Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pořád úplně nechápu, jak je možné, že v téže době vznikly v Koreji dva takřka úplně stejné projekty, tedy tento seriál pro Netflix a pak snímek Changgowl. Podobné jsou si tak moc, že patrně musí adaptovat stejnou předlohu, ale i tak je to divné. Stejně jako takřka totožné jméno jejich režisérů :D Každopádně Netflix vede. Nad svým filmovým konkurentem Kingdom vítězí díky lépe prokresleným a sympatičtějším postavám a přehledněji odvyprávěnému ději. Řemeslná stránka je bezchybná, scenérie korejské přírody i starých paláců jsou nasnímány přímo překrásně, a když dojde na zombie akci, nelze si stěžovat na nic. První polovinu třetí epizody považuju za jednu z nejlepších filmových zombie sekvencí, co jsem viděl. Celou dobu jsem se těšil na šestou epizodu a říkal si, jaké to asi bude maso, on ale místo zombie řežby přišel spíše děj posunující díl s několika zajímavými zvraty. Takže asi nezbývá, než se těšit na druhou sérii. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Nečekané překvapení z Koreje. Zombie ve středověku jsou vyobrazeny konečně trochu jako svižnější stvoření ala Úsvit mrtvých. Než se vykrystalizovaly vůdčí postavy, tak byl první díl trochu seznamovací, zmatenější, kór když všichni vypadají stejně, ale postupně to začne nabírat na obrátkách, až to skončí pekelným cliffhangerem. Druhá řada parádní a k plnému počtu chybí málo. (hodnocení za 1. - 2. sérii) ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Seriál Kingdom funguje vo všetkých rovinách a polohách, ktoré si zaumienil. Výborne zmáknutá seriálovosť a nadväznosť (nebingeoval som), výborné a jasné politické i intrigánske prostredie, vydarení zombieci a aj ich ataky. Herecky na pomery juhokorejskej televíznej tvorby taktiež nadpriemerné a veľmi ma teší, že Kingdom dáva presne taký zombie fanservis, ktorý sme očakávali od Game of thrones, ale sme ho bohužiaľ nedostali. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Kolotoč radosti a zvratek. Kdybych měl tento seriál nazvat nadpisem nějaké "recenze", asi by vypadala přesně takto. Kingdom je zvláštní. Jinak se to nazvat nedá. Je skvěle zpracováno, a co víc s velmi originálním příběhem. Jenže to podání je jako vrtačka v uchu. Spolu když k tomu připojíme docela i solidní nic a nudu, tak ta zvláštnost dostane tvar. Jsme totiž ve skvělé době a místě. Novověká Korea, se svými intriky v oblasti politiky a vztahů... to je přeci trefa do černého. Ale pak přišlo Walking Dead. Je až zajímavé, že seriál funguje lehce a principu Game of Thrones, ale ani ne tolik, že by přednost měly právě intriky, ale vlastně zombíci. Což je důvod proč Game of Thrones po devíti letech funguje a Walking Dead nefungovalo ani po čtyřech. A to je asi i důvod, proč Kingdom nefungovalo ani po první sérii. Mnoho ničeho, kdy do příběhu vstupují nudné a zbytečné postavy a to vše naštosováno takovou odpornou omáčkou u toho, že by se člověku chtělo zvracet. Když se však projeví vaše sympatie vůči různým charakterům a počkáte do pozdějších dílů, kdy se postavy trochu více usadí v logice a zajímavé zápletce, začne to fungovat. Ale relativně pozdě. Trvalo to více než polovinu seriálu, než se mi tam začalo něco líbit. To stále nechává otevřený otazník pro druhou sérii, která asi musí být, protože tvůrci uzavřeli tu první učebnicovým příkladem pokračování. Dal bych tomu rád šanci, protože i když nějak na východní kultury nejsem, tak zde jsem to žral. A byl to nevyužitý a skvělý aspekt. 2. série: Kingdom je v celku hezký úkaz toho, že hezká výprava, hezká kamera, která je dobře udělaná, dobrý nápad, dobrá režie a dalších tuna věcí není všechno. Většinou ať už chcete nebo ne, tak u filmu bude důležitá příběh. To jak ho budete vyprávět, jak bude zajímavý, jaké v něm budou postavy a jaké emoce si k nim vytvoříte. Faktorů ve scénáři je milion. No a mě to nechytilo ani v prvopočátku. Sice se občas člověk nechá oblbnout hezkým nápadem a inovací, ale když se nijak dál nerozvine, tak je to těžké. Druhá série je toho dobrým důkazem, jelikož se plácá v různých problémech a sporech, které jsou ale jednoduše nezajímavé. A důvod je jednoduchý. Postavy jsou totálně nezajímavý. Jak člověk má sledovat v napětí a lásce děj, když hlavní postava je asi stejně sympatická jako záporák? Máte skoro stejné důvody na obě strany, jelikož hlavní postava má motivaci v tom, že se snaží získat spravedlnost. To tu ale bylo několikrát a v tak zajímavější míře, že je toto skoro k smíchu. V pozadí zajímavé zombie drama, které ale už je taky ošoupané jako pět let staré tretry a z této rovnice nevyjde zrovna kladný výsledek. Hodně na sílu tease na novou sérii, na kterou se těším asi tolik jako na další volby do PS, když vidím preference pro Babiše. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, dokoukáno a je čas hodnotit! Na úvod bych řekl, že po zklamání ve formě seriálu The Walking Dead (ukončeno po první sérii), jsem dal šanci dalšímu zombie seriálu a moc dobře jsem udělal. Již dlouho se nestalo, že by mne nějaký seriál takto pohltil a já ho celý projel v několika dnech. Zejména na seriálu oceňuji dvě věci. Jednak ukázku Feudálního uspořádání korejské společnosti zde bylo bezchybně vykresleno a byla radost sledovat jejich smysl pro čest a naprostou loajálnost vůči svým pánům. Zejména mě pobavilo, když šlechticům přišlo horší, když na ně útočili vesničani a vůbec jim nepřipadalo divné, že se lidé na ulici požírají za živa a nebo služebnictvo neustále upozorňující své pány, že zasluhují zemřít kvůli sebemenší chybě které se dopustili. A za druhé ona kombinace mocenského souboje s propuknutím zombie pandemie prostě nemohlo být zvládnuto lépe. Ke sledování mne dovedlo dílo Království Zombie, které i když se mi zprvu dost líbilo, tak ve srovnání se seriálem zdaleka nedosahuje takových kvalit. 93% a zvažuji přidání do mých TOP 10. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)
  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • Natočit každou epizodu stálo více než 1,78 milionu amerických dolarů. (MeanWhile)

Reklama

Reklama