Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som videl, ako Michael Haneke nakrútil dva totožné filmy (Funny Games a Funny Games USA) iba preto, že Američania neradi čítajú titulky a majú dosť peňazí. Predpokladal som, že nikto už podobný lapsus nezopakuje. A Hans Petter Moland z neznámych a mne nepochopiteľných príčin neodolal a spravil po piatich rokoch to isté. A mne neostáva nič iné, ako dať filmu bez ohľadu na jeho kvalitu dve hviezdičky, aby som tým potvrdil svoj názor, že tento film nemal byť nakrútený. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Remake výborného snímku "Kraftidioten" s Liamem Neesonem v hlavní roli se bohužel moc nepovedl. Je to dáno pravděpodobně tím, že na remake je prostě moc brzy. Vždyť původní snímek je pouze 5 let starý. Avšak i poté, co od tohoto detailu opustíme, zjistíme, že i po filmové stránce nejde o tak závratný úspěch jako u severského počinu. Cold Pursuit má totiž nějakým záhadným způsobem velmi vágní scénář, kterým bohužel berou zavděk mnohé poměrně zbytečné scény a hluchá místa. Přidejte si k tomuto všemu i neúměrnou stopáž a dostanete snímek, jenž ani sympatický drsňák Liam Neeson či úchvatné reálie okolí Denveru nezachrání. Škoda. PS: Pokud mohu radit, sáhněte raději po originálu z roku 2014. Nebudete litovat! „Yeah, to let the fish get at them. They'll eat the flesh off the bones. So the bodies don't fill with gas and rise. They stay at the bottom.“ ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. Snaží se to o akční film s černohumornými prvky, ale popravdě mi přijde, že za prvé ten černý humor začne až moc pozdě, za druhé ne vždy je funkční. Jako jo, vtipy typu rezervace, místo pohádky čtení specifik sněžných pluhů, indiánské propriet vyrobené v Číně apod. docela ujdou, ale je jich málo. I ty hrobečky po každém ve filmu zabitém včetně ikonky jeho náboženství nebo závěrečné titulky s countdownem postav, jež ve filmu hrály, jsou originální. Ale celý ten film nedrží pohromadě, Liam mi přijde, že neví, jestli hraje 96 hodin sto první díl, nebo něco jiného, a Laura Dern tu nevydrží ani dvacet minut, což je docela škoda, protože pak už koukáme jen na držky mafiánů a indiánských drogových dealerů a jednu indiánku, která se zde žel objeví jen sporadicky. Jinak originál jsem neviděl a vlastně ani nemám touhu jej nějak spatřit. Bylo to chladné jako ty hory, odtažité, a rozkouskované jako kry na vodě. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Remaky jsou většinou docela zbytečnou záležitostí, kterou si v US kompenzují fakt, že je drtivá většina publika prostě líná číst cizojazyčné filmy. Člověk by ale čekal, že když za filmem stojí ten stejný režisér a scenárista, že to prostě nebude taková hrůza. Kdybych neviděl originál, tak si řeknu, že to je vlastně jen docela průměrná pseudokriminálka s Liamem Neesonem v hlavní roli. Když ovšem vezmu fakt, že právě Boj sněžného pluhu s mafií bylo pro mě jedno z největších překvapení poslední let, srovnávat to prostě musím. Tohle nemá ani z půle tolik nápaditosti, hravosti a surově mrazivé přímočarosti. Tohle je prostě lacinější, podstatně nudnější a zbytečně komplikovanější derivát původního filmu, ve kterém možná tak zaujme parádně over the top záporák. To je ale tak všechno ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $32,138,862Tržby Celosvetovo $76,419,755Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,979,224Tržby za predaj DVD v USA $2,347,792║ Liam Neeson je v takejto polohe už toľko krát vyvarený či prevarený, že už nemá čo ponúknuť, aj keď režisér sa snaží byť pri likvidovaných osobách veľmi originálne informatívny. Takže len taká všednejšia jednohubka. /60%/ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Začiatkom roka 2017 bolo filmu zamietnuté povolenie na nakrúcanie v národnom parku Banff v kanadskej Alberte. Vysvetlením bolo, že Parks Canada namietal proti tomu, aby antagonista filmu bol domorodý Kanaďan. V parku sa tak nakoniec nenakrúcalo. (Arsenal83)
  • Liam Neeson se ve filmu objevuje v roli otce postavy, kterou hraje Micheál Richardson. Neeson je pak otcem Richardsona i ve skutečnosti. (BS)
  • Když Coxman (Liam Neeson) pouští unesenému klukovi klasiku, tak je to Dvořákův „americký“ smyčcový kvartet. (kuky)

Reklama

Reklama