Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti svého staršího bratra Joea (Kyle Chandler) zjišťuje Lee Chandler (Casey Affleck) s velkým překvapením, že byl svým bratrem ustanoven jako jediný opatrovník synovce Patricka (Lucas Hedges). Lee opouští své současné zaměstnání a naplněn obavami se vrací do vesnice Manchester-by-the-Sea, aby zde pečoval o temperamentního šestnáctiletého Patricka. Je také nucen se vyrovnat se svou minulostí, která ho odloučila jak od manželky Randi (Michelle Williams), tak od komunity, ve které se narodil a dospíval. Lee a Patrick, které spojuje pouto jediného člověka, jenž celou rodinu udržoval pohromadě, se oba snaží smířit s životem ve světě bez Joea. (Falcon)

(více)

Recenze (540)

waska 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že filmu chybí působivý závěr. Jinak naprosto dechberoucí drama, depresivní atmosféra a výtečný Casey Affleck. Ostatně všichni herci jsou výrazní. Realistický pohled na osudy jedné rodiny (člověka) z pohledu odevzdaného a zkroušeného člověka, který si nikdy neodpustí co provedl. ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele

Vau, a to jako vážně? Casey Affleck dostane za tenhle výkon Oscara za hlavní roli? V Životě jsem neviděl horší hereckej výkon. Casey, ať se snaží jak se snaží, je nehorázně kamennej. Ačkoliv se snaží hrát dobře a procítěně, absolutně mu to nejde. Ze všech herců, co se ve filmu objevili, předvedl nejhorší výkon. A já se teď budu navždy ptát, za co sakra dostal Oscara...Film sám o sobě za nic nestojí. Moonlight a nebo Lion byli mnohem atraktivnější snímky. Tohle se nepovedlo. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Velké melodrama - ano. Celkový dojem - silně depresivní. Naprosto chápu postoje Lee Chandlera, protože to, co způsobil vlastní debilitou, si už nikdy nemohl odpustit. Ale ve filmu jsem nenašel nikoho pozitivně smýšlejícího, v žádné linii nebyl náznak nějaké naděje. Manchester jako jeden velký depkový hřbitov, ve kterém v zimě mají pohřebáci prázdniny. I když film je dobře natočený a námět pro drama je silný, ty deprese dýchají na diváka přes dvě hodiny, aby nakonec zjistil, že všichni jsou špatní, nic se neposunulo k lepšímu a že takový svět je snad normální ... ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Slušná deprese od začátku do konce s děsivým příběhem, který pro své protagonisty nedává žádnou šanci se vymanit. Herecky výborně obsazené a zahrané. Jen je to trochu moc dlouhé a o kousek kratší délka by filmu dozajista přidala. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Pro vyšší počet hovoří civilnost a "nepřeexponovanost" filmu a pro nižší zase fakt, že ač se považuji za cíťu, žádné větší emoce ve mě film nevzbudil. Jasně, je to dobře zahrané (i když scéna s ex-manželkou na chodníku je podle mě dost přehraná), chytře napsané a poskládané, ale trochu neosobní a nevygradované. Možná za to mohou velká očekávání i zdejší vysoké hodnocení, ale nakonec se kloním k zaokrouhlování směrem dolů ... ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Casey Affleck vs nesnesitelná lehkost bytí. Není to Lonergan a jeho fikaná vyprávěcí skládačka, ve které střídá zdánlivě nevinné výjevy s definujícími životními ranami, co udělalo tenhle film. Kdepak, tenhle film udělal Casey Affleck, v jehož nepatrných nesvých pohybech rukou je patrné celé jeho duševní rozpoložení. Lonergan poklidně skládá tuhle na první pohled minimalistickou koláž životního marasmu a výsledek je více než čím jiným důkazem toho, že film může být tak silný a scénář tak nosný, jak dobří jsou herci, kteří ho přivádí k životu. Samotná látka nevypadá na první pohled nijak lákavě, není tu jasně navržená partie, která suverénně směřuje od začátku do cíle, nejsou tu ani prvoplánově vyhrocené momenty či otevřené útoky na emoce. Celý film je krátký výsek z života několika postav, jejichž minulost nám vyprávění pomalu odkrývá, který neřídí žádná ruka vypravěče, ale samovolně přirozeně plyne a dává divákovi jasně najevo, že některé věci, co nás v životě postihnou, už nás dost možná nikdy neopustí. Ačkoliv je v kontextu tuzemské fekál tvorby slovní spojení “film ze života” skoro vulgární, Manchester by the Sea je skutečná freska ze života i z jeho odvrácené strany, která modeluje postavy jejich stigmaty, jejich snahou o normální život a jejich vzájemnou konfrontací. A jakkoliv banálně může taková premisa znít, výsledek je neuvěřitelně silná a lidská, byť třeba minimalistická, “story” a nástin lidských osudů, které můžou potkat kohokoliv z nás, a ačkoliv tu nenajdeme žádná klasická lákadla či exhibice, stačí minutový rozhovor Caseyho Afflecka a Michelle Williams na ulici a všechny emoce jsou naprosto jasné. Kdybych vybíral nejlepší scény za rok 2016, jejich finální dialog by v nich určitě nechyběl. Film, který zbytečně neodkrývá svoje karty, ale když je vyloží, dostaneme emočně silnou a charakterově plastickou postupku s výbornými herci. 8/10 ()

samkko 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že mě to dojme, že mi v nejlepším případě ukápne i slza a že budu zdrcený tou depresivní a úzkostlivou atmosférou. Bohužel jsem dostal jen klasické dlouhé drama, které si jede v zarytých kolejích až do konce a nepřináší sebou nic smutného. Jediné co dělá snímek lehce dojemným jsou smutnější flashbacky díky nimž se postupně dozvídáme, čím vším si hlavní protagonista prošel. Je to prostě film jako sám život. Hodnocení: PROPERLY RATED 6.9/10 ()

DD 

všechny recenze uživatele

Excelentní! Ten pocit prázdnoty a jak ty velké věci přichází v životě úplně z ničeho nic... Jo, fakt mi to sedlo. Stejně jako tápání Caseyho postavy (snad za to bude Oscar). A v kině jen já + jeden další člověk, což u takového filmu je optimální. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Rejža zase natočil film ,který bojuje o oscary .Ale dle mého názoru tohle není film roku .Možná oscara dostane Affleck který,který táhne celý film.Nejvíce sem se těšil na herečku Michelle Williams ale ,té je tu velmi opravdu málo ,co se dá dělat.Sice je ve filmu dosti hluchých míst spolu s hudbou ve filmy u které, sem málem usínal.Film je moc dlouhý možná ,kdyby bylo ve filmu více napětí,proště něco tomu chybí .70% ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Zoufalá nuda. Být na tom v kině, tak usnu. Na jediné scéně, která za něco stojí (policejní stanice), se celý film utáhnout nedá, i když ta scéna byla umístěná přesně ve chvíli, kdy jsem se rozhodoval, jestli ten film nevypnu... Nicméně, nominaci na Oskara nechápu, a nebýt nominace, tak o ten film asi ani nezavadím. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Pokud vás nebude iritovat Affleckovo huhňání a kňourání a protrpíte přes dvě hodiny plácání se od ničeho k ničemu, nestane se vůbec nic. Kandidát na nejpřeceňovanější film roku... ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Affleckův hrdina je od prvních chvil takový asociální podivín, ale v průběhu filmu se vysvětluje, jak k tomu stavu dospěl. To si pak člověk řekne, že je ještě OK, když se dozví jeho pozadí. Dobře zahrané, dobře natočené, ale tak nějak to plyne odnikud nikam. ()

mirak2 

všechny recenze uživatele

Mam rad depresivne dramy, jeho problemom vsak je, ze nema ziaden dej ani tempo a po zaverecnych titulkoch neviem, co mi mal/chcel povedat. ()

KVBahnhof 

všechny recenze uživatele

Film rozehrává zajímavé motivy osobních traumat a ztrát. Bohužel má jednu podstatnou vadu na kráse a to, že k většině postav si nemůžete žadný vztah vytvořit, neb to jsou trosky z vlastní vůle a tak je vám defakto u prdele co se jím stalo a nebo stane....promarněný potenciál 3* ()

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Výborný film jehož devízou je skvěle vystavěný scénář, úžasný Affleck a nikdy nekončící depka. Jedinou výtku mám na hudbu, která mě neoslovila a v některých místech mi kazila emoci v dané scéně. 80 % ()

dawnie 

všechny recenze uživatele

Manchester mě odpálil. Byl to krásnej a vypjatej kinozážitek, na kterej hned tak nezapomenu. První film, kterej mi dal nevybíravě naplno pocítit zodpovědnost rodiče. Bylo to dlouhý, a já jsem chtěla, aby to pokračovalo pořád dál. Ve scéně na ulici jsem s Caseym a Michelle doslova dýchala i vzlykala. Nádhera. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Tak to je přesně ten film, kterej doporučím každýmu, kdo se mě zeptá, co si dát před spaním. Díky podobným filmům nemám problém s usínáním. ()

Související novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

52. MFF Karlovy Vary

52. MFF Karlovy Vary

08.07.2017

52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlédnout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 a půl tisíce… (více)

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Reklama

Reklama