Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Adam se od Claudie dozvídá, jak je všechno, co se stalo, propojené – a jak se vším skoncovat. (Netflix)

Recenze (27)

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fucking epic. Zas a znovu mi nějaké dílo s pohyblivými obrázky dokazuje, jak dokáže být geniální. Ano, musíte si vzít tužku a papír, nebo nalistovat Dark wikipedii na netu, a jedině potom s přemýšlením si seriál naplno užijete a dokážete si, jak naprostí magoři museli tvůrci být. Vytvořit tak komplikovaný svět, kde každý je každému otec a syn a matka a dcera a v posledním díle pouhým jediným SPOILER zachráněním auta, všechno hodit do hajzlu, jen dokazuje, proč dát seriálu šanci. Tohle je lepší než kdejaký Stranger Things. Německý seriál Dark dokázal, že evropská produkce nepatří na druhou kolej, ba naopak. 100% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále tretej série a zároveň aj seriálu všetko uspokojivo uzatvára, a to spôsobom, že aj keď vám veľa vecí nemusí byť jasných, tak riešenie skrátka všetko svojským spôsobom obsiahne. Môže vám to pripadať trochu lacné, ale dáva to zmysel a divák nemá aspoň pocit frustrácie, ako sa už neraz po skončení mysterióznych seriálov stalo. Zároveň fungujú aj emócie, ktoré by sa mali preniesť aj na diváka. Nie je to povedzme že totálne kolosálne, ale nemám problém s plným počtom, vzhľadom na vyššie uvedené argumenty. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál měli pojmenovat Dark: Moderní příběh incestu, protože do prdele, oni jsou si tam fakt všichni příbuzný. ( ͡° ͜ʖ ͡°) A to je ono, to je konec, dámy a pánové - jeden velkej incest a k tomu špetka cestování časem. Tak a teď si představte, že ani dva paralelní světy jim nestačili, ano, je tady i třetí. Když jsem to viděla, velmi jsem se zděsila, protože to solidně vypadalo jako náběh na další aspoň 3 série. A co si budem, všichni víme, jak to má Netflix se seriály, který měly skončit někdy u druhý série, ale nějakým záhadným způsobem to dotáhly až do pátý. No nic, zpátky k tématu. Nějaký otázky mi sice zůstaly nezodpovězený a nejspíš budu muset kouknout na pár explained videí, abych se ujistila, že jsem to všechno pobrala, ale finále uspokojivý, to jo. Líbí se mi, jak Eva a Adam nakonec nejsou žádný šílený Disney záporáci, ale prostě jenom lidi, který se s touhle shitshow snažili vypořádat svojí cestou. A jejich objetí na konci, po tomhle všem... prostě se zase rozplývám nad smyšlenýma postavama no. Zkrátka byl to dobrej konec, ale nějak už jsem ráda, že nastal. Třetí sérii už jsem tak nefeelovala jako předtím, nevím čím to je, už mi přišla nějaká přechucená asi. Hodnocení: a teď si jdu zchladit svůj převařenej mozek/10 ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jsem dala nejhorší hodnocení? Nicméně se za to nestydím. Ukončení mi přišlo dost zcestné. A celá tato serie moc vyumělkovaná, kdy něčí dcera je vlastně matka své matky. No tak to ať se na mě nikdo nezlobí. Po naprosto dokonalé 1. serii a slušné 2. je tato poslední pro mě zklamáním. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Winden 1.0 2019 - Klaudia prezradí Adamovi že všetko je prepojené a ako sa dostať na začiatok konca...v záverečnej epizóde sa našlo aj niekoľko slabších momentov, ale I told to myself, what a wonderfull world, teda príbeh a tak za skvelú bodku (alebo nie???) za seriálom opäť plný počet. ()

andalin

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne každému se povede splést takové množství nitek v takto složitý celek a ukončit ho tak, aby příběh ještě jakž takž dával smysl. Finále bylo dobře vymyšlené, byť se vlastně nabízelo - protože jak jinak vysvětlit milion nesrovnalostí s cestováním v čase? Tahle problematika holt vždy nějakou tu mouchu přitáhne. Nebo v případě Dark i celý roj. Ale byla to fakt jedinečná jízda. No a pořád mě zajímá, jak teda týpek přišel o to oko, doháje... Byla jsem zvědavá už od začátku. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narozdil od vetsiny osazenstva tady nejsem uplne nadseny z toho, jak to skoncilo. Cele to do sebe zapadlo krasne. Ale, nemuzu si pomoct, chybely mi tu moje oblibene postavy. A nemuzu se zbavit deus ex machina pocitu. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejočekávanější seriálové vyvrcholení letoška konečně dorazilo a přestože mě svíjejí myšlenky, že je 8 epizod málo a že rozuzlení přišlo na můj vkus až moc rychle, bude mi to nejlepší obrazové zastoupení pojmu “deja vu” pořádně chybět. A s ním spousta úžasně napsaných postav, které světu ukázaly, jak němčina není ani zdaleka tak nesnesitelným jazykem. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl jsem si pustil po několika měsících po zbytku seriálu, takže jsem si musel připomenout, kdo a odkud je v záběru k vidění. Také moje nadšení trochu opadlo, nicméně musím přiznat, že finále, vlastně docela subtilní a navíc logické (aspon pokud mohu posoudit), bylo velmi důstojné a zanechalo ve mě pocit dobře promyšleného a dotaženého scénáře.Nevím, jestli se na seriál podívám někdy ještě jednou - spíš ne - ale věřím, že být fajnšmekrem, opakovaný pohled by mě se znalostí konce bavil. Rozuzlení za doprovodu What a Wonderful World od Soap&Skin ve stylu Nico bylo velmi stylové. ()

Reklama

Reklama