Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (353)

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10 Hodně svérázný počin, který tak trochu dlabe na dramatičtější tóny (což by se u thrilleru očekávalo) a místo toho představuje pomstychtivého Liama Neesona v černé "skoro" komedii, která do polozmrzlého žánru přináší svěží vítr. Po akční stránce tu bohužel není vůbec nic zajímavého, ale solidně to šlape a péče, jakou tady dostávají vedlejší postavy (jenž moc dlouhou životnost nemají) je úsměvným zpestřením. Pohodička. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Osobitě pojmutý thriller s humorem s tuctama mrtvol. Ono odlehčení ho sice dělá jistým spůsobem zábavným, ale téma pomsty zavražděného syna v tak drsných přírodních podmínkách severského prostředí bych si dal raději s naprosto vážnou tváří. Ani padouši zde nevzbuzujou dostatečný respekt. A ta pozitivní indiánská poetika kolem stejně-tak prachsprostých drogových dílerů jako jsou hlavní záporáci, ta už je úplně WTF. Zvláštní filmový patvar, ne úplně vydařeně mixující americké thrillerové prvky s evropskou odvahou si hrát s diváckými očekávaními. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rozkošná vyvražďovačka, u níž je mi jasný, že její jemné nuance průměrný divák nepobere. Chvílema je to fakt jak od bratří Coenů v jejich lepší formě. Bohužel má to menší chybičky na kráse – Tom Bateman a Laura Dern svoje role absolutně nezvládají, naštěstí druhá jmenovaná zmizí ze scény tak brzo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Řidič nesmí kličkovat na dálnici, zastavovat o jinej vůz, o zeď, o strom, troubit na slečny, pouštět volant, věnovat se stopařce, brzdit při smyku, překážet rychlejším, nadávat chodcům, zapomenout klíče od vozu ve voze, kouřit u pumpy, přejet šéfovi psa a vůbec … můžeš mi věřit, když ti tady povídám, řidič ten tvrdý chleba má. Liam Neeson pojal tu písničku od Ládi Vodičky po svým, přírodním i fyzikálním zákonům navzdory, ale ...alespoň teď i my na csfd víme, že řidič tvrdej chleba má. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to rovnako ako švédsky originál, skoro celý čas som sa smial. Keby nešlo o remake, tak je to v kariére Liama Neesona úplne unikátny projekt. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že když bych věděl, že tento film remakem skandinávské divnosti Boj sněžného pluhu s mafií, tak budu hodně přemýšlet, zdali se na tento film vůbec podívám. Kór, když ho natáčel ten samý režisér. Takhle mě nalákal Liam Neeson, od kterého jsem čekal klasickou akční ždímačku, kterou mi poslední léta nabízí měrou vrchovatou. Tady to ale bylo trošku jinak. Vtipné momenty nebyly vtipné. Absurdita byla spíš směšně trapná. No…nenašel jsem na tom nic, co by mě za ty dvě hodiny bavilo. A co víc, jedná se o poměrně věrnou kopii švédského originálu, takže vlastně stejně zbytečný film jako například Funny Games USA. Jen škoda, že zrovna Liam Neeson zde mrhal časem… ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $32,138,862Tržby Celosvetovo $76,419,755Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,979,224Tržby za predaj DVD v USA $2,347,792║ Liam Neeson je v takejto polohe už toľko krát vyvarený či prevarený, že už nemá čo ponúknuť, aj keď režisér sa snaží byť pri likvidovaných osobách veľmi originálne informatívny. Takže len taká všednejšia jednohubka. /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZŮSTANE TO MEZI NÁMI A SNĚHEM...“ /// Všichni kurva vědí, že když se Neesonovi šáhne na rodinu… A každej by mu určitě drží palce! Doplňuje ho místní policejní systém… takovej až skoro Coenovskej… Takže vlastně jo, je to celkem prdel (černá). (Rasisto!) Neeson je prostě furt ještě sázka na jistotu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdy nastane čas k upilování hlavně. 2.) Rolbař na mě koukal při zápase nějak divně. 3.) To vo pluhu a mafii neznám. 4.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zasněžené hory, samota, pluh... čekal jsem tedy, že se bude film odehrávat zejména v tomto prostředí. V drsné přírodě. bohužel, omyl. Film není žádná díra do světa. když vezmu v potaz, že jsem se na něj dost těšil! A kde je to auto na tom stromě, které je na všech plakátech? To jsem zaspal? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Asi nejzbytečnější film, který jsem letos v kině viděl a byla by škoda, kdyby se jednalo o jednu z posledních Neesonových rolí. Film je remakem norského Kraftidioten, což ze strany Američanů chápu, protože oni se na Evropské filmy koukat nebudou, co však nechápu, proč film režíruje tentýž režisér a to vidím snad poprvé, kdy originál a remake natáčí jeden chlap a to je i kámenem úrazu, protože ten film je naprosto stejný. Sledovat film, kde vím kdo umře, jak umře a jak to celé skončí jen s jinými herci nemá pro mne moc smysl, humor na mne podruhé už nefungoval a hlavně se ztrácí pointa celého filmu, jelikož originál byl jakousi černohumornou parodii na Norské mafiány s krásnou Norskou přírodou, kdežto tohle se natáčelo v Kanadě a vtipné výstřely padají spíše do prázdna. Liam hraje svůj standard, ale záporák je výrazně slabší a po akční stránce taky není oč stát. Uvažoval jsem z kina odejít. 40% Za Liama a celkem slušné řemeslo, jinak zbytečnost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nórsko-dánsko-švédsky originál z r. 2014 som nevidel, ale remake (od rovnakého režiséra, akurát premiestnený do iného zemepisného pásma, čiže napr. srbskú mafiu nahradila indiánska) ma bavil. Je zábavný a pritom nejde o komédiu. Snáď každá piata scéna sa skončila úplne inak, než som čakal. To je osviežujúce. Na ešte vyšší level to vyťahujú postavy resp. skupiny postáv, z nich každá má inú motiváciu a je sranda sledovať, ako dochádza k vzájomným treniciam, ktoré sa nekončia pekne, lebo vo svete gangstrov sa tak máločo končí. Solídny Liam Neeson je napokon ešte tým najmenej zaujímavým na celom filme. Potešil ma dokonca aj William Forsythe; fakt dobrá postava. K Indiánom poviem jediné: nejako takto si predstavujem sfilmované Skalpy (vrátane Toma Jacksona v úlohe Rudé vrány). Trochu mi vadilo neuspokojivé zakončenie príbehov mnohých postáv (syn, bodyguard, mafiánova bývalá, hrdinova manželka, policajti), solídna, ale nevýnimočne natočená prestrelka a trošku hmlistá, hoci dozaista pôvabná koncovka. Naopak, kladne hodnotím silné ženské charaktery (Emmy Rossum, Laura Dern, Julia Jones). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevím, z jakýho iglů jsi vylezl, ale je čas zalízt zpátky." Souboj sněžnýho pluhu s mafií je skvělej film. Jeho remake by byl taky, kdyby to nebyl jenom remake. Prostě opakovanej vtip není vtipem a natočit tentýž film znovu je jako zamotávat mrtvý mafiány do pletiva a házet je do vody. No to asi nebyl nejlepší příklad. Prostě se tady nemluví norsky, ale americky a jinak je to stejný. Vlastně není. V Norsku tam určitě nepobíhalo tolik indiánů. takže kdo neviděl originál, tak by se mohl celkem pobavit. Mě to spíš nudilo. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Možná (určitě) je to tím, že jsem neviděl předlohu, neboli první verzi filmu, ale Mrazivá pomsta mi v několika všecech přišla hodně zajímavá a zábavná. Ten jakýsi absurdní, suchý černý humor jakoby z oka (nechci říct z pera) vypadl bratrům Coenům v době, kdy ještě uměli psát scenáře. Liam Neeson je zde podvratný sám o sobě, myslím si, že film záměrně pracuje s jeho ikoničností, resp. s tím, co od něj, jako od akčního drsňáka divák očekává a přitom... Je trochu jiný. Musím ale říct, že film měl pár trestuhodně nedotažených momentů, kde divák vyloženě cítil ten nevyužitý potenciál. 7/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od dob, kdy Homer jako Mr. Plow čistil Springfield, neměla Amerika výkonnějšího pluhaře.. Molandův téměř doslovný seberemake si zaslouží pochvalu především za to, jak prostý a lehce absurdní příběh o pomstě převedl do amerického prostředí. Neeson není na scéně zas až tak často a drží si Skarsgårdův nepřítomný výraz, brácha Forsythe dobře ví, co je to udržet důstojnost a černý humor si najde pár nevymetených cestiček. Nejvíce tomu ale prospěla výměna srbského gangu za indiánský a já teď vím, že hotelový recepční si u některých hostů bude muset dávat pozor, když se jich ptá, jestli mají rezervaci. Ostatně, do podobných problémů se dostal i chudák Liam. Kdyby před premiérou držel hubu, nemuseli mu smotat červený koberec.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nějzbytečnější výtvor roku. Film, který by si za normálních okolností zasloužil 2 nebo 3 hvězdy (50%). Ale jelikož jsem předtím viděl původní skandinávksou verzi a tato nová verze je přesnou kopií, pouze o mnoho horší, tak jsem si dovolil jednu hvězdu srazit. Abych to shrnul, tak bitky jsou docela slabé a zoufale nenápadité. Děj je naprosto stejný jako již zmíněný originál, ale přesto jako by byly všechny důležité scény uspěchané a film je tím pádem občas nepřehledný. Vtipné momenty nebyly vůbec vtipné a už vůbec nedokážu pochopit, jak je možné, že to natáčel ten samý režisér. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jediný význam zhlédnutí tohoto remaku je dle mého pouze v případě, že jste neviděli skandinávský originál se Stellanem. Což je i můj případ (a pravděpodobně se k tomu jen tak nedostanu) a vlastně jsem se těšil na další z pomstychtivých rolí Liama Neesona, jež jsou pro něj jako dělané (pevně doufám, že jich bude dostatek i po té pseudokauze). Cold Pursuit je spíše než drama černou komedií s hrozným hlavním záporákem (nejspíše záměrně) v režii stejného člověka jako originál (zajímalo by mě, jestli některé scény pouze replikoval). A z toho všeho vylezla neškodná sedmičková záležitost, u které jsem občas bohužel nevydržel pozornost a mírně se nudil. Rozhodně ale podobné žánrovky potřebujeme.. PS : Laura Dern je ve filmu opravdu hodně krátce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kterak z rodinného dramatu vypadne černohumorný guláš, ve kterém je zabíjení rutinou. Tyhle ingredience mi dvakrát nevoněly. Chuť mi chyběla. Remake Boje sněžného pluhu s mafií natočil ten samý režisér. Proč ne? Poučil se z chyb, napodruhé volil lépe, nabízí se napsat. Jenže.. Charismatický Liam Neeson už mstil kdekoho. Vede obyčejný život, mezi vyhlášenými sjezdovkami protahuje se svým sněžným pluhem několikrát denně zoufale neprůjezdné silnice. Lusknutím prstu ovšem přijde o syna. Lusknutím prstu dojde k odcizení s manželkou. Lusknutím prstu spáchá první zločin. Je totiž přesvědčený, že synek nebyl žádným feťákem a nepředávkoval se (i když nějaký ten škraloup by se našel). Má pravdu, chlapec jeden. Kolotoč odplaty se rozjíždí, jedna celá mafiánská větev začíná řídnout. A do toho se ještě začne ozývat indiánská (drogová) konkurence. Takže se jedna osobní msta stává součástí války dvou nemilosrdných gangů. Jenže celkově ono coenovské ražení neladí. Norský filmař Hans Petter Moland se slušně rozjel, ale brzy podřadil a líně doklouzal do finále. Černý humor mám rád, chápu nadsázku, ale tady to všechno vyznívá tak nějak zvláštně. Pomníčky ve formě mezititulků, koulovačka indiánských gangsterů nebo posedlost zdravou stravou (a ještě ve stejné podobě třikrát denně) je sice určitým ozvláštněním, ale v celkovém vyznění to nemá žádný význam. Scén, které nevtáhly, je víc. Bohužel. Víceméně zklamání. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Proč tenhle remake vznikl, pro mě sice zůstává dál záhadou, ale hlavní je, že to je zase výborný film. Stejně jako originál. Když Mrazivou pomstu porovnám s Bojem sněžného pluhu s mafií, musím dokonce říct, že svého předchůdce něčím překonala. Čím? Indiány. Přinesli s sebou takovou zvláštní melancholickou poetiku, zachmuřené a cynické stýskání po starých časech, a do příběhu se mi díky tomu hodili více než minule Srbové. A lepší je i hudba - George Fenton složil výborný soundtrack, který už nějaký čas poslouchám a ještě nějaký čas poslouchat budu. Liam Neeson je v hlavní roli vynikající, ač samozřejmě něco takového už hrál mnohokrát, ale ještě to nehrál v takovém filmu a sám to nejspíš dobře věděl, když se k němu role dostala. Hádám, že se dobře pobavil (když se při závěrečném zúčtování chechtá, musíte se chechtat s ním). Co se týče režie, je pravda, že Hans Petter Moland nepřišel s ničím extra novým a prostě zopakoval to, co se mu osvědčilo, a občas to mírně vylepšil (pokud to vůbec šlo), hlavní ale je, že udržel náladu filmu tam, kde ji chtěl mít, a že ten způsob, jakým se z tiché deprese postupně stane černá komedie a z ní málem až crazy podívaná, je stále působivý. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Může už jednou celkem podařený film natočený znova tím stejným režisérem fungovat? Tak tuhle otázku jsem si přesně kladl před puštěním toho snímku a odpověď je, že ano, ale jenom tak nějak napůl. Moland tu natočil doslovný remake svého původního snímku, takže to co fungovalo tam funguje v rámci možností i tady, ale na nějaký překvapení můžete zapomenout. Takže asi takto žánrovka je to slušná a Neesonovi jako už tradičně ta poloha cynického mstitele sedne, ale s přihlédnutím k tomu, že tohle už tu bylo zaokrouhluji i své hodnocení.60% ()

Reklama

Reklama