Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Šest měsíců po zmizení Mikkela, Jonase a Ulricha se síť záhad ve Windenu prohlubuje. Osud světa opět visí na vlásku. (Netflix)

Recenze (73)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Dark se mi stala jedna věc poprvé - musel jsem si přečíst obsah celé první řady, protože jsem si ji téměř nepamatoval. Jeden, dva díly mé zmatení zůstávalo, ale zároveň sláblo, což již nebylo tak hrozné a ke konci, fakt se nechci chlubit, byla série přehledná natolik, že mi bylo jasné, proč se objevila časová linie s rokem 1921 a další zvraty. Zatím urputně zůstávám u svých 70%, ale přimlouval bych se, aby třetí řada byla už poslední. Nebo z toho všichni zblbnem! ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„JESTLI USPĚJEŠ, NASTOLÍME VE SVĚTĚ POŘÁDEK...“ /// Prolíná se tady toho tři prdele. Občas jsem ztracenej ne v čase, ale v postavách. (Z toho vyplývá, že je to určený spíš těm bystřejším.) Už to není tak strašně zajímavý jako jednička, ale „jen“ zajímavý. Osudy se proplejtaj kurevským tempem a brzo nevím, jestli jsem JÁ z dneška nebo JÁ ze včerejška. Serou na veškerý paradoxy, ale mají moji pozornost. V matrixu je spousta chyb, takže si tady každej… fakt skoro každej… lítá sem a tam a prolínat se mají začít nejen doby, ale i světy… no to jsem zvědavej, jak tohle budu stíhat… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čekám na svůj nejoblíbenější song. 2.) Zapojil jsem se do nekonečnýho cyklu. 3.) Thx za titule „Edna.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání. Druhá série se posunula od lahodně atmosférického mystéria k sci-foidnímu politickému thrilleru a tvůrci začali kopat do hloubky i šířky, přičemž výsledkem je jen rádobyepický chaos a příběh zamotaný tak, že mu nejspíš nerozumí ani tvůrci a že zavání sebeparodií. Kdybyste si dali panáka kdykoli se v seriálu někdo po někom žádá vysvětlení a ten jen významně a tajemně mlčí, nebo kdykoli někdo řekne, že začátek a konec jedno jsou a vše je propojené, skončíte na záchytce ani nemrknete. Jestli jsem první sérii slupl jako malinu a za chvíli si ji dal znova, do dokoukání druhé jsem se musel dokopávat a třetí moc nadšeně nevyhlížím. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řadu jsem během pár týdnů zhlédl v době premiéry, ale tu druhou jsem po prvním díle z neurčitého důvodu na rok odložil a vrátil se k ní až s premiérou třetí. Během roku z tohoto seriálu stal obrovský fenomén a já úplně chápu proč, je to skvěle natočené a výborně promyšlené, mě ty šokující zvraty ovšem nechávaly poměrně v klidu. Uvidím jak u té poslední třetí a rozhodně od těchto tvůrců rád uvidím jejich budoucí projekt, který má už nyní na Netflixu domov...7,5/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pustiť si pokračovanie tak komplikovaného príbehu s tak veľkým časovým odstupom, to trošku potrvá, kým si to človek v hlave “uprace”. Ja som tvrdil a aj tvrdiť budem, že toto je doposiaľ absolútne najlepšia vizitka nemeckej tvorby. Druhá séria si vďaka tajomnu, mystike, hudobnému doprovodu, myšlienke no najmä príbehu - opätovne udržala vysoký nadštandard. Tu sa dá skutočne len ťažko niečo vytknúť! Toto je proste filmársky skvost. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxy stranou, tady v čase cestuje snad už každej a za každý příležitosti! První série byla taky hodně ulítlá, ale držela si ten příjemnej pocit mysterióznosti až do samýho konce, tady už je to přece jenom průhlednější. Výbornej cast a soundtrack ale opět vítězí, takže další seriálovej nadprůměr z netlix produkce je tu, a can’t wait for season 3! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia sa v druhej sérii poriadne odviazali a tá pôsobí konzistentnejšie a akosi sebavedomejšie, než trochu rozcuchaná prvá sada tohto mystery sci-fi príbehu. Je vtipné, že ak vám niekto rozpovie komplikovaný dej týchto ôsmych dielov, môže vám pripadať, že máte pred sebou nejakú paródiu na množstvo filmov o cestovaní v čase, ale našťastie sa tvorcom darí držať pevne všetko v rukách a vedia, ktorý kúsok na aké miesto v mozaike patrí. Pričom je jasné, že akékoľvek zaváhanie by spôsobilo rozpad celého konštruktu. Dúfam, že tretia séria bude ešte viac zovrenejšia a zážitok bude dokonalý. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to hodně podobné, jako v první sérii. Až s tím rozdílem, že tady půjdu přece jen malinko níž. Hlavně kvůli faktu, že jsem dřív přidal a teď se snažím být maximálně spravedlivý. Přibyly dvě, nebo tři časové osy a co bych ocenil, byl kromě kvalitního příběhu a skvělého soundtracku určitě konec, který to všechno totálně zamotal a zároveň navnadil na další pokračování. I'm sure, I'll be there. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria "Dark"už akosi nemá to isté čaro ako mala prvá. Realita je taká, že séria prišla asi o rok a pol neskôr než prvá, a tým pádom si toho už človek veľmi málo pamätá. Možno by pomohol aspoň nejaký úvodný brífing, ale nič také sa nekoná. To je škoda. Dáva nám to niekoľko ďalších odpovedí a vidíme ako je všetko previazané a ako sa ničomu reálne nedá zabrániť. Alebo práve tým, že tomu chceme zabrániť dávame veci reálne do pohybu a začínajú sa diať. Séria stále necháva veľké množstvo otázok. Najmä na konci, ktorý avizuje, že sa seriál opätovne vráti a znovu nás poriadne zamotá. Pokúsim sa v tom opäť orientovať. S tým všetkým čo sa udialo je ťažké si nájsť už prehľad o tom, kto je s kým rodina a orientovať sa v tom je náramne ťažké. Takže odporúčam dávať pozor. V prípade, že ste predtým prvú sériu nepozerali a začínate s tým, že chcete pozrieť obe naraz, možno to bude pre vás o niečo jednoduchšie si to všetko v poriadku zanalyzovať. Myslím si, že séria je stále dobrá, no na mňa je to skutočne vysoko komplikované a mal som problémy sa v tom miestami poriadne orientovať. Okrem toho to niekedy už tak zamotali, až som mal pocit, že to prekombinovali až moc. Stále si ale myslím, že ide o vynikajúci seriál, ktorý stojí za to vidieť a určite som zvedavý aj na pokračovanie. Čeknite si to sami a uvidíte. Hodnotenie: B+ ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco první sérii jsem hltal, protože sázela na nejistotu a zajímavý nápad, ve druhé už je to takový guláš, časem cestuje každý druhý obyvatel Windenu a nějak to ztratilo pointu. Neříkám, že je to vyloženě bordel, naopak jsem se celkem orientoval, ale pořád mám v sobě pocit, že to je bez větší logiky, dost věcí prostě nedává smysl a je to neskutečně překombinované, až je divákovi vlastně jedno, co se stane dále, protože to stejně dopředu nemůže odhadnout. Zvláštní, místo aby seriál po první řadě vysvětloval, otevírá další linie, ba na konci dokonce i další paralelní svět. S třetí sérií si nejsem úplně jistý... Smíšené pocity. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím se přiznat, že se postupně do tohoto tak perfektně zpracovaného konceptu různých časových smyček zamilovávám. Jistě........očekával jsem, že v druhé sérii obdržím více odpovědí na předchozí otázky, ale Dark je jedním z mála počinů na poli kinematografie, kde mi tento neduh vlastně ve výsledku nijak zásadně nevadí. Řeknu vám proč. Ono si totiž Tma zakládá na tak precizních hereckých výkonech všech zúčastněných postav a dechberoucí atmosféře, která vás pohltí a už nepustí. Takže i díky těmto aspektům tomu dokážu odpustit fakt, že se sem tam každý posun v příběhu kupředu a každé jednání hlavních hrdinů doslova nevysvětlí.......Kromě toho musím pochválit naše severské kolegy za audiovizuální stránku. Nic, s čím se na vás Dark po celou dobu stopáže vytasí, nepůsobí lacině, jsou v tom vidět peníze a hlavně talent týmu, jenž vnukl seriálu svou již teď neodmyslitelnou tvář. Bavily mě zvraty, neboť nepůsobily prvoplánově, člověk se většinou zmohl jen na úžas ve své tváři, protože to skoro vždy slušně zamávalo s již naplno rozběhlou zápletkou. A závěrečný díl tomu nasadil korunku, takový plot-twist vyřčený v jednom souvětí vystřelil mé natěšení na třetí řadu hodně vysoko. Tak snad se nebude odkládat a dočkáme se jí v červnu letošního roku. Němci se jednoduše překonávají. Za mě druhá série dostane 88 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna seriálu „Dark mě zásadně nepřesvědčila, že se jedná o seriál výrazně skvělý, i když se mu musí nechat, že to je seriál, který může sci-fi fanoušky nadchnout. Sám si ale říkám, jestli už to prostě není moc přeplácané, moc překombinované. Jo, a nebudu lhát, cestování v čase a kauzalita není zrovna něco, co bych u filmů a seriálů příliš vyhledával. Tady mě ale víc mrzí nevyužití atmosféry. Ale je tu místy opět skvělý soundtrack. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria, ktorá od kritikov a ozajstných filmových znalcov, narozdiel od tých samozvaných na čsfd dostala 100% na Rotten Tomatoes a od fanúšikov 97% posunula otázky z Kde je Mikkel už nielen na Kedy je Mikkel ale aj v ktorej dimenzii je Mikkel. Je pochopiteľné, že na tunajšej databáze má seriál nižšie hodnotenie, pretože je príliš náročný na vnímanie deja v širšom kontexte a pri viacerých úsekoch sa diváci skrátka strácajú v tom čo a prečo sa deje a prečo práve tak. Je jasné že potom na čsfd vyletí Sranger Things do vysokých čísel, aj keď jeho podobné zameranie zďaleka nie je tak náročné. Dark sa jednoznačne radí medzi seriály pre náročných divákov s tomu zodpovedajúcim počtom hodnotení na čsfd. Naše publikum je predsa len zvyknuté na Susedov či 200 opakovaní Krok za krokom či Marvelovky... ()

Miseet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teprve až tady mi začala být první série jasnější a přehlednější. Nicméně druhá série dosahuje dle mého názoru stejných hodnot, jako série první. Určitě to má hloubku, která byla maximálně využitá. Skvělá hudba, skvělé prostředí. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série pořád srovnatelná s tou první, trochu se nám to zase více zkomplikovalo a přibili nám nové různé teorie. Líbí se mi, že si druhá série udržela to napětí jako ta první, nechtěla jsem se přestat koukat, protože mě zajímalo, co se bude dít. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jelikož už nemá ten moment překvapení,je druhá řada slabší té první,ale pořád je to sakra parádní podívaná.Na začátku jsem byl sice zmaten,protože jsem si první řadu moc nepamatoval,ale když mi postupně začaly věci nabíhat,užíval jsem si druhou řadu i přesto,že už tady časem cestuje snad úplně každý a na nějaké paradoxy se to zrovna nehraje (jsem tvoje dcera a zároveň matka,takže seš svojí vlastní babičkou).Faktem je,že tahle řada je snad ještě zamotanější než první a vlastně nejsem schopen říct jestli sem všechno pobral.Body navíc za to,že zůstala fajn atmosféra a super soundtrack...85% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady do sebe začíná vše zapadat a vypadá to, že tvůrci mají vše promyšlené. Zároveň se vše ještě víc zamotává, aby tomu nasadil korunu konec. Jsem zvědav, jak se tohle dá ukončit během 8 dílů taky, aby vše dávalo smysl a nebylo to odfláknuté. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne vždycky se stává, aby druhá řada překonala tu první. Hodně přemýšlím nad tím, jak moc to mají tvůrci dopředu rozmyšlené, nebo jestli postupně zaplňují volná místa, které si dříve nechali. Tady to totiž šlo snadno. Jestli takto budou pokračovat, tak přesun do čtvrté dimenze nepomůže a bude se muset dál. No ale kam? ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla možná ještě lepší než první. Jenom si na jejím konci říkám, jak jsem mohla mít na konci jedničky tak hloupý a naivní otázky, protože tohle byl ještě větší masakr. Ale mezi dvojkou a trojkou nebude naplánovaná pauza jako mezi jedničkou a dvojkou  ;) ()

Reklama

Reklama