Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 2
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (11)

Season 1 (2017) (S01) 

První řada ve mně sice nevyvolala žádné velké nadšení, na druhou stranu mě ale ani vysloveně nezklamala. První polovina série na mě působila spíše rozpačitě, druhá polovina byla mnohem vyváženější, scénář byl vydařenější a ve výsledku jsem se celkem dobře bavil. Celá záležitost mi zpočátku silně připomínala seriál Stranger Things, později jsem si díky ní vzpomněl i na knižní sérii Briana Lumleyho Nekroskop, podobnost s incidentem v Perčorsku byla značná, jen ti vampýři chyběli. 4*- ()

Tajemství (2017) (S01E01) 

Úvodnímu dílu jsem víc než tři kousky nadělit nemohl, protože jsem zatím pořádně nerozklíčoval, co jsem to vlastně viděl. Ať už to bylo cokoliv, mělo to skvělou atmosféru, problémem pro mě bylo to, že jsem z epizody cítil určitou neoriginalitu a stejně jako tron tuším, odkud autor scénáře čerpal inspiraci. ()

Lži (2017) (S01E02) 

Tak jo, už jsem se chytil a je mi konečně jasné, na co se to vlastně dívám, jenže jsem divně rozpolcený. Na jednu stranu mě seriál zatím hodně baví, atmosféře nemůžu vytknout ani ťuk a nechybí ani slušné napětí, na stranu druhou mi vadí, že seriálu z každé kapsy koukají Stranger Things, vždyť si tvůrci neodpustili ani tu elektrárnu. ()

Minulost a současnost (2017) (S01E03) 

Konečně jsem si našel důvod, proč přidat hvězdičku. Rok 1986 mě fakt bavil, soundtrack jsem si užil, dokonce se mi líbil i nápad tvůrců polopaticky divákům ukázat, kdo je kdo, jen nad jednou věcí jsem se musel trochu pozastavit. Neudivilo mě to, že si Mikkel hravě poradil s krychlí pana Rubika, je to jistě bystrý hoch, ale zarazilo mě, jak hladce zvládl číselník dobového telefonu. ()

Dvojí životy (2017) (S01E04) 

Začíná mi zvolna docházet, že ujíždím na osmdesátkách, minulá epizoda mě hodně bavila, teď už to tak slavné nebylo. Ani v tomto seriálu nechybí neustálé obviňování nových podezřelých, jejichž jednání je tak podezřelé, že to bije do očí, aby se následně ukázalo, že šlo o falešnou stopu. Už jsem to viděl tolikrát, že mě to lehce nudí. Ale Elizabeth měla rozhodně vtipnou čepici. ()

Pravdy (2017) (S01E05) 

Pátá epizoda pro mě opět nevybočila z lehkého nadprůměru. Uvažoval jsem o tom, že bych za události v závěru dílu zvedl hodnocení na čtyři kousky, jenže v tom pro mě scházel moment překvapení. Tvůrci mě na tento vývoj poměrně dlouho připravovali, takže o žádný twist určitě nešlo. ()

Sic Mundus Creatus Est (2017) (S01E06) 

Tak tentokrát už to vyšlo, děj se díky Jonasovi opět pohnul kupředu, jen to plížení jeskynním systémem mohlo být o něco kratší. Kupodivu jsem se docela dobře bavil i u rozpitvávání starých křivd a podrazů, ve Windenu chybí už jen pan Gaunt a jeho obchůdek. ()

Rozcestí (2017) (S01E07) 

Sedmá epizoda se sice nezbavila celé řady nedostatků, ale buď jsem měl dneska lepší náladu, nebo se scénář opravdu podařil lépe než v předchozích případech, každopádně jsem se přistihl při tom, že se dost dobře bavím, a to jsem prostě musel ocenit hvězdičkou navíc. ()

Jak zaseješ, tak sklidíš (2017) (S01E08) 

Tak jo, přiznávám, že mě tvůrci seriálu poprvé doopravdy dostali. Už s epizodou věnovanou roku 1986 jsem byl velmi spokojen, ale tohle eso v rukávu jsem nečekal. Návrat v čase o 66 let se fakt povedl a vývoj (nebo spíš destrukce) Ulrichovy psychiky byla hodně kvalitní. ()

Vše se děje teď (2017) (S01E09) 

Děj mě tentokrát nestrhl tak jako v předchozí epizodě, měl jsem pocit, že konfrontace mezi Katharinou a Hannah zbytečně brzdila tempo příběhu, ale hodně mě baví sledovat vývoj jednotlivých postav v průběhu 66 respektive 33 let. Díly v závěru první sezóny na mě působí mnohem lépe než ty předchozí. ()

Alfa a omega (2017) (S01E10) 

Závěrečná epizoda mě napůl zklamala a napůl potěšila, i tak jsem se nakonec rozhodl pro slabší čtyři hvězdičky. Chvílemi jsem měl pocit, že se tvůrci trochu ztratili ve vlastním scénáři, taky mi příliš nevyhovoval uspěchaný a poněkud nedotažený konec. Zároveň jsem se dějem posledního dílu slušně bavil, a protože jsem se dočkal zajímavého otevřeného závěru, podívám se určitě i na další řadu. 4*- ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama