Reklama

Reklama

Dark - Season 3

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2020, 8 h 28 min (Minutáž: 57–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Carlotta von Falkenhayn, Claude Albert Heinrich, Karoline Eichhorn, Hermann Beyer, Peter Benedict, Nils Brunkhorst, Barbara Nüsse, Natascha Paulick (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zběsilé cestování v čase spěje k vyvrcholení. V podivném novém světě jsou některé věci povědomé, ale jiné znepokojivě neznámé. (Netflix)

Recenze (71)

Kienast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

... bál jsem se, že to skončí způsobem, že se to Jonasovi všechno jen zdálo a on se na konci probudí .... Bál jsem se zbytečně jelikož tohle je scenáristické mistrovské dílo se skvěle napsanými postavami. Vřelé díky do Deutchlandu, za tento úžasně propletený příběh s miliónem postav. V životě jsem neviděl nic obdobného. Danke! 10/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu jak moc se mi líbily první dvě řady a jak moc jsem se na tu závěrečnou těšil je třetí řada bohužel trochu zklamání.Pořád je to seriálový nadprůměr,ale díky extrémní překombinovanosti sem v něm zkraje tápal i přes to,že jsem si poctivě zopakoval předchozí řady a hlavně na mě třetí řada prakticky nefungovala po stránce emocí.Pořád sice nabízí scény podle podobného klíče jako dřív,ale je to takové poloviční a osobně jsem nebyl schopen se nechat vtáhnout do děje a být tím vším pohlcen jako předtím.Postav je sice pořád stejně a není problém se v nich orientovat,ale tím jak k cestování časem přibyl ještě paralelní svět,cestování mezi světy a navíc ještě cestování časem napříč těmi světy je třetí Dark místy zbytečně nepřehledný.Velké štěstí,že pak ale přijde poslední díl,který je z celé série nejlepší a všechno v něm do sebe (skoro až překvapivě) zapadne.I přes rozpaky,které ve mě třetí řada vyvolávala je každopádně Dark jedním z nejlepších seriálů posledních let a časem si ho velmi rád zopakuji...80% ()

Reklama

choze

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série bohužel pokračuje v duchu té předchozí, když dosavadní složitost hned na začátku doslova zdvojnásobuje a místo atmosféry a záhadnosti se tlačí na přesouvání a plky milionu postav, které do zblbnutí opakují, jak je vše propojené a co je podle nich potřeba udělat, aby se ne/zabránilo apokalypse, a rozčilují se, že jim pořád někdo lže a manipuluje s nimi. Velmi rychle jsem se v tom ztratil, takže mi to celé bylo dost ukradené, posledními díly jsem se vyloženě prokousával a vyvrcholení se mnou nic neudělalo. Nehodnotím, protože netuším jak, a první série pro mě zůstává nejlepší. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu ten fenomén, obrovsky respektuju německé tvůrce za to, že se jim povedlo prorazit v globálu a já to docela se zaujetím sledoval, ale zvláště ta třetí řada pro mě už byla moc a dost dílů jsem celkem protrpěl. Závěry dílů s nějakou chytlavou hudbou jsem si většinou dost užil, ale ta stopáž, dost často stoupající i nad 60 minut, pro mě byla zkrátka ubíjející a kvůli pauzám jsem se opět až do konce ztrácel i v postavách. Nicméně na další, již potvrzený, projekt těchto tvůrců na Netflixu jsem zvědav...60% ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

[spoilery] Slovy profesora Fiedlera: Nein, nein, nein! Zimmerman, du alter trottel, so kann man kein Stück erzählen. ___ Jako jo, když jsem si přečetl diskuze na redditu, tak jsem asi porozuměl tomu, co tvůrci viděli v krabici před tím, než jsem ji já otevřel (dokoukal 3. sezónu). Ale to, že to bylo všechno vlastně jen myšlenkové cvičení Claudie mi přišlo strašně málo. Ta kočka byla v mé krabici mrtvá. ___ Ten neustálý protimluv, kdy vše je zároveň strašně deterministické a je jedno, co kdo udělá, protože osud. Ale vedle toho oba hlavní tábory musí neustále "hrát šachy", aby ten osud dopadl jak oni (ne)chtějí. A ještě k tomu uzlu. Takže tvůrci se vrátí v čase a zařídí Hitlerovi studium umění a budoucnost bude růžová. Ok, není to trochu risk, že se dostane k fašismu i po studiích? Nebude profesor fascinovaný vesmírem a časoprostorem i tak experimentovat s cestováním v čase? [/spoilery] ()

Galerie (51)

Zajímavosti (9)

  • V závěru epizody je použita skladba „Broken Sleep“ od Agnes Obel. (Kokosak91)
  • V epizodě hraje remixovaná skladba „The Pioneers“ od hudební skupiny Bloc Party. (Doomcourier)

Reklama

Reklama