Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Recenze (127)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pořád úplně nechápu, jak je možné, že v téže době vznikly v Koreji dva takřka úplně stejné projekty, tedy tento seriál pro Netflix a pak snímek Changgowl. Podobné jsou si tak moc, že patrně musí adaptovat stejnou předlohu, ale i tak je to divné. Stejně jako takřka totožné jméno jejich režisérů :D Každopádně Netflix vede. Nad svým filmovým konkurentem Kingdom vítězí díky lépe prokresleným a sympatičtějším postavám a přehledněji odvyprávěnému ději. Řemeslná stránka je bezchybná, scenérie korejské přírody i starých paláců jsou nasnímány přímo překrásně, a když dojde na zombie akci, nelze si stěžovat na nic. První polovinu třetí epizody považuju za jednu z nejlepších filmových zombie sekvencí, co jsem viděl. Celou dobu jsem se těšil na šestou epizodu a říkal si, jaké to asi bude maso, on ale místo zombie řežby přišel spíše děj posunující díl s několika zajímavými zvraty. Takže asi nezbývá, než se těšit na druhou sérii. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto bolo presne podľa môjho gusta. Trochu historická detektívka, trochu intrigánsky polit-thriller a veľmi zombie masaker. :) Je to výpravné (kostýmy, zbrane, dekorácie, davové scény, evidentne to stálo pekné peniaze), s fajn príbehom, niekoľkými nečakanými zvratmi a parádne natočenou brutálnou akciou. Zombie majú zaujímavú vlastnosť, prebúdzajú sa až po súmraku, za denného svetla sa napchajú niekam do tieňa a tam ležia ako mŕtvi. Celé to má vlastne jedinú chybu - skončí to v najlepšom. Šup sem s druhou sezónou, ale rýchlo! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korejská variace na Hry o trůny. Tvůrci tu totiž naprosto perfektně zkombinovali zombie masakr středověkého světa na Korejském poloostrově a politických intrik, které jsou zajímavé, baví a spolu s různorodými postavami dokáží vyvolávat sérii emocí. Vůbec se mi tu totiž nestalo, že bych se v postavách třeba ztrácel. U každé bych si dokázal najít jak silné, tak slabé stránky. Největší sranda to byla vlastně v momentě, kdy se tu projevovalo chování královské rodiny, vysokých úředníků a politiků vůči obyčejným lidem. Až z toho mám pocit, že si tvůrci trošku utahovali z tehdejší doby, ale i ze současnosti, protože to byl místy solidní extrém. Často jsem u toho vzpomínal na naše politiky, kteří si také tak rádi ukrajují z ekonomiky naší země. V naší zemi je to také hodně zajetým tématem. Království zombie toto všechno nabízí a navíc to zaobaluje do krásných kulis středověkých pevností a tamní přírody, že je navíc neustále na co koukat. Plus, až uvidíte tu akci, tak mi věřte, že nebudete chtít lepší. To je prostě nářez. Přemýšlel jsem, proč tomuto seriálu nedát pět hvězd a vlastně jsem nenašel jediný důvod. Po dvou sériích tedy převládá totální nadšení a jsem zvědavý, co se bude dít dál. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE JE ROSTLINA VZKŘÍŠENÍ, KTERÁ OŽIVUJE MRTVÉ…“ /// Sledujeme historickej příběh od pacienta „NULA“, po rozšíření epidemie po téměř celém království. Zombící jsou svižní, nakažený děcka útočí na svoje matky – prostě korejskej důvtip. Nemá cenu to srovnávat s něčím jiným. Vobčas je to blbý, občas trochu napínavý, nijak zvlášť se tady nehraje na charaktery – prostě jen zlej – v pohodě. Když se pustí do silnějších rozmluv, tak bych blil. Překvapilo mě. Že bude další série, páč já bych to utnul. Jakože ukončil už tady. Prostě korunní princ dokázal, že si vládnout zaslouží, vykostí proradnýho hajzla, kterej za všechno může a lid si bude (po odstranění následků katastrofy) žít šťastně až do smrti. Jenže tohle bude až příště. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks „The Kingdom of the Gods“ neznám. 2.) Prostě zombíci ve středověku. 3.) Thx za titule „Malkivian“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jížní Korea s Netflixem servíruje nekompromisní Zombie Survival v 6 dílech a je to paráda, kde si příjdou na chuť fanoušci Historie, Zombie, Asie a palácových intrik. Král umírá a jediným následovníkem trůnu je korunní princ, ale s tím nesouhlasí jiné rody a začíná hon na prince i boj o trůn v pozadí zombie apokalypsy. Herecky naprosto skvělé, korunního prince si divák oblíbí od prvního momentu a to i jeho společníky, kde mě velmi bavil lovec tygrů, který předváděl hezké kousky. Je zde hezky a originálně vyobrazen původ samotného viru a zombie mají zvláštní schopnost ( ožívají pouze v noci) a všichni se můžeme shodnout na tom, že zombie sekvence ve třetím díle, je nejen vrchol série, ale také špičkou žánru. Za chválu stojí ještě překrásná krajina, paláce a kostýmy a také hezky dávkované zvraty, které mají šmrnc. Na chuť si příjdou i milovníci useknutých hlav. Jediným mínusem je, že seriál končí v tom nejlepším a nezbývá jen než čekat na druhou sezónu. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kingdom je skvelá jazda. Pôsobivý boj o kráľovský trón vo Feudálnom Japonsku na pozadí čerstvo prebiehajúcej desivej zombies nákazy. Nikto si nemôže byť istý prežitím, ani dôležité postavy. Parádny vizuál (od výpravy cez kostýmy atď.) po sympatický kasting a pôsobivé bojové scény. Niektoré epizódy možnože veľmi mierne nudia, ale fakt ide len o symbolické množstvo. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zatímco celý západní svět se už devět let utápí v největším hypu televizní historie a nekriticky hltá nefunkční telenovelu s tragickými postavami, kdy se v té lesní parodii na zombie seriál (přesně) 131 epizod vůbec nic nestane. Korejci se s tím neserou a během šesti epizod plných svižného tempa, představí výpravné historicko-politické drama z feudální Koreje, doplněné o zombie horor jak z příručky moderního zobrazení starých hororových prvků. Samotného mě až šokovala schopnost tvůrců tak umně skloubit zdánlivě nesourodé historické drama a akční zombie horor do funkčního celku. To vše ve filmařském hávu vysokorozpočtového západního seriálu (vypadá to vizuálně ještě lépe než nedávný Marco Polo), ovšem vše "Made in Korea" + podpora Netflixu. Ten seriál je zkrátka tak kvalitní, že v něm fungovaly i ty grotesktní postavy, které měly komediálně odlehčovat děj. Jestli se tomuhle neodklepne pokračování, bude to seriálový zločin. 95 % ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Věru, mezi zombie seriály špička, ale jen kvůli morálně pochybné a neschopné postavě zbabělce a hňupa, který neváhá udělat rozhodnutí ohrožující život hromady lidí, a jenž přebíhá mezi oběma stranami barikády, jak se to hodí, ale asi protože se chová jako naivní jelito, je všemi bláhosklonně tolerován a vše mu projde, bych seriálu nedal 5*, ani kdyby to byl excelentní náser. Tvůrci si pomáhají v rámci nekomplikování děje několika berličkami typu hrdinové v prekérní situaci, střih a hrdinové zdrhají na místě, kam kdyby se chtěli dostat, tak většina to nestihne a zařve. O častém zabíjení nemrtvých sekem přes krk nemluvě. Ale dost frflání, je to pořád dost dobré, výpravné, napínavé a zasazením do historické epochy korejských dějin atraktivní. 1. a 2. série: 8/10. ()

Mr.Apache

všechny recenze uživatele

Z údajného zombie seriálu jsem zhlédl dvouhodinový pilotní díl. Zombie jsem se nedočkal, zato tam bylo hodně létajících Asiatů. (15.4.2020: Zjišťuju, že jsem viděl něco úplně jiného.) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zdařilý příspěvěk do zombie žánru z neokoukaného prostředí feudální Asie, kterému se daří bodovat hned v několika rovinách. Tou hlavní je bezpochyby schopnost korejských tvůrců podávat relativně složité příběhy jednoduše. Díky tomu můžeme sledovat zdařilé politické drama, které originálním způsobem využívá, oživuje a osvěžuje zákonitosti zombie subžánru. Z hlediska příběhu je Kingdeom neokoukaný a originální počin, který svému žánru nedělá ostudu. Bohužel však stejně jako většina seriálů docela často mlátí prázdnou slámu a spíš než posouvání děje sledujeme nudnější dějovou výplň a občas si bohužel musí vzít dovolenou i logika. To je však něco, co se dalo od seriálu, která má 12 epizod čekat. Hru na první a druhou sérii hrát odmítám, protože se jedná o jeden souvislý děj, který po první šestici dílů není nijak uzavřen. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Výborná kombinace zběsilého nekompromisního zombie survivalu a palácových intrik. Po celou dobu to má skvělé tempo, informace jsou divákovi dávkovány napříč celou sérií, což udržuje napětí až do konce a ani závěr vše zdaleka nevyřeší a vytasí ještě pár hezkých trumfů. Naplno je využito také exotické prostředí středověké Koreje, jak její přírodní krásy či architektura, tak i zvyky a obyčeje té doby. Akční sekvence se zombie (jejichž původ i chování je tady taky díky několika maličkostem překvapivě inovativní, alespoň když to srovnám s další filmovou a seriálovou tvorbou) jsou zběsilé a nelítostné a dojde i na parádní souboje mezi lidskými oponenty. Kameře ani střihu nemám co vytknout, zážitek většinou jenom umocňovaly. Stejně jako soundtrack. A tentokrát se dokonce téměř neukázal hlavní nešvar korejské tvorby - přehnaná melodramatičnost a patetické scény. Přesto si člověk chvíli na specifický herecký projev musí chvíli zvykat, ale nějak ty občasné (pro oko západního člověka) přehnané výlevy emocí do tohoto období docela seděly. Herecké výkony všech hlavních představitelů byly dostačující, ačkoliv většina postav přes zajímavý děj působila docela šablonovitě. To ale spíše jen taková malá výhrada, druhou sezónu bych si dal hned teď. Silné 4/5. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, dokoukáno a je čas hodnotit! Na úvod bych řekl, že po zklamání ve formě seriálu The Walking Dead (ukončeno po první sérii), jsem dal šanci dalšímu zombie seriálu a moc dobře jsem udělal. Již dlouho se nestalo, že by mne nějaký seriál takto pohltil a já ho celý projel v několika dnech. Zejména na seriálu oceňuji dvě věci. Jednak ukázku Feudálního uspořádání korejské společnosti zde bylo bezchybně vykresleno a byla radost sledovat jejich smysl pro čest a naprostou loajálnost vůči svým pánům. Zejména mě pobavilo, když šlechticům přišlo horší, když na ně útočili vesničani a vůbec jim nepřipadalo divné, že se lidé na ulici požírají za živa a nebo služebnictvo neustále upozorňující své pány, že zasluhují zemřít kvůli sebemenší chybě které se dopustili. A za druhé ona kombinace mocenského souboje s propuknutím zombie pandemie prostě nemohlo být zvládnuto lépe. Ke sledování mne dovedlo dílo Království Zombie, které i když se mi zprvu dost líbilo, tak ve srovnání se seriálem zdaleka nedosahuje takových kvalit. 93% a zvažuji přidání do mých TOP 10. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Na Kojeju dotěla dobjy, jó. Když se prokoušete skrz šablonovitou zápletku ,,pinc, čó ma ču-čche, ládce slá, slá pan", dostanete hezkou atmosféru a občasné lekavky. Pravda, lidé se v seriálu dělí na chudé a úřednicko/šlechtickou grupu, kdy výše postavení mají upravený vous a na hlavě satelity, zatímco plebs je prostovlasý, s bradkami zasranými (snad) od bahna. Trošku mi to splývá. A ženské figury, které jsou pro změnu zase zcela vousoprosté, to je jednolitá masa, z níž vystupuje jen pupkatá queen, protože je neforemná a má oči pojídačky koťátek. Neva, rád si dám pokračování. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Seriál s letos zatím největším rozpočtem, komparsem, a nejštědřejšími kulisami (neskutečná příroda), vedle kterého se ta nudná dementní trapárna se zombíkama od AMC může jen zahanbeně krčit v koutě. V Jižní Koree milují Pána Prstenů a comicsové The Walking Dead, a rozhodli se to skrze Netflix dát zatraceně hlasitě najevo. Ten šílený twist a monstrózní cliffhanger v poslední epizodě, to bude horší než čekání na finální sezónu Hry o trůny... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kórejci už mnohokrát dokázali, že to so zombíkmi vedia. Tento seriál je veľmi zručne natočený a navyše krásne vyvážený, pretože našťastie nikoho nenapadlo naťahovať to na 10-12 častí v jednej sérii. Tých 6 epizód v jednej sérii je fajn, presne toľko, koľko treba. Veľmi dobre premiešané žánre horor-akčný-historický, funguje to dokonale. Jediné, čo mi kazilo zážitok je to nešťastné kórejské herectvo, hlavne v napínavých scénach, presne tam, kde by sa iný tváril smrteľne vážne. Schválne si všimnite ako hrajú strach, či už je to strach pred zombíkom či panovníkom, je to až trápne, možno to mal byť vtipný prvok, ale nefunguje to. Vážnejšie uchopenie by možno znamenalo plný počet hviezd, takto "len" silné štyri. 80%. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Skvělá multi-žánrová podívaná která kombinuje zombie survival-horror a opulentní akční velkofilm na pozadí palácových intrik. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

V některých směrech sice podivná (ne)návaznost a někdy zmatené skoky v prostoru, ale i tak nehorázně zábavná věc plná sympatických i správně nesympatických postav, skvělých soubojů, chytrýho scénáře, kterej se nebojí naprosto nevinně odkazovat na LOTRa nebo GoT, a oku lahodící výpravy. Utíká to jako voda. První série - 85% ... Druhá série - 90% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zábavný seriál o mocenském souboji mezi šlechtickými rody Hy-Un-Dai a Dae-Woo, opepřený nějakými těmi zombivci. Za mě dobré, možná i lepší. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc "Korejská Hra o Trůny", než jen "zombie řezničina ze středověku". Úvodní dva díly svým úvodem do prostředí a postav nudí, ale jak se odbyde tento "nutný" základ i s už ohraným originem nemrtvých monster - a ty se změní z jednotek kusů na armádu - tak se rozjíždí kvalitní fantasy orgie. Které i na ty politické pletichy aristokracie, velké bitvy pěšáků, a osobní dramata pár hlavních postav nahlíží hodně neokoukaným asijským způsobem. A velkou výhodou je že na rozdíl od Hry o Trůny je hlavní příběh dokončený už po dvanácti dílech. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by nejspíš vypadala Hra o trůny, kdyby jejími tvůrci byli Akira Kurosawa a George Romero. Brutální mocenské intriky a nadupaná zombie řežba v jednom. To vše v exotických kulisách feudální Asie. Člověk by nevěřil, jak krásně tyhle elementy můžou jít dohromady. Nářez! S01: 80 %; S02: 80 % ()

Reklama

Reklama