Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Felicia Impastato sa vďaka svojmu zápasu s mafiou stala symbolom talianskeho boja za spravodlivosť. Keď mafiáni zavraždili jej manžela a neskôr i syna, odhodlala sa porušiť sicílsku tradíciu mlčania a verejne prehovoriť. (STV)

Recenze (3)

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Ožehavé a velmi závažné společenské téma týkající se nejen Sicílie, ale rezonující kdekoliv vč. Střední Evropy. Způsob zpracování však bohužel schématický, herecké výkony hlavních představitelů nepřesvědčivé, někdy docela amatérské. Promarněná příležitost jak udělat z atraktivního námětu velký film. Naopak úžasným kladem je zachycení uliček jižní Itálie, atmosféry života v nich a záběry tamní nádherné krajiny - za to tři*. ()

omega_SK odpad!

všechny recenze uživatele

Aaaaach jaj, to teda bola mizeria. Rok 2016 a niekde dokazu splodit takyto paskvil. Z predlohy sa urcite dalo vytazit ovela viac, ale to by to musel vziat do ruk niekto skuseny a nie spagetozrut z ulice. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Impozantní dílo italské a evropské kinematografie. Felicia pevně věří v to, že jejího syna nechal zavraždit vůdce mafiánů v jejich městě za to, že tento mladík bojoval ve svých rozhlasových vystoupeních proti mafii a způsobu, jakým ovládá město. Trvalo to dlouho, více než dvacet let, než se dočkala spravedlnosti. Filmy o mafii jsou většinou nepřehledné, je v nich spousta nesmyslné akce, střelby a podobně. Tady je jen jedno zmlácení levicového, komunisticky smýšlejícího mladík, bojujícího za odstranění zla, které řídí život Sicílie potažmo Itálie. Film nemá vadu a musím mu dát pět hvězdiček. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama