Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh lásky, která se zrodila v dobách nenávisti... Podzim 1944. Na Labi u Drážďan kotví česká nákladní loď, naložená tabákem. Pracují na ní dva čeští lodníci, Kája Svorník (L. Vaculík) a Bohouš Kotera (A. Procházka). Oba s vědomím inspektora tajně kradou vzácný tabák, který Bohouš prodává na černém trhu v Praze. Hlavně se ale věnují milostným románkům s německými dívkami, jejichž jména si zapisují do lodního deníku. Kájovi se jednoho dne podaří dostat do postele mladičkou Ulriku (M. Hrubešová). Zpočátku si od krásné zrzky udržuje odstup, stejně jako od ostatních Němek, ale brzy zjistí, že se do bezelstné dívky zamiloval, stejně jako ona do něj. Je však doba války a vyhlídky českého kluka nejsou v jeho novém vztahu zrovna růžové: Ulrika je totiž dcerou velitele zajateckého tábora a také snoubenkou nacistického velitele od letectva… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (115)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Mne sa táto love story s trpkým koncom páčila. Vaculík je fajn a Hrubešová je kočka. Vadilo mi jedine jej občasné škriekanie keď Kája potiahol koberec a potom sa dialo čo sa dialo. Atmosféra slobody na lodi počas vojny vonku mi veľmi imponovala. Cítiť, že na režisérskej stoličke sedel niekto pevný. Taktiež hudobný motív fajn. V tých Drážďanoch sa mohlo hovoriť nemecky, to je pravda. Taktiež až príliš melancholický záver mi nesedí, ale také kostrbaté 4* tomu dám. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Vaculík.Tak začnu svůj komentář k tomuto krásnému, něžnému filmu Oznamuje se láskám vašim.Příběh krásné dívky a sympatického, hláškujícího námořníka mě dostal.Nečekal jsem moc, ale dostal hodně.Tak opravdovou lásku jsem ještě neviděl v žádném filmu.Kam se hrabe Titanic.A když Vaculík otevře knihu a čte text, který napsala jeho milá je Vám do pláče? Doporučuji těm, kteří mají, nebo měli tu jednu svou velkou, opravdovou lásku.[ZE LA VÍ] ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda je tohle nejhorší Kachyňův film kvůli obsazení Vaculíka, nebo se na té nudě podílely i jiné okolnosti. Kdyby v hlavní roli byl ptakopysk, mohl být Karel alespoň roztomilý, když už by neuměl hrát. Vaculíkovo přiblblé tlemení před kamerou na sebe strhlo veškerou pozornost, takže vše ostatní se stalo pouhou banalitou. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kachyňov film bol známy hlavne v dobe svojho vzniku a tesne po ňom a netvárme sa, že nevieme prečo. Nahota nebola vtedy tak bežná, takže M. Hrubešová bola hviezdou z fleku...Po tých rokoch musím povedať, že je to z veľkej časti dosť priemerná love story, ktorú výrazne zachraňuje hlavne zaujímavý záver v Drážďanoch. Asi ma nikto nebude viniť zo spoilerovania, keďža osud tohto mesta i jeho obyvateľov je dosť známy. 60%. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborny film o vztahu ceskeho namornika a nemecke slecny na konci druhe svetove valky. Oba herci nezklamali a jde videt, ze milostne hratky jim nedelaly moc velky problem:-). Vyborna postava byla i ten " stryc " s kozou. Kachyna umel tocit skvele filmy, velice citlive a poeticky podane, osobne je to jeden z mych nejoblibenejsich ceskoslovenskych reziseru. Zaver filmu odehravajici se v rozbombardovanych Drazdanech je velice silny. Jedine, co bych vytknul je vedlejsi dejova linie s kradenim tabaku. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • Tehdejší Rudé Právo nemohlo přenést přes srdce, že je to film o lásce mezi německou dívkou a českým klukem. Recenze nebyla pozitivní, přestože ve filmu v podstatě žádná velká erotika není - Lukáš Vaculík políbí Markétě koleno, dvakrát proběhnou nazí kvůli blechám, které ji kously, a to je vše. (hippyman)
  • Kniha „Oznamuje se láskám vašim“ je živá vzpomínka na kamaráda, který to vše prožil, a německou dívku, kterou přesvědčoval, že si ji vezme. Ona tomu uvěřila, zůstala v Drážďanech, i když její rodiče se z města vystěhovali, protože věděli, že bude bombardování. Tam také zahynula. Ten kamarád si to celý život vyčítal,“ prozradil autor knižní předlohy filmu Karel Zídek. (sator)

Reklama

Reklama