Reklama

Reklama

Dark - Season 3

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2020, 8 h 28 min (Minutáž: 57–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Carlotta von Falkenhayn, Claude Albert Heinrich, Karoline Eichhorn, Hermann Beyer, Peter Benedict, Nils Brunkhorst, Barbara Nüsse, Natascha Paulick (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zběsilé cestování v čase spěje k vyvrcholení. V podivném novém světě jsou některé věci povědomé, ale jiné znepokojivě neznámé. (Netflix)

Recenze (71)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád marně přemýšlím, zda tvůrci třetí řadu ještě víc zamotali schválně, nebo se z ní spíš nemohli vymotat, protože ten deus ex machina, který přišel v posledním díle, mohli zakomponovat do jakéhokoliv předchozího a nic by se nestalo. Ten zvrat byl sice nabitý emocemi, ale jinak celkem nelogický. Škoda, ale alespoň je to série poslední a autoři neždímají vše zbytečně dlouho. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„ZAČÁTEK JE KONEC A KONEC JE ZAČÁTEK...“ /// Stejný postavy, jiný osudy. Zajímavý… (bych chtěl říct.) Nejde o to zachránit svět, ale kterej. Navíc tady každej lže, takže orientace v tomhle propletenci… Když dorazíme do finále, je rozuzlení nekonečnýho řetězce osudu vlastně celkem nudný vyprávění. Ale podařilo se jim to všechno rozumně ukončit. Tím myslím, jako že jsem to pochopil i já… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mým patronem je svatý Kryštof. 2.) Říkají mi „blesku“. (jsem totiž neuvěřitelně bysterej…) 3.) Thx za titule „Edna.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

choze

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série bohužel pokračuje v duchu té předchozí, když dosavadní složitost hned na začátku doslova zdvojnásobuje a místo atmosféry a záhadnosti se tlačí na přesouvání a plky milionu postav, které do zblbnutí opakují, jak je vše propojené a co je podle nich potřeba udělat, aby se ne/zabránilo apokalypse, a rozčilují se, že jim pořád někdo lže a manipuluje s nimi. Velmi rychle jsem se v tom ztratil, takže mi to celé bylo dost ukradené, posledními díly jsem se vyloženě prokousával a vyvrcholení se mnou nic neudělalo. Nehodnotím, protože netuším jak, a první série pro mě zůstává nejlepší. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu ten fenomén, obrovsky respektuju německé tvůrce za to, že se jim povedlo prorazit v globálu a já to docela se zaujetím sledoval, ale zvláště ta třetí řada pro mě už byla moc a dost dílů jsem celkem protrpěl. Závěry dílů s nějakou chytlavou hudbou jsem si většinou dost užil, ale ta stopáž, dost často stoupající i nad 60 minut, pro mě byla zkrátka ubíjející a kvůli pauzám jsem se opět až do konce ztrácel i v postavách. Nicméně na další, již potvrzený, projekt těchto tvůrců na Netflixu jsem zvědav...60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dielo je “dokonané” a Ja jedným dychom úprimne od srdca s úľavou priznávam, chvála Bohu, že to mám konečne za sebou! Táto tretia séria je naozaj “náročná”. Mozgové bunky musia ísť naplno, aby človek udržal krok s dejom, respektíve vnímal každú zmenu v jeho vývoji. Komplikovaný, kurva “echt” komplikovaný je tento príbeh, pričom Ja vlastne ani neviem, či som to celé správne pochopil. Za mňa samotného: toto je jedna vydarená, atmosférická, mysteri pecka s časovou slučkou v hlavnej úlohe a zrejme asi aj najlepší projekt s obdobnou tematikou s akou som sa doposiaľ stretol. “Intelektuáli” budú mať pri sledovaní orgazmus. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

You just wrinkled my brain! a teď lehké spoilery. Jo, everything is connected, ale tohle incestní městečko je už fakt crazy! Preferuju sice model jedna epizoda týdně, ale tohle je pro netflix jako dělaný, protože nebýt toho jednodenního binge watchingu, tak budu ještě víc ztracená než teď. Jinak teda klobouk dolu tvůrcům, že i přes těch několik (desítek - pokud počítáme i verze z různých dekád) postav se divák dokáže pořád ještě orientovat. Nicméně na mě už bylo těch časových skoků v týhle řadě moc, a často tady chyběla ta vizuálně/emoční odměna ve formě splitscreenů, jako tomu bylo v předchozích řadách (ale konec E6 s Block Party se k tomu božsky vrátil, dokonce to poslal úplně na jinej level!). Co mě ale vlastně nejvíc štvalo, tak to, že Jonas a Martha (a ostatní) jsou ve většině případů strašně pasivní postavy, kterým většinou říká jejich starší já, co mají udělat nebo do jakýho času a světa jít. Což je pak přesně případ Claudie, jako takový finalový deus ex machiny. Není to masterpiece jako byla první řada, ale pořád je to těžkej netflixovskej nadprůměr. Soundtrack top. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí dvě série nastavily laťku opravdu hodně vysoko a potřetí za sebou se ji nepodařilo překonat. Třetí řada seriálu ostudu rozhodně nedělá a stále se jedná o nadprůměrnou podívanou s uspokojivým zakončením. O nové postavy a další časové linie tu není nouze, ale opravdu reálně hrozí, že se nepozorný divák může v ději ztratit. Herecké obsazení nemá obdoby, protože často bylo nutné obsadit jednu roli třemi herci různého věku a casting odvedl mimořádně dobrou práci. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvních dvou sériích jsem občas měla problém se zorientovat v postavách, tady se mi občas podařilo se v nich vyznat. Ale závěr s oznámením, že hezké jméno je třeba Jonas, je výborný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakoniec ma tretia séria presvedčila, i keď dlho som jej úplne neveril, ale stále som sa bavil a snažil sa v tom vyznať. Môže za to finále, ale aj fakt, že podľa všetkého to mali tvorcovia premyslené už od začiatku. Navyše vyriešenie celej záhady, respektíve labyrintu záhad, dáva zabudnúť na nejaké tie nedoriešené záležitosti, keďže sa vlastne elegantne vyrieši to najpodstatnejšie. Osobne by som sa rád ešte dozvedel, prečo žiaden obyvateľ nikdy neodišiel z mesta, možno sa ale odpoveď nachádza niekde medzi riadkami. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série není dokonalá. Rozjíždí se jak auto zaparkované přes zimu v garáži a i když nakonec nastartuje, běží pořád tak nějak na tři čtvrtě výkonu. A pak přijde cílová rovina, závěrečný díl a vy sedíte, nevydáte ani hlásku a po skončení jen nevěřícně krouíte hlavou, jak to do sebe celé nakonec dokonale zapadlo. Takový pocit, co mám po skončení Darku, se dostaví jen párkrát za život, tak si ho hodlám co nejvíc vychutnat. Pak jdu sehnat soundtrack, při jehož poslechu si připomenu, co jsem za těch 26 dílů všechno zažil. Potom už budu jen tiše doufat, že se tvůrci nenechají zvyklat penězi a nenatočí přes tenhle perfektní konec nějaké další pokračování. Ale to jsem si u Stranger Things říkal taky a stejně to dopadlo úplně jinak. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdy první série byla výborná, atmosferická a šokující, druhá už o něco horší a rozvíjející události z první série, tak třetí série jen tápe na místě, vycucává si z prstu nezajímavé, nesmyslné a přemrštěné scénáře. Nic nedává smysl a právě z toho tvůrci těží - mohou si vymyslet doslova cokoliv a nikdo se nad tím nepozastaví, protože v té kombinaci nelogických prvků už nikdo smysl hledat nebude. Za mě někonečná nuda a utrpení a výsměch první řadě. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato 3. serie mi přijde jako už trochu zbytečné rozpatlávání děje. Po 3. dílu se mi nelíbí, přijde mi zbytečná. Naproti tomu stále mě zajímá, jak to bude dál. Po dokoukání posledního dílu - opravdu jsem dala nejhorší hodnocení? Nicméně se za to nestydím. Ukončení mi přišlo dost zcestné. A celá tato serie moc vyumělkovaná, kdy něčí dcera je vlastně matka své matky. No tak to ať se na mě nikdo nezlobí. Po naprosto dokonalé 1. serii a slušné 2. je tato poslední pro mě zklamáním. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna seriálu „Dark“ je z mého pohledu pozitivní hlavně v tom, že je to zároveň sezóna poslední, která ukončila seriál, jenž začal celkem dobře, ale pak se stal zbytečně komplikovaným. Nemyslím si, že je až tak chytrý, je však možné, že jsem jen na něco podobného neměl náladu. Přesto jsou zde stále určité kvality, proč rozhodně stojí za to seriál dokoukat do konce. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plný počet nie je mojim obvyklým hodnotením, ale záverečná séria si ho napriek niekoľkým slabším momentom zaslúži. Autori opäť raz ukázali že keď to niekto vie, tak je to brnkačka a v poslednej (???) sérii nasadili svojmu majstrovskému dielu kráľovskú korunu. Udalosti vo Windene 1.0 a 2.0 zvládli na výbornú, vysporiadali sa aj s Mikkelom (chlapec vyrástol a tak by do dejovej línie tretej série príliš nezapadol, na druhej strane je vidieť že koncept tretej série nebol jasný ani im pred tromi rokmi keď svoj projekt rozbehli) rovnako tak ako zo všetkými postavami a ponúkli jeden z najlepších seriálov dnešnej doby. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu jak moc se mi líbily první dvě řady a jak moc jsem se na tu závěrečnou těšil je třetí řada bohužel trochu zklamání.Pořád je to seriálový nadprůměr,ale díky extrémní překombinovanosti sem v něm zkraje tápal i přes to,že jsem si poctivě zopakoval předchozí řady a hlavně na mě třetí řada prakticky nefungovala po stránce emocí.Pořád sice nabízí scény podle podobného klíče jako dřív,ale je to takové poloviční a osobně jsem nebyl schopen se nechat vtáhnout do děje a být tím vším pohlcen jako předtím.Postav je sice pořád stejně a není problém se v nich orientovat,ale tím jak k cestování časem přibyl ještě paralelní svět,cestování mezi světy a navíc ještě cestování časem napříč těmi světy je třetí Dark místy zbytečně nepřehledný.Velké štěstí,že pak ale přijde poslední díl,který je z celé série nejlepší a všechno v něm do sebe (skoro až překvapivě) zapadne.I přes rozpaky,které ve mě třetí řada vyvolávala je každopádně Dark jedním z nejlepších seriálů posledních let a časem si ho velmi rád zopakuji...80% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protože několik časových linek a cestování skoro všech postav mezi nimi bylo tvůrcům málo, přidali sem ještě paralelní svět, mezi jehož časovými úseky také všichni cestují. Chvílemi je to na naprosté zavaření mozku, ve finále ale dává smysl. Sice mě nejvíc bavila série druhá, ale tahle je taky šperk. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhorší série ze všech tří. Tohle mě bavilo nejméně. Alterantivní světy mě prostě moc neberou. Musím ale uznat, že to bylo moc hezky napsané a vymyšlené. Závěr se mi moc líbil. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

[spoilery] Slovy profesora Fiedlera: Nein, nein, nein! Zimmerman, du alter trottel, so kann man kein Stück erzählen. ___ Jako jo, když jsem si přečetl diskuze na redditu, tak jsem asi porozuměl tomu, co tvůrci viděli v krabici před tím, než jsem ji já otevřel (dokoukal 3. sezónu). Ale to, že to bylo všechno vlastně jen myšlenkové cvičení Claudie mi přišlo strašně málo. Ta kočka byla v mé krabici mrtvá. ___ Ten neustálý protimluv, kdy vše je zároveň strašně deterministické a je jedno, co kdo udělá, protože osud. Ale vedle toho oba hlavní tábory musí neustále "hrát šachy", aby ten osud dopadl jak oni (ne)chtějí. A ještě k tomu uzlu. Takže tvůrci se vrátí v čase a zařídí Hitlerovi studium umění a budoucnost bude růžová. Ok, není to trochu risk, že se dostane k fašismu i po studiích? Nebude profesor fascinovaný vesmírem a časoprostorem i tak experimentovat s cestováním v čase? [/spoilery] ()

Reklama

Reklama