Reklama

Reklama

Kdo přežije - Cambodia – Second Chance

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2015

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Monica Padilla, Woo Hwang

Obsahy(1)

Reality show Kdo přežije je světovým fenoménem a tato série načíná již 4. desítku, respektive 31. díl v pořadí. Dokáže tato série obnovit zlaté časy této show? Zavede ji poprvé do drsných podmínek Kambodži, kde se přitom střetne 20 vybraných soutěžících, kteří mají jednu věc společnou - všichni už jednou hráli, neuspěli a tohle bude jejich druhá a možná i poslední šance v reality show uspět. Který trosečník nejlépe zvládne herní pravidlo Přelsti, přehraj, přežij, jenž je v podstatě doplněno o ponaučení ze svých chyb, a kterému z trosečníků nestárnoucí Jeff Probst nezhasne pochodeň a zároveň mu řekne, že je posledním přeživším? (Radim1.)

(více)

Recenze (45)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Jednatřicítka si přichystala solidní kalibr, druhá šance, navíc odhlasovaná diváky, snad nemůže dopadnout špatně, nebo může? Navzdory faktu, že v castu se nakonec objevilo pár diskutabilních (Monica či Abi) nebo dokonce hráčsky úplně nemožných (Woo, Keith) charakterů na úkor zajímavějších soutěžících (Teresa, Sabrina, Jim, Carolyn, Shane), nějakým záhadným způsobem se doopravdy podařilo vybrat partu, kde drtivá většina účastníků skutečně hrála. Výsledkem je tak na jednu stranu strategií a zvraty nabitá jízda, na druhou si nemůžu nepostěžovat na neuvěřitelně zfušovanou práci střihačů, kteří uměle vytvářejí "příběhy" i osobnosti svých favoritů. Na osobnost Spencera jsem měl alergii už v Cagayanu, a i když tady za celou dobu prokazatelně udělal jenom jeden strategický tah, stejně mi nezbylo než čumět na v průměru čtyři jeho zpovědi na každý díl, zatímco spousta zajímavých či aspoň srdcových hráčů byla zanedbávaná a prakticky neviditelná (dle prakticky všech exit interviews (+ ponderosy) byla taková Kimmi žhavým kandidátem na vítězný hlas od většiny, ovšem vzhledem k tomu, že spousta diváků ani neměla tušení, že Kimmi existuje, dalo se spolehlivě odhadovat, že se do finále zřejmě nedostane). Tenhle nešvar manipulace střihu se u Survivora rok od roku horší, a i když si uvědomuju, že už je jeho nedílnou součástí a nezbavíme se ho, nezabrání mi to jinak vynikající sérii snížit hodnocení. Vítěz: 4*, sympaťák a alfa samec měl hru po celou dobu solidně v rukou, byť s hojnou pomocí HII, snad kdyby mu střih tolik nenadržoval, měl bych z jeho vítězství větší radost. Oblíbenci: Tasha Fox, Jeff Varner, Kimmi Kappenberg, Jeremy Collins, Kelley Wentworth ()

Zeck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměrná řada s původně podivnou volbou Američanů a neschopností CBS, která do nominace na "druhou šanci" zařadila hráče, kteří hráli doslova před pár měsíci a čekat neměli na co, natož aby měli právo na druhou šanci. Ti pak logicky dostali od fanoušků přednost, protože si je pamatovali z nedávného vysílání, na úkor těch zajímavějších, kteří ale hráli před dlouhou dobou a tudiž měli ztížené podmínky se do řady vůbec dostat. Navíc některé volby v podobě např. Kimmi, absolutně nezajímavé hráčky vlastní nehvězdné řady staré 14 let, zkrátka jsem v tom cítil i určitý zásah produkce, zvláště když taková Kelly několikrát razantně odmítla účast, že se projektu už znovu účastnit nechce a najednou se zacinká penězi a je tam, což jen potvrzovala svojí abnormální apatií v samotné hře, kdy vše vyústilo na finálové kmenové radě, kde ani neměla zájem zkoumat hry hráčů a prostě volila podle toho, kdo ji řekl správné číslo. Nakonec to ale nedopadlo tak zle, jak se zprvu zdálo, vlastně jsem měl pocit, že se celá série řídí podle toho, co chci já. Žádný ubohý prvoplánový likvidovaní každého chlapa po sloučení, ale zcela nový prvek v podobě "hlasovacích bloků", na které hráči ochotně přistoupili. Ve finále tři nejlepší hráči po sloučení, tudiž celé řady, kteří dotvořili možná nejsilnější obsazení za několik let, kdy vítězství nemohl čekat nikdo z nich a zároveň v něj doufat všichni tři. O to větší zklamání ale nastalo, když vše posrala až porota mizernými dotazy, naprosto neoprávněným pohrdáním hrou Tashy, případně tím, že všechny hlasy odevzdala jednomu hráči, ačkoliv jeho oponenti ho jednak porazili v obhajobě na samotné finálové kmenové radě, ale hlavně měli oba dva naprosto stejnou zásluhu na tom, že sedí ve finále jako on. Bohužel na rozdíl od něj nemají doma takové rodinné "neštěstí" jako těhotnou manželku a neumí se rozbrečet na povel. Emoce tedy nakonec porazily herní zásluhy, které ani porota nechtěla zkoumat, ačkoliv Jeremy mohl oponenty hravě porazit i těmi herními zásluhami. Jedna z nejlepších řad, jedno z nejsilněji složených finále, ale jedna z nejhorších porot v historii. Čistě díky ní dávám 4 hvězdy, ačkoliv jsem nahlodán, zda nedat pět, ale nedám, zase tak mě to nepohltilo, ale rozhodně nadprůměrně bavilo. Podrobněji k řadě a hráčům zde 80% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Po úvodním zděšení nad tragickým výběrem hráčů pro Second Chance přišlo ještě větší, když fanoušci vybrali nepochopitelně mnoho nezajímavých hráčů a navíc byly brutálně ignorovány starší série. Zavádějící střih má ovšem jednu velkou výhodu. Víte, kdo bude na konci a můžete se na to psychicky připravit a kdo tam nebude, tak může hrát sebelíp, ale vy to stejně neuvidíte, takže vám to nervy netrhá a pokud ho navíc nemusíte, tak si užíváte, že ho vykreslili jako blbce. Poslední trojice patřila mezi moje oblíbence (neplést s nejlepší hráči, na to má stejně každý jiný názor), takže jsem byl velice spokojen a jen čekal, kdo si to nejlépe obhájí. Ironií pak byl fakt, že stačilo zmínit rodinu a všichni byli na měkko. Na kmenovkách se i díky záplavě skrytých imunit slušně bláznilo, což přebíjí i několik nechutných osobností, které se dostaly až příliš daleko a jejichž hru nejsem schopen ocenit kvůli nulovým sympatiím k nim, pane Vysvětlovači hry (nepřál si, abych ho jmenoval). Velice komicky působilo vyhypování poslední epizody ze strany Jeffa, které značí, že se té 50. série možná dočkáme. Ten chlap je blázen. Favorit: Jeremy, Oblíbenci: Ciera, Kelley, Spencer, Tasha, Jeff. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý hráčský cast se zvrhnul v totálně dementní porotu (Savage jako zástupce deziluze sezóny) a tak je hlavním mínusem série final tribal a předčasný odchod Varnera. Nejméně zasloužených 10:0:0 historie. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobsahuje žádné konkrétní spoilery, jen obecné :-). Pravděpodobně nejlepší série za posledních pět let. Tahle řada má všechno - návrat některých "legend", velmi inteligentní hráče, zvraty, vynikající kmenovky, díly nabité událostmi, "medical issues", věci, které se staly poprvé, dlouhé šňůry vítězství, úspěšné underdogy, úspěšné leadery, málo hráčů, kteří se jen vezou a pokud už ano, zavčas vyletí a nakonec i silného vítěze. A v neposlední řadě jsme si mohli alespoň jednou snad po deseti letech vychutnat celou znělku. Co víc si přát? Snad jen lepší porotu... a jedna věc, která se mi hlavou honí už tak deset sezón. Chtělo by to ty díly asi trochu delší, případně jejich délku flexibilní podle zajímavosti dění. Byla by to asi větší nuda, ale alespoň by se poněkud umenšil vliv střihu. S tím se pojí další věc, co mě napadla. Hrozně bych si přál, aby CBS uvolnila po odvysílání dílu na internet finální dohody mezi hráči, které, aby bylo na kmenovce napětí, prakticky nikdy nevidíme. Místo toho uvolňují většinou velmi nezajímavé zpovědi o ničem. Na tom by šlo určitě ještě zapracovat. Každopádně určitě skvělá sezóna se vším všudy, kde jsem fandil či přál úplně nejvíce lidem v historii (snad krom prvního All Stars). Fandil jsem (s pořadím): Spencer, Jeremy, Stephen, Ciera, Joe, Jeff, Kass, Kelley, Tasha. Změnil jsem názor z předchozích řad k lepšímu na: Kelley, Jeff. Změnil jsem názor k horšímu na: Vytas, Andrew, Kelly, Terry. ()

burina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Almost) dream cast nesklamal, skoro každý hral ako o život a myslím, že sme konečne po rokoch dostali skutočne pamätnú sezónu. Obľúbenci: Jeremy, Stephen, Jeff a Tash. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje značné spoilery. Nápad na tuhle sérii se mi zdál zajímavý. Navrácené soutěžící já ráda, připadá mi totiž, že série, kde se vyskytují, jsou zajímavější. Navíc tím, že tady cast opravdu vybírali diváci, se vrátili jen ti "nejvýraznější". Ale 30. sérií je hodně, takže třeba já jsem si všechny nepamatovala, většinu teda ano, ale třeba takovou Kimmi (nebo počkat, to byla ta s těma kuřatama?), Monicu, Wentworth, Jeffa Varnera, Andrewa a Fishbacha (a to mám pocit, že jsem mu v jeho sérii možná fandila?), jsem si moc nepamatovala, některé vzhledově, ale herně vůbec. Čekala jsem, že to bude slušná řada, ale, že to bude až taková pecka? Ještě jsem neviděla, aby se sešlo 20 hráčů, kteří se pustí do hry od prvního okamžiku, lžou, kradou a vrážejí nože do zad. Navíc neustálé výměny kmenů to udělali ještě zajímavější. Hned několik prvních vyřazení bylo překvapivých. První půlka byla dost dobrá, od sloučení kmenů už to pak byla hra v úplně šíleném tempu. Měla jsem tam spoustu oblíbenců, kterým jsem fandila. Většina se dostala alespoň do poroty, pár jich tam vydrželo až do konce. Tahle řada navíc obsahovala tu nejšílenější a nejlepší kmenovou radu vůbec. Ano, mluvím o té, kde se hlasovalo snad 5x a narůstal počet lidí s individuální imunitou. Epic. Finálová trojice ve složení Jeremy, Spencer a Tasha pak ušla. Místo Tashy bych si tam sice přála Wentworth, protože to by teprve byla pořádná bitka a bylo by to perfektní zakončení řady. Wentworth pro mě byla jednoznačně největším překvapením sezóny, v předchozí řadě na mě moc nezapůsobila, navíc toho moc nepředvedla, protože vypadla ještě před sloučením. V téhle řadě mi teda naprosto vyrazila dech a výhru jsem jí přála ze všech nejvíc, protože hrála bezkonkurenčně nejlepší hru. Zajímalo by mě, co by se stalo, kdyby jí Jeremy vzal do finále místo Spencera. Taky mě překvapilo, že všech deset hlasů připadlo Jeremymu. Čekala jsem, že alespoň jeden hlas poputuje k Spencerovi, nebo Tashe. Jeremymu jsem vítězství přála a patřil mezi moje oblíbence, ale na druhou stranu mi nepřišlo, že by předvedl nějak skvělou hru. Přece jen ale mám nějakou výtku. A to k tomu, jak byly díly sestříhané. Když se někdo polovinu hry ignoroval a najednou měl v jednom díle více prostoru než ostatní, tak bylo už dopředu jasné, že vypadne. Taky se mi vůbec nelíbil závěrečný dvojdíl. Tři vyloučení a čtyři kmenové rady v jednom díle mi přišlo opravdu hodně. Ze "života" soutěžících tam nebylo téměř nic, celý díl byl sestříhaný jen z kmenových rad a ze soutěží o imunitu. Přičemž závěrečná kmenová rada, kdy se ke slovu dostala porota byla slabá. Nevím, jestli to bylo tak hrozně sestříhané, nebo jestli vypadlí soutěžící prostě neměli co říct, ale přišlo mi to dost odfláknuté. To jediné mi teda kazí dojem z jinak dokonalé (a upřímně asi úplně nejlepší) série Survivora. A příště máme znova Brain, Brawn, Beauty..achjo, oni se nepoučí z fiaska Blood vs. Water II. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mého názoru se jednalo o velice pěknou sérii. O pořádné zvraty nebylo nouze a vzhledem k tomu, že do určité míry diváci sestavovali dvacítku soutěžících, tak to bylo tentokrát napěchováno převážně sympatickými tvářemi. A teď se připravte na pořádnou dávku spoilerů, bez kterých by to zkrátka nešlo! S negerským vítězem Jeremym jsem spokojen. Byl to jeden z mých favoritů. Snad jen tu sentimentální vsuvku v závěru si mohl odpustit. V této sérii jsem však měl snad poprvé svoji favoritku. Byla to ta čtvrtá bloncka, jejíž jméno jsem samozřejmě zapomněl. Podle mého odborného názoru vedla jednu z nejpěknějších her a postarala se o nejluxusnější "blindside" a podrazy každý miluje. Konec sekce spoilerů. Rozhodně se nebojím tuhle sérii doporučit. Je neuvěřitelné, že i po 31. sériích je stála ne co koukat. Tento projekt je nesmírně úspěšný. Nezbývá mi než jej zaslouženě ohodnotit a těšit se na velice slušně vypadající pokračování. ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dám 5 hvězd, ale rozhodně mám dalších minimálně 8 sérií, které jsou mi bližší a zaryly se mi víc pod kůži. Jde o to, že tato série je hodně kvalitní zejména díky výběru hráčů, kteří naštěstí netrpí demencí, jak občas vídáme v nováčkovských sériích. Pár zvratů je docela fajn, lokalita v zásadě taky pěkná, chvíli si soutěžící sáhli na dno, když lilo pár dnů v kuse a pozitivní tečkou je i skvělý a zasloužený vítěz....vůbec finálová čtveřice už dlouho nebyla tak kvalitní jako v této sezóně. Dost možná to byla nejsilnější finálová čtverka vůbec v dějinách této show. Nicméně zklamaly mě soutěže a opět živé vstupy během finalového dílu. Tak či onak se přidám k ostatním s maximálním hodnocením, protože je to zasloužené, akorát pochybuju, že by se z této série stala moje srdcovka. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně série s navrátilci, kde všechno vyšlo jak mělo. Ve většině případech se skutečně vrátili favorité, bylo to napínavé od začátku až do konce a vítězem se stala osoba nanejvýš uspokojivá. Samozřejmě, jak tomu již v aktuálních sériích bývá, bylo tu pár produkčně sporných kroků a (ne)zobrazení některých hráčů, přesto si myslím, že ze střižny vyšla série, která většinu diváků maximálně uspokojí. A tak by to asi mělo být Oblíbení hráči: Jeff V, Jeremy, Abi, Spencer, Tash ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I po jednatřiceti sériích (což si myslím, že je jednou o tolik víc než by bylo potřeba) dokáže tato Reality Show zaujmout. Z mého omezeného pohledu od zhruba první S:Nicaragua (tuším 21 + první dvě série) se vždy laškovalo s návratem hráčů, kteří hrou již jednou proběhli. Ale teprve nyní se a) zúčastnili pouze "veteráni" a b) tyto "veterány" si odhlasovali sami fanoušci. Celou sérii bylo vidět, že ústřední dvacítce na vítězství skutečně záleží a chtěli udělat radost lidem, kteří pro ně hlasovali. Ne jako v některých sériích, kdy někdo to měl jako trochu zvrácenou formu dovolené nebo seznamovacího kurzu případně jako snahu navštívit trochu dospělejší skautský tábor. Naplno se šlo jak do výzev, tak do sociální hry. Ale dost už o soutěžících. Pochvalu si zaslouží i producenti, kteří nám udělali pro mě sympatickou "gólparádu" výzev na výdrž, ale i jiných. Stejně tak nejsou talismany imunity nudně zakopané kdesi hluboko v lese, ale šikovně schované, kde je skutečně vzít či nevzít je oč tu běží. Kmenovky taky lahůdka, blindside kam se podíváš, žádné pevné aliance. Několik pěkných story arcs už je jen třešničkou na dortu této série. Přesto se ale nemůžu zbavit dojmu, že v nejlepším by bylo vhodné přestat. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasná řada, s castem, kterej si sami vybrali fanoušci. Víceméně super cast, až na pár jako Kass, Abi, Ciera, ale tak lidi chtěj vidět i bordel a chaos. Naštěstí hned z kraje začali vypadat lidi, který až tak mě neměli co nabídnout. Mnohem lepší hráči zůstali i do sloučení. Škoda Terryho, ten měl potenciál někam dojít, a trochu škoda i Wooa. Favority jsem měl jinak od začátku nastavený jasně. Joe, Jeremy, Kelley Wentworth. A všem se parádně dařilo, ať už v soutěžích nebo skrytejch idolech. Jako vyhrávat soutěž za soutěží, když víš že musíš, není nic jednoduchýho. Kort když jíš misku rejže denně, bez cukru, kofeinu, bílkovin. Do toho to počasí, takže pořádně nespíš. Kmenovky byly hodně v topu, spousta cool momentů, blindsidů a hlasovacích bloků. Dechberoucí fakt. Někdo si sáhnul i na svý dno, co se sil týče. Druhá šance jak má bejt a myslím že tohle se produkci osvědčí i do budoucna. Finále snad ani nemohlo dopadnout jinak, navíc jednoznačně. Vůbec bych to nepříkládal příběhu, ale i ta hra byla hodně dobrá, jak sociální tak fyzická. K týhle sérii se klidně někdy rád vrátím. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série má konečně náboj, absolutně nepředvídatelné, hrozně moc zvratů, podrazů, přetváření spojenectví. Dlouho jsem čekal na takhle vydařenou sérii. Doufám, že finish bude totální pecka a ať už vyhraje kdokoliv, tak to bude proto, že dokázal ostatní přehrát. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: Parádní sezona. Spousta zajímavých zvratů, skryté imunity, prakticky nemám výtek, až tedy na vítěze. Přála jsem to někomu jinému, ale to je jen můj boj (z těch tří byl však nejschůdnější. A příště zase Brains x Braws x Beauty, proboha proč? ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery!! Velmi zvláštní série. Částečně mě vůbec nebavila a občas zvraty jaké dosud v žádné sérii. Mí oblíbenci odešli z velké části velmi brzy, nakonec už nebylo komu výhru přát. Oblíbenci: Kelley Wentowth (výhru jsem ji přála až u konce, kdy přežívala a snažila se udržet, škoda! silná hráčka!) , Kelly Wigles. (přála jsem ji výhru a nápravu série Borneo, kdy prohrála o jeden hlas), Ciera (taktika 5*) Top momenty: vyhození Savage, odchod Terryho, Kelley a její skryté imunity ()

Napp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá řada! Už dlouho jsem u Survivora hledal ten pocit, který se vytratil s koncem Heroes vs. Villains. Jsem rád, že jsem to po těch třiceti řadách nevzdal! Ve finále mi bylo vlastně jedno, kdo si ty peníze odnese, protože všichni hráli naprosto fenomenálně, smekám! ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už když jsem hlasoval za 20 soutěžících pro tuto hru, věděl jsem, že série bude nadprůměrná, ale nejen, že splnila moje očekávání, ona je převršila a katapultovala tuto sézonu mezi nejlepší série hned vedle All Star, Heroes vs Villains a Fans vs Favorites. Série plná skvělých hráčů, jak vnějších, tak vnitřních inovací herních prvků a dynamiky hry, historické okamžiky, napínavé tribal councils a emoce. Vítěz jako vždy zasloužený, můj hlavní favorit to dotáhl pouze do finále, ale vítězovi jsem to přál hned po něm. Skvělá řada, od HvS rozhodně nejlepší série ! ()

Reklama

Reklama