Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • angličtina The Little Mermaid (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Pohádkový film Malá mořská víla byl natočen podle stejnojmenné pohádky dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena. Vypráví o tragické lásce mořské bytosti k pozemskému princi, pro nějž obětuje to nejcennější, co má - svůj hlas a život. Příběh zahrnuje prvky opravdové lidské tragiky a životního dramatu. Proto je určen nejen dětem, ale i dospělým. Ve filmu byla použita řada náročných triků, velkou roli v něm hraje výtvarná stránka i pohybový projev představitelů obyvatel podmořského světa? (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

LittleMonste

LittleMonste (hodnocení, recenze)

Tahle pohádka na mě vždycky působila tak nějak... divně, rozpačitě :( Nelíbí ale občas se na ni kouknu 

Pierre700

Pierre700 (hodnocení, recenze)

Milujem smutné a temné rozprávky / pohádky, a táto je i poeticky veľmi krásna. Už ako chlapcovi sa mi tento film páčil. Čo sa mi tam nepáčilo bola asi akurát tá černošská princezná, čo sa tam asi 2x mihla, pôsobila hrozne moderne, tá jej parochňa a odev úplne ako z módneho časopisu 70. rokov, ale ostatné bolo fajn. A tá krásna hudba, niektoré tie zábery... veľmi pekné umelecké dielo. K tomu kráľ morí mal krásny charizmatický hlas, morská víla veľmi krásny roztomilý hlások... je tam veľa pekného. 



A fakt, Miroslava je tu rozhodne krajšia než jej sestrička Libuška. Kde len ten princ podel oči? :-)

kondrova

kondrova (hodnocení, recenze)

Nejkrásnější česká pohádka vůbec. Libuši Šafránkovou mám sice moc ráda, ale tady vypadá vedle své sestry jaksi obyčejně.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Kulmon: Nechci nic říkat, ale Libuše Šafránková tam hraje tak minutu. Tu vílu hraje její sestra!

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Ano, přiznávám se, jsem zakuklený komunista a chtěl bych tady všechno zakázat ... hlavně filmy a pohádky Karla Kachyni:-)

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

berg.12: Možná tam měl napsat "tato pohádka se vám bude nebo nebude líbit bez ohledu na váš věk". :-) Já to viděl asi tak v osmi, a byl jsem okouzlen. Od té doby jsem ten film nikdy neviděl celý, takže těch 5* je v podstatě hlavně můj tehdejší dojem. Ale podle kousků, co jsem v různých obdobích sem tam zachytil v televizi, to na mě působí furt stejně. Prostě kvalita. PS: Ty poznámky v komentech (např. Radek 99, o "kontraproduktivním vlivu"), že jako "dětem tohle ne", moc nechápu. Asi tady někdo zase (jak je už dobrým zvykem) dělá z dětí debily. Já říkám "dětem tohle určitě jo". A houšť.

Reklama

Reklama