Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1986 a Ulrichův bratr Mads už je měsíc nezvěstný. Minulost a přítomnost se prolínají ve zmatené změti. (Netflix)

Recenze (24)

sochoking

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To ma podrž! Mladý Ulrich si v tejto časti púšťa platňu nemeckej thrash metalovej legendy, kapely Kreator- Pleasure To Kill! (Samozrejme, album je rovnako z roku 1986!) Túto časť ľahko oslabuje číslo 33 oproti prvým dvom, ale i tak je to bomba. (Riaditeľku na lane v lodičkách predstieram, že som nevidel.) Hlavne finále je totálna mysteriozna šupa na škandinávsky štýl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak hneď potom, ako napíšem, že so Stranger Things sa Dark bude asi dosť míňať, tak tu máme časť z roku 1986 s hlavným hrdinom okolo jedenásť rokov a s nejakými tými zábermi zo školy. Skôr ide teda o rozširovanie univerza, kedy je nám predstavený aj charakter inej časovej, respektíve dejovej línie. No a deje sa tu taktiež to, čo v "súčasnosti", z neba padajú vtáky, strácajú sa deti a všetci sa tvária depresívne. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem si našel důvod, proč přidat hvězdičku. Rok 1986 mě fakt bavil, soundtrack jsem si užil, dokonce se mi líbil i nápad tvůrců polopaticky divákům ukázat, kdo je kdo, jen nad jednou věcí jsem se musel trochu pozastavit. Neudivilo mě to, že si Mikkel hravě poradil s krychlí pana Rubika, je to jistě bystrý hoch, ale zarazilo mě, jak hladce zvládl číselník dobového telefonu. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je hodně velká mrda. Ta atmosféra, to prolínání současnosti s rokem 1986 je skvěle udělaný a ten konec, kdy ukážou kdo je kdo kuurva. Nelituju, že jsem se do tohohle kousku pustila. Hodnocení: 10/10 ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda poodhalila, s čím máme tu čest. Jistě, šlo to tušit již od úvodního Einsteinova citátu, ale až nyní se nám otevírají možnosti. I když zatím netušíme proč a jak. I tato epizoda mi však něco připomněla. Nemůžu si pomoci, ale přijde mi teď, že Hildur Guðnadóttir, autorka hudby k Černobylu, musela od Bena Frosta nenápadně opisovat. Ta hudba je místy hodně podobná. Minimálně se nechala inspirovat tím hlubokým ambientním hučením a dalšími podobnými zvuky... Kdo ví...? ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malý Mikkel hľadá vo Windene 1986 pomoc na miestach, ktoré pozná - doma a neskôr v škole. Nakoľko ho nikto nepozná (a ani nemôže) rozhodne sa navštíviť policajnú stanicu. Tam sa zhovára s Egonom Tiedemannom, v danom roku miestnym policajtom, ktorý vyšetruje zmiznutie Madsa Nielsena. Egon je presvedčený, že ho Ulrich nahovoril, aby predstieral že sa stratil a kedže Ulricha podozrieva az z úhynu 33 oviec v katastri Windenu, Egon Ulricha navštívi a dostanú sa do slovnej potýčky. Mikkel je v nemocnici ošetrený Ines Kahnwaldovou, ktorej povie, že prišiel z budúcnosti. V ten istý deň je do pozície šéfky jadrovej elektrárne ustanovená Claudia Tiedmannová, ktorá sa od predchodcu dozvie o tajomstve v jaskyni. Mikkel, umiestnený do nemocnice z nej utečie, pretože si spojí počasie v čase keď sa ocitol v roku 1986 s tým, ktoré je v daný večer a utečie do jaskyne a dúfa, že sa ocitne naspäť v prítomnosti. V roku 2019, v tom istom čase do jaskyne vstupuje Mikkelov otec Ulrich a počuje volanie o pomoc...Úžasná sonda do minulosti, hudba,obavy dospelých a fascinácia mládeže okultizmom, nápisy No future(Terminátor, 1984) pred elektrárňou a v Ulrichovej izbe, Winden premenovaný rovnako u Ulricha na Wixen, vynikajúci Mikkel stratený v minulosti a split screen postáv, ktorý ich zobrazuje s 33 ročným odstupom drží úroveň seriálu veľmi, veľmi vysoko. Takýto nástup nemali ani hokejisti z môjho mesta vo včerajšom duely proti Martinu, a to im nasúkali štyri kúsky a hostia boli bezradnejší, ako Mikkel v roku 1986... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osmdesátky se prolínají se současností a vzhledem k tomu konci to asi nebylo úplně bezdůvodně. Některé scény zaujmou víc, jiné míň, chvíli to má atmosféru skvělou a pak je to o něco slabší. Pořád jsem v Dark nenašel nadšení, ale zajímavé to zatím je. Taky to trochu vypadá, že se ten seriál snaží ukrývat náznaky do obrazu, které zaznamená jen všímavý divák a které by mohly mít do budoucna nějakou větší roli, ale to nevím jistě. Konec se dá interpretovat více způsoby, tak uvidím, co z toho ještě vypadne. Zatím to jde, jenom se bojím, že to zapadne do stylu Lost a půjde to do kelu. Jinak já teda osobně v tom seriálu ztracený nejsem, naopak, myslím, že se zatím dost chytám. Slabé 4* ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud bylo cílem tvůrců všechny zmást a ukázat jim trochu něco nového, tak se záměr povedl. Spletenec osudů je mnohem větší, než jsem původně čekal, budu se těšit na postupný rozmotávání, pokud tedy nebude spíš opak. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Mikkel sa ocitol v minulosti v roku 1986 a stretáva sa so všetkými známymi postavami. V prítomnosti zatiaľ jeho otec Ulrich nevzdáva hľadanie. Pozrieme sa aj na tajomstva atómovej elektrárne, ktorých bude ešte veľa. Prevedenie: Celý diel sme sa pohybovali s Mikkelom po minulosti aby sme si na konci mohli v spoločnom obraze overiť, či sme trafili správne postavy. To bolo od autorov múdre, aby divák netápal a vedel o ktorej postave je vlastne reč. prepojenie časov cez jaskyňu navádza až zimomriavky. 91% ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět naprostá pecka! Všechno se prolíná, teď už i minulost s přítomností. Jenže s tímto zmatkem začíná zmatek i v mé hlavě. Kdo je kdo? Hodně postav, málo času na pochopení. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda notně zpomalila, ale třetí, s časovým posunem, působí zajímavě. Stále není jasné, kam se celá série posune, možností je mnoho, ale atmosféra (s výhradami) pobízí ke sledování dalších dílů. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mikkelova bizardní dobrodružství ve zlatých omsdesátých jsou k nakousnutí. Ukazuje se, že celé tohleto spiknutí je mnohem zamotanější a je také zajímavé pozorovat, jak se čas změní nás všechny. Klukovi situaci nezávidím, byť teda projevil větší koule než většina, když se rozhodl vrátit se do toho hnízda zmijí. Závěr s mladšími a staršími verzemi dokonalý. ()

Reklama

Reklama