Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kórejci už mnohokrát dokázali, že to so zombíkmi vedia. Tento seriál je veľmi zručne natočený a navyše krásne vyvážený, pretože našťastie nikoho nenapadlo naťahovať to na 10-12 častí v jednej sérii. Tých 6 epizód v jednej sérii je fajn, presne toľko, koľko treba. Veľmi dobre premiešané žánre horor-akčný-historický, funguje to dokonale. Jediné, čo mi kazilo zážitok je to nešťastné kórejské herectvo, hlavne v napínavých scénach, presne tam, kde by sa iný tváril smrteľne vážne. Schválne si všimnite ako hrajú strach, či už je to strach pred zombíkom či panovníkom, je to až trápne, možno to mal byť vtipný prvok, ale nefunguje to. Vážnejšie uchopenie by možno znamenalo plný počet hviezd, takto "len" silné štyri. 80%. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zdařilý příspěvěk do zombie žánru z neokoukaného prostředí feudální Asie, kterému se daří bodovat hned v několika rovinách. Tou hlavní je bezpochyby schopnost korejských tvůrců podávat relativně složité příběhy jednoduše. Díky tomu můžeme sledovat zdařilé politické drama, které originálním způsobem využívá, oživuje a osvěžuje zákonitosti zombie subžánru. Z hlediska příběhu je Kingdeom neokoukaný a originální počin, který svému žánru nedělá ostudu. Bohužel však stejně jako většina seriálů docela často mlátí prázdnou slámu a spíš než posouvání děje sledujeme nudnější dějovou výplň a občas si bohužel musí vzít dovolenou i logika. To je však něco, co se dalo od seriálu, která má 12 epizod čekat. Hru na první a druhou sérii hrát odmítám, protože se jedná o jeden souvislý děj, který po první šestici dílů není nijak uzavřen. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pořád úplně nechápu, jak je možné, že v téže době vznikly v Koreji dva takřka úplně stejné projekty, tedy tento seriál pro Netflix a pak snímek Changgowl. Podobné jsou si tak moc, že patrně musí adaptovat stejnou předlohu, ale i tak je to divné. Stejně jako takřka totožné jméno jejich režisérů :D Každopádně Netflix vede. Nad svým filmovým konkurentem Kingdom vítězí díky lépe prokresleným a sympatičtějším postavám a přehledněji odvyprávěnému ději. Řemeslná stránka je bezchybná, scenérie korejské přírody i starých paláců jsou nasnímány přímo překrásně, a když dojde na zombie akci, nelze si stěžovat na nic. První polovinu třetí epizody považuju za jednu z nejlepších filmových zombie sekvencí, co jsem viděl. Celou dobu jsem se těšil na šestou epizodu a říkal si, jaké to asi bude maso, on ale místo zombie řežby přišel spíše děj posunující díl s několika zajímavými zvraty. Takže asi nezbývá, než se těšit na druhou sérii. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

V době stále napjatější pandemie není nic lepšího než na Neflixu objevit korejský zombie seriál, který se však od té hromady dalších zombie flicků odlišuje tím, že se odehrává na konci 16. století. Takže pokud chcete vidět hustě a zároveň trochu směšně oblékající se asiaty, kteří se stylem Michonne z Walking Dead stínají blyštivými čepelemi hlavy požírajícím mrtvákům, Kingdom je přesně pro vás. Seriálu se dobře daří propojit motiv stále zhoršující se zombie epidemie s motivem královské politiky, který ze seriálu částečně dělá i takové historické drama plné intrik. Žádnou Hru o trůny ale nečekejte, postavy (i přestože mnohé jsou dobře napsané a často zajímavé) jsou hodně jednodimenzionální - klaďáci se chovají hodně kladně, padouši hodně záporně. V rámci celého seriálu to ale zas až tolik nevadí. Palácové intriky jsou sice dobrým zpestřením celého seriálového zážitku, ale to pravé potěšení stejně vychází z vypořádáváním se s celou tou zombie šlamastikou, která mnohokrát v divákovi vyvolá pocit beznaděje a stresu. A s tím taktéž přichází i napětí, což samozřejmě chceme, ne? Ještě kdyby se seriál zbavil v některých částech jisté utahanosti a zmatečnosti v ustanovení kdo je kdo a kdo dělá co, byla by to naprosto parádní podívaná. I tak to ale stopro stojí za zhlédnutí. Kam se hrabe corona! Lepší 4* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Daebak!!! Překlad: “Trefa do černého!!!” V historicko-zombie provedení. Jiné, než standardní korejské seriály, přesto ale korejské. Kdo čeká horor, bude zklamán. Kdo není zvyklý na asijskou tvorbu, může si stěžovat na pomalost. Kdo je zvyklý, toho bude seriál držet od začátku do konce. Tvůrci se vykašlali na standardních minimálně 16 epizod a natočili jen šest, takže je to kompaktní a nenatahované. Těším se na druhou sérii, jen je škoda, že ji neudělali hned. Doo-na Bae super, ostatní herci také. Občasné záběry z výšky, použité zde, registruju v korejském seriálu poprvé. Trailer https://m.youtube.com/watch?v=4l-yByZpaaM ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Natočit každou epizodu stálo více než 1,78 milionu amerických dolarů. (MeanWhile)
  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)

Reklama

Reklama