Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peter zažije šok. Jonas se dozvídá pravdu o své rodině, ale ještě ho čekají další překvapení. Helge přinese oběť. (Netflix)

Recenze (18)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále prvej série pôsobí oproti predchádzajúcim epizódam tak trochu konvenčne, myslím v rámci sci-fi žánru a jeho známych rozprávacích a vizuálnych prostriedkov. Dôjde tak na očividné vizuálne efekty typu vznik malej čiernej diery a samozrejme nesmieme opomenúť samotný záver, ktorý sa tak nejak dal celý čas očakávať, keďže sme sa stále hýbali iba smerom do minulosti. Dokonca sa už stretáva niekto so samým sebou, čo viselo už riadne dlho vo vzduchu. Takže v krátkosti zhrnuté, finále mohlo byť ako horšie, tak lepšie a je z neho jasné, že sa počítalo od začiatku minimálne s druhou sériou. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda mě napůl zklamala a napůl potěšila, i tak jsem se nakonec rozhodl pro slabší čtyři hvězdičky. Chvílemi jsem měl pocit, že se tvůrci trochu ztratili ve vlastním scénáři, taky mi příliš nevyhovoval uspěchaný a poněkud nedotažený konec. Zároveň jsem se dějem posledního dílu slušně bavil, a protože jsem se dočkal zajímavého otevřeného závěru, podívám se určitě i na další řadu. 4*- ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že mě konec docela zklamal. Někdy mi přišlo, že se tvůrci snažili všechno hrozně rychle vysvětlit až jsem se v tom ztrácela. Možná by byl dobrej ještě jeden díl, protože tohle bylo rychlejší než ranní sračka. Navíc ta scéna s tím portálem nebyla vůbec vysvětlená, tak doufám že se to nějak objasní v další sérii. A tu černou díru na obloze taky moc nechápu (jak sakra vznikla?), ale hádám, že je to to, co způsobilo apokalypsu? Hodnocení: 7/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počas noci keď sa stratil Mikkel je Peter na návšteve v Helgeho chate v čase keď sa tam objaví telo Madsa Nielsena. V roku 1986 sa Helge pokúša zastaviť svoje mladšie ja a odhovoriť sa od spolupráce s Noahom. Noahovi s Helgem sa podarí uniesť Jonasa, ktorý chcel vrátiť Mikkela do roku 2019 a držia ho v bunkri, kde sa s ním stretne Neznámy. Charlotte, ktorá vyšetruje zmiznutie Mikkela sa pri listovaní v starých novinách dozvie, že zo zmiznutí detí v roku 1953 bol podozrivý muž a na fotografii spozná Ulricha. Po otvorení portálu v bunkri sa 9 ročný Helge a 17 ročný Jonas navzájom vidia a po vzájomnou dotyku sa ocitajú v 33 rokov vzdialenej budúcnosti, takže Helge v roku 1986 a Jonas v roku 2052. Totožnosť Neznámeho neprekvapila, všetky indície sa naplnili, avšak úplný koniec mohol byť zvládnutý trochu lepšie, hlavne čo sa týka prostredia roku 2052. Inak bola epizóda dôstojným vyvrcholením prvej série. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže se nám tady vysvětlilo něco, co je jasné už od prvního dílu, pak se nám tady stane pár zvratů a na konci přijde i další, čtvrtý rok, na který jsem celou dobu čekal. Bohužel mám takový pocit, že nám tvůrci odkryli mnoho karet a tak nevím, čím mě chtějí v druhé sérii překvapit, čím ozvláštní děj, protože tady už nejde o tolik, aby se to rozumně roztáhlo na dalších 8 epizod (+8 dalších epizod, jelikož bude 3.série). Tu druhou sérii možná rozkoukat zkusím, minimálně pilotní díl, ale pochybuji, že mě to natolik zaujme, abych to dokoukal až do konce. 4* ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No dobře, a na závěr vznikl guláš. Ale dokonalý a úžasný. Nicméně je tu pořád dost prostoru, aby se dějem dalo hodně hýbat. Současně, kdyby seriál jako celek skončil tady, bude to dost provokativní a nechá to hodně prostoru k nejrůznějším teoriím. Jestli by to tak ale nebylo lepší. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvě nejvíc WTF momenty dílu: Portál - ten je vyřešen poměrně rychle a nedává smysl. A druhá věc je Černá díra. Vůbec mě nenapadá, jak to mohlo vzniknout. Ale na druhou stranu zcela chápu, že tvůrci potřebovali nalákat diváka na další řadu. Já jsem sakra natěšený. Tahle show je parádní. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Starý Helge sa pokúša presvedčiť svoje mladšie ja aby ďalej nespolupracovalo s Noahom. Moc sa to zrejme nepodarí nakoľko sa v detskej izbe z drvičom mozgu ocitá Jonas, ktorý vedie intímny rozhovor s neznámym v kapucni, ktorý má evidentne plán. Tento plán Jonasa katapultuje do roku 2052. Prevedenie: Úctyhodné ukončenie prvej série ale popravde je tu viac nezodpovedaných otázok ako odpovedí. Mám však strach, že sa seriál začne uberať viac sociálnym smerom ako smerom tajomna a potom u mňa teda už bodovať nebude. 95% ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, ze kterého se dozvíme nejvíce, a já paradoxně musím dát čtyři hvězdy. Na začátku Dark jsem měl pocit, že jde o klasickou, ale hodně kvalitní detektivku, teď mám ale spíš pocit, že koukám na sci-fi. Problém s vyobrazením budoucnosti je ten, že na ni každý pohlíží jinak, proto když ji v seriálu ukázali tak, jak ji ukázali, úplně to nekorelovalo s mojí vizí. Navíc to CGI je stále dost umělé a díl tím ztratil na důvěryhodnosti. Uvidíme, s čím na nás přijdou v další sérii. Snad ne s dalšími postavami, protože už takhle si musím seriál pozastavovat a přemýšlet nad jmény a vztahy mezi charaktery z teď už 4 různých časových období. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi ten cliffhanger s budoucností nepozdává, ale Darku jsem ochotný odpustit naprosto všechno. Jen doufám, že se v druhé sérii nezapomene dovyprávět osudy postav, jako je například Ulrich. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Tenhle seroš mě postupně vtáhnul a způsobil slušný guláš v hlavě v tom kdo je kdo, kdy a co dělá nebo chce :) A závěrečná scéna této epizody vyloženě hustá :) Těším se na další díly. ()

Reklama

Reklama