Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (468)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Po spackanej, prekombinovanej a miestami až nechcene komickej mysterióznej tretej sérii, ktorá akoby patrila k inému, (tj. béčkovejšiemu) sci-fi seriálu na AXN, sa potvrdilo čo sa dalo tušiť už o niečo skôr. Nejde tu o geniálne, do posledného detailu dopredu premyslené dielo (ako sa mohlo zdať v sérii prvej) bez jedinej logickej chyby. Skôr iba dôstojný upgrade Donnieho Darka (mixnutého s dvanástimi opicami?) a možno i zásadná žánrová (time travel) záležitosť s mimoriadne kvalitným scenárom a zaujímavým využívaním seriálu ako rozprávačskej formy. Hodnotenie sérii: 5*, 4* a 3* ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

První řada je geniální. A to především díky tomu, že sází zatím na mysteriózní notu. Něco tak originálního jsem asi neviděla, o to víc je to překvapení, když Dark pochází od našich sousedů. Místo toho, aby se hlavní zápletka začala pomalu rozplétat, zamotává se ještě víc, atmosféra každým dílem houstne, emoce fungují natolik, že občas i ukápla slza. Bohužel, druhá řada má dvě hlavní vady na kráse - za fatální chybu považuji odsunout do pozadí Ulricha (svým charismatem utáhl v první řadě hodně scén) a dát většinu scén prostor Jonasovi. Ten klučina neumí moc hrát, takže se věčně tváří křečovitě. Celkově střídá asi dva výrazy, navíc jeho postava je hrozně plochá - ten kluk prostě není sympatickej (vždyť akorát brečí nebo na někoho řve a křiví u toho hubu), nelze s ním moc soucítit nebo se s ním ztotožnit a to v žádném směru. Je to velká škoda, protože ostatní herci jsou špičkoví. Druhou osudovou chybou je to, že hustá a mysteriózní atmosféra je tatam, příběh je průhlednější a hlavně už nikdo nijak nezapře, že se jedná o sci-fi. Tady už všichni cestují časem, děj je dost překombinovaný a zapletá se to tolik, až mám pocit, že ani tvůrci se z toho nezvládnou vymotat. Jsem zvědavá, kolik mindfuck zvratů ve stylu "tvoje dcera je tvoje matka" nebo "tvoje holka je tvoje teta" ještě přijde. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Občas to klopýtne, ale ve výsledku jsem z Dark nadšený. Stylově to míchá Stranger Things, Twin Peaks a ponurou Pustinu až by se člověk bál, že to vůbec nebude "svoje." Ale je a jak moc. Je to pořádný guláš to zaprvé, fakt si zvykejte, že některé scény si přetočíte a bude tápat, co se tedy děje, ale nakonec se to hezky sejde dohromady. První série mě dostala výbornými herci a temnotemným vizuálem. Doufám v druhou. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Achtung, achtung! Toto není konzumní sračka pro nemyslící unuděné netrpělivé středoproudé ovce! Špičková záležitost pouze pro milovníky časových paradoxů a rozplétače gordických uzlů, kteří dokáží zapojit mozek. Čistě z mého pohledu se jedná o fenomenální počin se skvělým hereckým obsazením a dokonalým hudebním podkreslením, který zas na dlouhou dobu nastavuje laťku hodně vysoko. Vlastně bych mohl směle říci, že jsem patrně zhlédl doposud nejlepší seriál a to už jsem jich viděl poměrně dost. Byly moc krásné, ty tři série s postavami z městečka Winden. Při závěrečné scéně a písničce What a Wonderful World v podání Soap&Skin, která uzavírala celou tuhle časovou patálii, jsem málem uronil kapku oleje. Budete mi moc chybět, Jonáši, Marto.. i všichni ostatní. Fňuk. Mistrovské dílo! 100% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Německá odpověď na Stranger Things? Tohle tvrzení slýchám pořád, ale nemůže to být vzdálenější od pravdy. Oba seriály mají společné snad jen to,že jsou mysteriózní a zaplatil je Netflix. A že je to mysteriózní tedy fest. Osobně z výsledku nejsem bezpodmínečně nadšený, hlavně kvůli několika dílům ze začátku, které si nedržely tak dobré tempo,dělal jsem dobrovolně velké pauzy a ačkoliv jsou všechny záhady zaštítěny líbivou atmosférickou hudbou a co se týče audiovizuálu, je se pořád na co koukat. Ovšem celá první série pro mě nadále zůstane malinko překombinovaná, hlavně tedy kvůli nabalování dalších a dalších záhad v posledních čtyřech dílech, kdy už jsem se poměrně ztrácel v komplexnosti dějových linií, které nejspíš velmi záměrně zůstaly nedořešeny. Druhou řadu jsem po prvním díle z neurčitého důvodu na rok odložil a vrátil se k ní až s premiérou třetí. Během roku z tohoto seriálu stal obrovský fenomén a já úplně chápu proč, je to skvěle natočené a výborně promyšlené, mě ty šokující zvraty ovšem nechávaly poměrně v klidu. Celkově obrovsky respektuju německé tvůrce za to,že se jim povedlo prorazit v globálu a já to docela se zaujetím sledoval, ale zvláště ta třetí řada pro mě už byla moc a dost dílů jsem celkem protrpěl. Závěry dílů s nějakou chytlavou hudbou jsem si většinou dost užil, ale ta stopáž, dost často stoupající i nad 60 minut, pro mě byla zkrátka ubíjející a kvůli pauzám jsem se opět až do konce ztrácel i v postavách. Nicméně na další,již potvrzený, projekt těchto tvůrců na Netflixu jsem zvědav...70% | S1: 4/5 | S2: 4/5 | S3: 3/5 | ()

Galerie (145)

Zajímavosti (43)

  • V epizodě zazní skladba „The World Retreats“ od hudebníka Davida O'Dowda. (Doomcourier)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama