Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (468)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to výborně zrežírované a jak se na správný současný německý seriál sluší a patří, má to dokonalou hudbu. Pro mě bylo obtížné rozlišování jednotlivých postav, potřebovala bych známější nebo výraznější tváře, především obličeje mladých mužů a starých žen s dlouhými šedivými vlasy mi splývaly takřka v jeden. Nebo by měli mít všichni masku jako Adam. Ale to už bych chtěla příliš. Jinak je to dílo hloubavé, zábavné i napínavé. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kedže nejde o vzťahovú a ani o sociálnu drámu, postavy som neriešil. Kvalitné mysteriózno a veci, ktoré sa diali a boli s ním úzko speté, boli napísané výborne. Dokonca som mal pocit, akoby to natočili len pre mňa! Tak som si totiž užil túto parádu. P.S. Až na tie nemecké ksichty teda... Na tie si snáď nikdy nezvyknem a preto ma trošku mrzí, že seriál nenakrútili napríklad takí Nóri. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Že v Německu vzniká velké množství skvělých filmů a seriálů vím už dlouho, jsem však ráda, že se tato informace pomalu rozšiřuje do světa. Dark zavádí diváky do temných lesů okolo poněkud zvráceného městečka Winden, kde se ztrácí děti, dospělí blázní a pokřivuje se čas. S každým dílem odhalujeme o něco víc z téhle skládačky a propadáme se hlouběji v čase. Až je skoro nemožné z této smyčky pod komplexem kontroverzní jaderné elektrárny uniknout, takže doporučuji vyhradit si na seriál alespoň celý den z víkendu. I přes lehké zklamání na konci a pár náročně uchopitelných logických zkratek pro mě jeden z nejlepších seriálů posledních měsíců. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plným hodnotením si nie som úplne istý, avšak predpokladám, že druhé pozretie by ma v ňom utvrdilo a možno si seriál v blízkej dobe zopakujem. Ideme v stopách Lost, všetkých Matrixov, Stranger Things, všetkých vážne mienených drám a trilerov o cestovaní v čase, alebo nedávneho seriálu OA. Nemeckí tvorcovia takpovediac nejdú divákovi príliš naproti, ten musí neustále premýšľať a prehodnocovať videné. Na druhú stranu ale rozviazanie celého uzlu do detailu nie je podmienkou toho, aby ste si všetky tri série mohli poriadne užiť. O čo ide a aké sú pravidlá hry, je totiž pomerne jasne vysvetlené a veci pomáha aj jednoznačný záver, kde paradoxne nemusí všetko byť vysvetlené, ale aj tak sa všetko vysvetlí... ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Německá reakce na Stranger Things, která ačkoliv postrádá humor a podobnou nostalgickou náladu, je i přes všechny podobnosti svá a originální. DARK dalece převyšuje evropskou seriálovou tvorbu a jde naprosto sebejistě proti všem hitům západu! Perfektní kamera a vizuál, poutavej a hlubokej mysteriózní příběh (i když v jádru - stejně jako tematicky všechny podobný seriály/filmy - nemusí dávat vždycky smysl), skvělý herecký výkony, temná bezvýchodná atmosféra a super soundtrack! Je skvělý vidět, že Netflix podporuje originální projekty nejen v Americe, ale i ve světě a dává tak vzniknout nezapomenutelným zážitkům. Jenom škoda, že vzhledem k absenci scénáristů s nápadem a režisérů s vizí něco podobnýho nikdy nevznikne i u nás. PS: Nečekejte, že si oblíbíte kteroukoli z postav. Charaktery se tady nesnaží skrze sympatie podlejzat divákovi - v "Temnu" je každej vážnej a depresivní. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal i k této německé pecce. Hned se nabízí srovnání se Stranger Things a trochu i s 12 opicemi. Atmosféra je skvělá a dost ji podtrhuje dobrá hudba. Dostáváme se do malého německého městečka, kde se ztrácí děti a zřejmě se to děje v jisté periodě jako v To. Máme tu totiž co dočinění s cestováním časem. Hlavními hrdiny je parta puberťáků, která objeví v lese tajemnou jeskyni. Dál už se dějí jen samé šílené věci, žeru to. Atmosféru skvěle podtrhuje vynikající hudba. Každou z postav zde vidíme několikrát, a to v různém věku. Dost se tu skáče a časový rozsah seriálu je 1888-2052. Krom cestování časem tu narazíme i na více dimenzí. Vše se neustále mění a my nevíme, komu vlastně věřit. Dost se mi líbí, jak si to hraje s divákem, a nakonec do sebe vše hezky zapadne. To nebývá až tak běžné u těchto seriálů. "Jsme pro sebe stvořeni." ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV seriál. Miluji filmové / seriálové záležitosti zabývající se časovou smyčkou a tenhle seriál to povznesl opravdu na vysokou úroveň, klobouk dolů. Je ale potřeba sledovat a hlavně chápat jednotlivé časové přechody a smyčky, protože pokud Vám unikne byť malá část, jako celek Vám to v hlavě udělá totální bordel, stejně jako mě. Je to hodně náročné na to, abyste vše pochopili. Úchvatný seriál a zároveň totální mindfuck! Bravo Deutschland, bravo! | 1. série (85%), 2. série (80%), 3. série (80%) > Průměr: 82% | ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Objektivně to není na pětku, ale to dnes nehodlám řešit. Ten pocit, který ve mně seriál zanechal je silnější, než horší, druhá polovina, nebo složitější orientovaní se v ději a hlavně postavách. Zbytek ten to všechno hravě přebije. Perfektní námět, vymazlený vizuál a pak hlavně herci, kteří v průběhu těch několika desítek let vypadají, jako by opravdu zestárli a ne jako, že je hraje úplně někdo jiný. Až na Noaha, ale u něho se to dalo vzhledem k náklonnosti k temné straně očekávat. Dark je pro mě osobně jedním z letošních největších seriálových překvapení a fakt, že ho Netflix natočil i v němčině, to už byla taková malá bonusovka navíc. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Achtung, achtung! Toto není konzumní sračka pro nemyslící unuděné netrpělivé středoproudé ovce! Špičková záležitost pouze pro milovníky časových paradoxů a rozplétače gordických uzlů, kteří dokáží zapojit mozek. Čistě z mého pohledu se jedná o fenomenální počin se skvělým hereckým obsazením a dokonalým hudebním podkreslením, který zas na dlouhou dobu nastavuje laťku hodně vysoko. Vlastně bych mohl směle říci, že jsem patrně zhlédl doposud nejlepší seriál a to už jsem jich viděl poměrně dost. Byly moc krásné, ty tři série s postavami z městečka Winden. Při závěrečné scéně a písničce What a Wonderful World v podání Soap&Skin, která uzavírala celou tuhle časovou patálii, jsem málem uronil kapku oleje. Budete mi moc chybět, Jonáši, Marto.. i všichni ostatní. Fňuk. Mistrovské dílo! 100% ()

predators 

všechny recenze uživatele

První série nejlepší. Jakmile dojde na paralelní svět Marty, dostaví se pocity umělého natahování série. Hudba a zvuk jsou pak exkluzivita! ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pôvodne som si myslel, že ohodnotím len tretiu sériu zvlášť, no po tom ako sme došli na koniec som zhodnotil, že by to nemalo význam. Miesto toho (nakoľko sme práve videli poslednú sériu) ohodnotím celý seriál ako taký. Pretože si myslím, že to je najlepší spôsob ako sa k celkovému konceptu "Dark" vyjadriť. Povedal by som, že v prvej sérii sme mali zaujímavý koncept a dokázal som sa v tom veľmi dobre orientovať. Druhá séria začala veci trošku komplikovať a v poslednej sérii sa rozhodli vyložiť všetky karty na stôl. Neviem ako to tvorcovia zamýšľali, no mám tak trošku pocit, že možno ešte počas prvej série sami nevedeli kam to nakoniec všetko dospeje. Ale druhá a tretia séria museli byť napísané súčasne. Inak si neviem predstaviť ako sme sa mohli dostať tak famózneho finále, ako som mal možnosť vidieť. Je kopec seriálov, ktorým v poslednej epizóde jednoducho dojde dych. Už nám nemajú čo ponúknuť. Predposledná epizóda je najlepšia a koniec je len takým nutným momentom, ktorý ma ako diváka často sklame. Nie však v tomto prípade. Keď som si spätne vzal všetko čo sme videli, všetko čo sa stalo a ako sa to stalo, dalo to absolútny zmysel. A keď na konci Adam a Eva sú spolu v objatí a uvedomujú si čo sa im stane, patrí to medzi absolútne highlighty seriálu. Finálne 2 epizódy sú proste úplne fantastické. Nemám im čo vytknúť. Okrem toho si uvedomujem ako veľmi som si obľúbil Jonasa a Marthu. A je fascinujúce vidieť čo sa z nich oboch nakoniec stane. Nebudem to celé rozoberať, aby som nedával spoilery, no v podstate to kompletne potvrdzuje všetko čo kedysi hovoril Martymu doktor Emmet Brown v "Back To The Future". V prípade, že porušíme časopriestorové kontinuum, následky môžu byť katastrofálne. A to je aj situácia toho, čo sa vlastne stalo tu. A ako cestovanie časom mnoho ľudí bolo schopných poznačiť. Séria mala svoje zakopnutia a občas ma mrzelo, že vždy keď sa rozhodli postavy niečo zmeniť, tak len pokračovali po línii, ktorá už bola vytvorená, no s príchodom toho finále v posledných dvoch epizodách poviem, že ide o silne spracované a je to veľmi dobre napísané. Možno niekedy pozriem ešte raz všetky tri série za sebou, aby som si to všetko ešte raz ozrejmil, no seriál ako taký hodnotím ako vynikajúci. Hodnotenie: A ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutní zjevení. Naprosto perfektní mysteriózní a místy mrazivé, napínavé. Občas jsem měl co dělat, abych se v tom všem vyznal, ale naštěstí jsem se vyznal. Skutečně výborné a to i s postupně klesající kvalitou každé další série. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hodně líbí! Jen teda...problém všech taškařic okolo cestování v čase je udržet nějakou udržitelnou konzistenci až do posledních minut. I Dark bohužel trpí tím, že se postupně tříští na frakce, které úplně panzanovitě nelepí. Wow efekt se tak příběhově dostaví někde v půli, ve tří čtvrtinách cesty první sezonou a pak už to "jen" dojede. Zároveň je to zajímavá audiovizuální žranice s nehollywoodským kořením a neokoukaným ansámblem. První půle totál plno....jen ať se to do dalších řad moc nerozmachuje. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tato sériová trilogie vytváří pokus o deformaci časoprostoru skrze události, které se mění v minulosti a tím pádem i v budoucnosti cestováním v čase (a ve výsledku i v prostoru), velmi propracovaně o pár postav, které se ale vynásobí třemi (dětství, dospělost, stáří) a vynásobí počtem tří prostorů (světů), což chvílemi působí chaoticky. Ale je to celkově atmosfericky brilantní a absolutně úžasný výběr postav, kdy si herci byli superpodobní. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celý čas som mala nutkanie robiť si poznámky. Skvelá atmosféra, úžasný vizuál, herecky viac než vydarené a vskutku fantastická muzika. Poznámka pod čiarou: tá posledná séria už vôbec nemusela byť. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Dark je směsice The OA, Pustiny a Stranger Things. Z každého si bere něco, ale co je hlavní, přidává do tohoto žánru něco jiného, zvláštního a vysoce návykového. Navíc moderní Německo mě hrozně baví, je to příjemná změna od všech těch amerických seriálů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Menší seriálový zázrak, který není německých Stranger Things, jak někteří srovnávají, ale hodně zamotanou podívanou na téma cestování v čase. Seriál divákovi nejde ani trochu naproti a neustále na něj chrlí nové a nové postavy a zvraty. Postav je zde jako na Orloji a navíc má každá minimálně 2 (některé i 3) věkové podoby. Aby toho nebylo málo cestuje se jak do minulosti, tak i budoucnosti a popravdě se vše začne až nepříjemně zamotávat a divák, který k filmu nebude mít mapu s popisky a fotkami, nikdy nemůže úplně vše pochopit. Já jsem někdy v půlce druhé série začínal cítit určitou natahovanost a popravdě jsem měl co dělat, abych seriál dokoukal. Další sérii už bych zcela upřímně nedal. Na druhou stranu atmosféra je příjemně nepříjemná a vtahující a přestože, by se vše podstatné vešlo, tak do 15 dílů, příjemně jsem se pobavil a jsem trochu smutný z toho, že němečtí bratři dokázali vytvořit něco takového a my se na to nikdy nezmůžeme. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od Nemcov mimoriadny seriálový počin. Tak silný, že asi nič lepšie sami v kinematografii ako seriál nenatočili. Babylon Berlin určite lepší nie je, hoci tu má viac percent. Vyzdvihnúť treba nielen úžasnú hudbu a na ňu viažucu sa atmosféru, ale aj nápaditosť, prepletenosť a premyslenosť vopred. Z môjho pohľadu je hlavne 2. séria maximálnou špičkou. Tretia séria ako záverečná však z môjho pohľadu je konečne finálnou, pretože tých dejových línií, časových okien a paralelných svetov bolo priveľa. Zakončili to ale dôstojne. Seriál je určite aj na častejšie pozretie, pretože divák má stále možnosť odhaliť nové súvislosti. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Velice dobře zpracovaný německý seriál, který sice začíná mysteriózně, ale později jde především o cestování časem, takže se z toho stává klasické Sci-Fi. Atmosféra i hudební doprovod je na jedničku. Scénář u první i druhé série občas hapruje, ale na druhou stranu seriál vůbec nenudí a člověk nadšeně očekává, kolik mu toho autoři zodpoví ve třetí sérii... Druhá série je naprostý mindfuck (časové osy - zejména linka z budoucnosti); možná právě proto mě baví ještě o něco více než ta první:-)). Hodně silné 4 hvězdy (i po třetí sérii). Němci umí překvapit! ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama