Reklama

Reklama

Kdo přežije - Cambodia – Second Chance

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2015

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Monica Padilla, Woo Hwang

Obsahy(1)

Reality show Kdo přežije je světovým fenoménem a tato série načíná již 4. desítku, respektive 31. díl v pořadí. Dokáže tato série obnovit zlaté časy této show? Zavede ji poprvé do drsných podmínek Kambodži, kde se přitom střetne 20 vybraných soutěžících, kteří mají jednu věc společnou - všichni už jednou hráli, neuspěli a tohle bude jejich druhá a možná i poslední šance v reality show uspět. Který trosečník nejlépe zvládne herní pravidlo Přelsti, přehraj, přežij, jenž je v podstatě doplněno o ponaučení ze svých chyb, a kterému z trosečníků nestárnoucí Jeff Probst nezhasne pochodeň a zároveň mu řekne, že je posledním přeživším? (Radim1.)

(více)

Recenze (45)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I po jednatřiceti sériích (což si myslím, že je jednou o tolik víc než by bylo potřeba) dokáže tato Reality Show zaujmout. Z mého omezeného pohledu od zhruba první S:Nicaragua (tuším 21 + první dvě série) se vždy laškovalo s návratem hráčů, kteří hrou již jednou proběhli. Ale teprve nyní se a) zúčastnili pouze "veteráni" a b) tyto "veterány" si odhlasovali sami fanoušci. Celou sérii bylo vidět, že ústřední dvacítce na vítězství skutečně záleží a chtěli udělat radost lidem, kteří pro ně hlasovali. Ne jako v některých sériích, kdy někdo to měl jako trochu zvrácenou formu dovolené nebo seznamovacího kurzu případně jako snahu navštívit trochu dospělejší skautský tábor. Naplno se šlo jak do výzev, tak do sociální hry. Ale dost už o soutěžících. Pochvalu si zaslouží i producenti, kteří nám udělali pro mě sympatickou "gólparádu" výzev na výdrž, ale i jiných. Stejně tak nejsou talismany imunity nudně zakopané kdesi hluboko v lese, ale šikovně schované, kde je skutečně vzít či nevzít je oč tu běží. Kmenovky taky lahůdka, blindside kam se podíváš, žádné pevné aliance. Několik pěkných story arcs už je jen třešničkou na dortu této série. Přesto se ale nemůžu zbavit dojmu, že v nejlepším by bylo vhodné přestat. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobsahuje žádné konkrétní spoilery, jen obecné :-). Pravděpodobně nejlepší série za posledních pět let. Tahle řada má všechno - návrat některých "legend", velmi inteligentní hráče, zvraty, vynikající kmenovky, díly nabité událostmi, "medical issues", věci, které se staly poprvé, dlouhé šňůry vítězství, úspěšné underdogy, úspěšné leadery, málo hráčů, kteří se jen vezou a pokud už ano, zavčas vyletí a nakonec i silného vítěze. A v neposlední řadě jsme si mohli alespoň jednou snad po deseti letech vychutnat celou znělku. Co víc si přát? Snad jen lepší porotu... a jedna věc, která se mi hlavou honí už tak deset sezón. Chtělo by to ty díly asi trochu delší, případně jejich délku flexibilní podle zajímavosti dění. Byla by to asi větší nuda, ale alespoň by se poněkud umenšil vliv střihu. S tím se pojí další věc, co mě napadla. Hrozně bych si přál, aby CBS uvolnila po odvysílání dílu na internet finální dohody mezi hráči, které, aby bylo na kmenovce napětí, prakticky nikdy nevidíme. Místo toho uvolňují většinou velmi nezajímavé zpovědi o ničem. Na tom by šlo určitě ještě zapracovat. Každopádně určitě skvělá sezóna se vším všudy, kde jsem fandil či přál úplně nejvíce lidem v historii (snad krom prvního All Stars). Fandil jsem (s pořadím): Spencer, Jeremy, Stephen, Ciera, Joe, Jeff, Kass, Kelley, Tasha. Změnil jsem názor z předchozích řad k lepšímu na: Kelley, Jeff. Změnil jsem názor k horšímu na: Vytas, Andrew, Kelly, Terry. ()

Reklama

Spacecore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už když jsem hlasoval za 20 soutěžících pro tuto hru, věděl jsem, že série bude nadprůměrná, ale nejen, že splnila moje očekávání, ona je převršila a katapultovala tuto sézonu mezi nejlepší série hned vedle All Star, Heroes vs Villains a Fans vs Favorites. Série plná skvělých hráčů, jak vnějších, tak vnitřních inovací herních prvků a dynamiky hry, historické okamžiky, napínavé tribal councils a emoce. Vítěz jako vždy zasloužený, můj hlavní favorit to dotáhl pouze do finále, ale vítězovi jsem to přál hned po něm. Skvělá řada, od HvS rozhodně nejlepší série ! ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje značné spoilery. Nápad na tuhle sérii se mi zdál zajímavý. Navrácené soutěžící já ráda, připadá mi totiž, že série, kde se vyskytují, jsou zajímavější. Navíc tím, že tady cast opravdu vybírali diváci, se vrátili jen ti "nejvýraznější". Ale 30. sérií je hodně, takže třeba já jsem si všechny nepamatovala, většinu teda ano, ale třeba takovou Kimmi (nebo počkat, to byla ta s těma kuřatama?), Monicu, Wentworth, Jeffa Varnera, Andrewa a Fishbacha (a to mám pocit, že jsem mu v jeho sérii možná fandila?), jsem si moc nepamatovala, některé vzhledově, ale herně vůbec. Čekala jsem, že to bude slušná řada, ale, že to bude až taková pecka? Ještě jsem neviděla, aby se sešlo 20 hráčů, kteří se pustí do hry od prvního okamžiku, lžou, kradou a vrážejí nože do zad. Navíc neustálé výměny kmenů to udělali ještě zajímavější. Hned několik prvních vyřazení bylo překvapivých. První půlka byla dost dobrá, od sloučení kmenů už to pak byla hra v úplně šíleném tempu. Měla jsem tam spoustu oblíbenců, kterým jsem fandila. Většina se dostala alespoň do poroty, pár jich tam vydrželo až do konce. Tahle řada navíc obsahovala tu nejšílenější a nejlepší kmenovou radu vůbec. Ano, mluvím o té, kde se hlasovalo snad 5x a narůstal počet lidí s individuální imunitou. Epic. Finálová trojice ve složení Jeremy, Spencer a Tasha pak ušla. Místo Tashy bych si tam sice přála Wentworth, protože to by teprve byla pořádná bitka a bylo by to perfektní zakončení řady. Wentworth pro mě byla jednoznačně největším překvapením sezóny, v předchozí řadě na mě moc nezapůsobila, navíc toho moc nepředvedla, protože vypadla ještě před sloučením. V téhle řadě mi teda naprosto vyrazila dech a výhru jsem jí přála ze všech nejvíc, protože hrála bezkonkurenčně nejlepší hru. Zajímalo by mě, co by se stalo, kdyby jí Jeremy vzal do finále místo Spencera. Taky mě překvapilo, že všech deset hlasů připadlo Jeremymu. Čekala jsem, že alespoň jeden hlas poputuje k Spencerovi, nebo Tashe. Jeremymu jsem vítězství přála a patřil mezi moje oblíbence, ale na druhou stranu mi nepřišlo, že by předvedl nějak skvělou hru. Přece jen ale mám nějakou výtku. A to k tomu, jak byly díly sestříhané. Když se někdo polovinu hry ignoroval a najednou měl v jednom díle více prostoru než ostatní, tak bylo už dopředu jasné, že vypadne. Taky se mi vůbec nelíbil závěrečný dvojdíl. Tři vyloučení a čtyři kmenové rady v jednom díle mi přišlo opravdu hodně. Ze "života" soutěžících tam nebylo téměř nic, celý díl byl sestříhaný jen z kmenových rad a ze soutěží o imunitu. Přičemž závěrečná kmenová rada, kdy se ke slovu dostala porota byla slabá. Nevím, jestli to bylo tak hrozně sestříhané, nebo jestli vypadlí soutěžící prostě neměli co říct, ale přišlo mi to dost odfláknuté. To jediné mi teda kazí dojem z jinak dokonalé (a upřímně asi úplně nejlepší) série Survivora. A příště máme znova Brain, Brawn, Beauty..achjo, oni se nepoučí z fiaska Blood vs. Water II. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasná řada, s castem, kterej si sami vybrali fanoušci. Víceméně super cast, až na pár jako Kass, Abi, Ciera, ale tak lidi chtěj vidět i bordel a chaos. Naštěstí hned z kraje začali vypadat lidi, který až tak mě neměli co nabídnout. Mnohem lepší hráči zůstali i do sloučení. Škoda Terryho, ten měl potenciál někam dojít, a trochu škoda i Wooa. Favority jsem měl jinak od začátku nastavený jasně. Joe, Jeremy, Kelley Wentworth. A všem se parádně dařilo, ať už v soutěžích nebo skrytejch idolech. Jako vyhrávat soutěž za soutěží, když víš že musíš, není nic jednoduchýho. Kort když jíš misku rejže denně, bez cukru, kofeinu, bílkovin. Do toho to počasí, takže pořádně nespíš. Kmenovky byly hodně v topu, spousta cool momentů, blindsidů a hlasovacích bloků. Dechberoucí fakt. Někdo si sáhnul i na svý dno, co se sil týče. Druhá šance jak má bejt a myslím že tohle se produkci osvědčí i do budoucna. Finále snad ani nemohlo dopadnout jinak, navíc jednoznačně. Vůbec bych to nepříkládal příběhu, ale i ta hra byla hodně dobrá, jak sociální tak fyzická. K týhle sérii se klidně někdy rád vrátím. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Moderátor Kdo Přežije Jeff Probst se rozhodl nezveřejnit výsledky hlasování, kvůli respektu k nevybraným hráčům. [Zdroj: Wikipedia.org] (MGMCZ)
  • První série, ve které začaly 2 kmeny a v průběhu hry vznikl třetí, ve kterém soutěžící neměli žádné zásoby a museli postavit nový tábor. (Zix.)
  • Poprvé v historii pořadu Kdo Přežije lidé hlasováním vybrali 20 hráčů pro druhou šanci! [Zdroj: Wikipedia.org] (MGMCZ)

Reklama

Reklama