historická dobová zombie záležitost ji zobrazuje z mytologického hlediska a ještě navíc vzděláva v oblasti sinologie a historicko-kulturních kontextů Korei, už jen třeba v podobě úžasných kostýmů. Příběh tu podepírají až pohádkově vykreslené charaktery (zbabělá šlechta, statečný princ, krutá královna, zrůdná monstra). Přišlo mi to jako taková epizoda The Walking Dead v korejském historickém pojetí. V podstatě vlastně korejská zombie Hra o Trůny. Hororová stránka fungovala na jedničku stejně tak i akční a bojové scény. Scéna ve vězeňské cele naprosto originální a funny. Scéna s ženou s ročním miminem na zádech utíkající před zombie naprosto dechberoucí a surová. A asi poprvé jsem viděla, jak si zombie pravidelně padají při běhu pod nohy, nebo jak plavou pod vodou. Vskutku originální pojetí už jen díky tomu, že za úsvitu zombie zalézají pod domy, kde zkamění. Už se těším na přídavek. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně příjemná záležitost. Celá první série se za mě moc povedlo a díky (pouze) šesti dílům si mě to udrželo. Protože tady lidi tahají za kratší konec a nemají moc možností. Takže to nestihlo působit nereálně. Protože místní zombíci jsou rychlý a královský stráže nekompromisní. Hodně mě bavilo, jak zombíci "fungují". Bylo to zase něco nového a originálního a fajn se s tím pracuje v ději. Rozhodně mi nevadilo, že se tady nedrží "zažitých pravidel žánru", asi to někomu může brnkat na nervy, ale já je neberu jako zombie, ale "zombie". A potom je všechno naprosto ok :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud pozvolnější rozjezd vynahradí následující epizody, ve kterých sledujeme nefalšovaný zombie nářez. Zpětně jsem vlastně za to ukecanější uvedení do situace ohledně královské rodiny rád. Celá ta pointa, jak to vzniklo, společně se středověkými kulisami, působí neotřele a dobře se na to kouká. Vizuál je v poslední době silnou stránkou u většiny korejských filmů a tento seriál působí opravdu nešizeně (díky Netflix!) K tomu sledujeme i nějaké to intrikaření při snaze uchvátit trůn, takže vlastně jde o odlehčenější korejské Hry o trůny. Poslední díl první řady je "skvělým" předvyvrcholením, takže jsem rád, že nemusím čekat na řadu druhou. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kórejskí seriál ktorý som dal za 2 dni. Aspoň prvú sériu, uvidíme aká bude druhá. Dĺžka a počet epizód určite stačila. Ide o celkom vydarený projekt od netflixu. Pozerať som to musel ale v anglickom znení. Kórejské by sa asi až tak dobre nepozeralo. Dobrý nápad so zombíkmi a to sme ich prevedenie videli už niekolkokrát. 3,5* ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Skvělý zombie seriál z Koreje, který má velkou výhodu v tom, že každá série má jen šest dílů a nevyskytují se zde žádné mimořádně otravné postavy ( viz Morgan z TWD ) a trapné dialogy. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zombíkům už moc neholduji, protože se zřídka kdy podaří přijít s něčím novým a klasické slashery mě už prostě tolik nebaví. V kombinaci s korejským dobovým feudalismem, hladomorem, a přístupu k zombie jako k "nemoci" se ale přeci jen jedná o svěží vítr v plachtách. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Detailněji u jednotlivých epizod).Tak v první řadě, slovo “zombie” v seriálu nepadne (to je jen debilní CZ překlad). To co v seriálu probíhá nejsou zombie ani z rychlíku (teda max jen toho do Pusanu). To oč tam běhá (někdy i rychleji než jezdec na koni) se bojí slunce (jako upíři). Takže Vamp-bie? Nebo Sprint-bie upířího typu? Jo a taky nejedí vepřové. Takže islamistického vyznání... Tak nebo tak, retardovaná inovace, co dělá zombie žánru spíš ostudu. To co funguje skvěle je dobové umístění. Vypadá to skvěle a skvěle fungují i tahanice o následnictví trůnu. Ze začátku je to dost utahané a užvaněné. Pak pomalý rozjezd vystřídá probíhající chaos. Dál. Bohužel umístění do Koreje nese jeden trapný fakt. Alespoň pro mě. Jsou všichni stejní… Jakmile nedojde na identifikaci jménem (nebo titulem), je to v háji. Kdyby alespoň všichni nenosili to  samé (fialové kimono + klobouk nebo nějaké roztrhané hadry). Občas má někdo na klobouku peří, ale stejně vím prd kam je zařadit. Co působí dobře je také fakt, že se neštítí krve. Sekání hlav (nebo do hlav) vším co se dá ve středověku najít je samozřejmost. Celkově vzato, pokud někoho neuráží prznění pravidel zombie (běhání-světloplachost-islamismus) a občas neskutečně retardované zvraty a směr scénáře, klidně si jednu-dvě hvězdičky přihoďte. Za mě jako celek podprůměr. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Politika a pletichaření/zombie akčňák ze středověké asie. Rozhodně bavilo, závěr s1 končí krásným twistem, ale nemám tady to nadšení, že bych si musel okamžitě hned střelit i s2. Snad časem. 7/10 ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Intrikářská část není ničím převratným, což ovšem neznamená, že by nebavila, naopak, pro celkové potřeby série bohatě stačí. Největší prostor má samozřejmě v úvodních dvou epizodách, v těch následujících už je v pozadí, je tu totiž nemoc. Ta je naopak tím nejzásadnějším a "potěší". Totiž, oproti jiným řekněme podobným seriálům, se zde hned dozvídáme její původ, ten je navíc velmi dobře, až mytologicky vysvětlen, což příběhu pomáhá. To stejné platí i o hlavních postavách, které jsou navíc velmi dobře obsazeny, obzvlášť korunní princ Lee Chang, tomu se nedá nefandit. Ale výborný je i jeho osobní strážce Mu-yeong, nebo tajemný střelec. Co se epizod či scén týče, akce v nich je výborně natočena a zdaleka to neplatí jen pro "zombie akci", která je samozřejmě taktéž parádní. Přesto nemám pocit, že by třetí epizoda byla z tohoto pohledu vrcholem, naopak, celá ta obdivovaná část mi přišla poněkud zmatečná a nepřehledná. Za to taková scéna u řeky, či jezera v rákosí, to je skutečný skvost a dle mého názoru právě to nejlepší v sérii. Závěr nečekaně otevřený, přesto pohledy hovoří za vše a spousta otázek zůstává... Pozvánka na další sérii nemohla být lepší! 80% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prva a posledna mnou videna seria: Zaner horror pri tomto seriali bol pre mna hlavnym lakadlom. Dufajuc, ze Korejci pridu s niecim novym, nevidenym. Zial, nie je tomu tak. Patos, komedia az absurdita, ale v prvom rade "cez kopirku" napriec historickymi filmami z Korey, ci Ciny, kedy uz takmer nema co prekvapit. Od hier mocnych kast az po zlozenie "hrdinskych odporcov". Zombie-linia je......neoriginalna. Nechcem spoilovat, a tak len napisem, ze povodca nakazy vam "vyrazi dekel". Mali tam kvoli tomu napisat pridat zaner rozpravka alebo fantasy. Zabavi takmer vyhradne len fanusikov bud tohoto zanru juhokorejskej kinematografie, alebo zombie-tematiky vseobecne. Rychloposuv uz bol nutny, aby som seriu vobec vladal dopozerat. Sklamanie a zabity cas. Neodporucam, ak nepatrite k jednej z vyssie spomenutych skupin. A i tak vas to moze rozladit. 35% ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je teda pěkná slabota. Cením sice originální nápad o zombie nákaze, která ještě zcela nezničila celej svět, a tak si můžou politikové dál hrát svoje hry, ale i v této části seriál dost pokulhává. Každopádně koukat se na vystrašený šlechtice a korejskou kulturu jsou dvě věci, díky kterým jsem seriál zcela nezavrhl. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je trošku divočina. Žádná variace na hry o trůny to není. Žádné intriky, naopak je to přímočaré. Korunní princ je obviněn z velezrady a úřady mu jdou po krku s pi*ou a jejím.fotrem v hlavní roli, kteří chtějí nejspíše vyhladit polovinu tamního obyvatelstva, jinak se příběh posouva dopředu přímočaré a řeší se zombie apokalypsa. Jen toho chce někdo využít ve svůj prospěch, ale zombíci tu mají mnohem větší míru. Spíš mě to připomíná Japonsko a období samurajů, kdy jejich hlavním nepřítelem jsou zombíci. Každopádně je to povedené. Když přežijete první dva díly, kdy si zvykáte na prostředí a postavy, tak vás to pak odmění nádhernou a příjemnou podívanou. Příběh se rozjede a vás to bude bavit, už jen kvůli kulisám. To nádherné prostředí a krajina, navíc když je v seriálu nejspíše podzim, to krásně podtrhuje takovou zvláštní a zajímavou atmosféru. Navíc krásně natočené, skvela kamera a scény i efekty. V 3 díle přišel zlom a 4,5,6 episoda mě bavila a těším se na další řadu. ()

Mr.Sombrero 

všechny recenze uživatele

Středověká Korea, dvorské intriky a zombie nákaza? Zní to jako pěkný mišmaš, ale rozhodl jsem se dát seriálu šanci. Udělal jsem dobře, překvapivě to skvěle fungovalo. Po trochu rozpačitém začátku se série rozjede a svižným tempem směřuje do překvapivého finále. Kostýmy, výběr lokací a kamera dotvářejí skvělý vizuál, herecké výkony též nejsou špatné, i když některé postavy působí trochu škatulkovitě. Neviděl jsem mnoho počinů z jihokorejské kinematografie (vlastně asi jen Parazita), ale Jihokorejci očividně točit umí. S pomocí Netflixu vytvořili kvalitní a neobvyklý zombie seriál a doufám, že si udrží kvalitu i ve druhé řadě. ()

Reklama

Reklama