Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 2
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (469)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hodně líbí! Jen teda...problém všech taškařic okolo cestování v čase je udržet nějakou udržitelnou konzistenci až do posledních minut. I Dark bohužel trpí tím, že se postupně tříští na frakce, které úplně panzanovitě nelepí. Wow efekt se tak příběhově dostaví někde v půli, ve tří čtvrtinách cesty první sezonou a pak už to "jen" dojede. Zároveň je to zajímavá audiovizuální žranice s nehollywoodským kořením a neokoukaným ansámblem. První půle totál plno....jen ať se to do dalších řad moc nerozmachuje. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhľadom k tomu, že seriál Dark bol vyrobený pre nemecký Netflix tak ma úroveň seriálu veľmi príjemne prekvapila. Prepojenie troch dimenzií troch rôznych rokov v 33 ročných odstupoch bolo rovnako dobre zamotané ako vzťahy medzi postavami. Najväčším plusom však bolo zobrazenie prostredia daných rokov a nakoľko nezaostali ani herci treba povedať, že Dark patrí do zoznamu lepších seriálov a prekonal aj Castle Rock. Po viacerých recenziach k seriálu si rozhodne pozriem aj Stranger things, nakoľko odporúčanie od filmového znalca som na daný seriál už dostal a samotný Dark zvýšil môj záujem, pretože ponúkol niečo nové. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Německá reakce na Stranger Things, která ačkoliv postrádá humor a podobnou nostalgickou náladu, je i přes všechny podobnosti svá a originální. DARK dalece převyšuje evropskou seriálovou tvorbu a jde naprosto sebejistě proti všem hitům západu! Perfektní kamera a vizuál, poutavej a hlubokej mysteriózní příběh (i když v jádru - stejně jako tematicky všechny podobný seriály/filmy - nemusí dávat vždycky smysl), skvělý herecký výkony, temná bezvýchodná atmosféra a super soundtrack! Je skvělý vidět, že Netflix podporuje originální projekty nejen v Americe, ale i ve světě a dává tak vzniknout nezapomenutelným zážitkům. Jenom škoda, že vzhledem k absenci scénáristů s nápadem a režisérů s vizí něco podobnýho nikdy nevznikne i u nás. PS: Nečekejte, že si oblíbíte kteroukoli z postav. Charaktery se tady nesnaží skrze sympatie podlejzat divákovi - v "Temnu" je každej vážnej a depresivní. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně nečekaně skvělý německý seriál, který je možná jeden z nejmysterioznějších a nejnapínavějších, co jsem z tohohle žánru viděl. První polovina série má úplně vtahující mystickou atmosféru, kdy má divák desítky otázek a hltá každý další díl. Ve druhé polovině série se to sice trochu vytratilo, ale zato se hodně rozvíjí děj a stávají se jedny situace za druhými, takže to vůbec neztráci na tempu, právě naopak to vrcholí do samého konce. Posledních pár dílů bylo trochu mindblowing, kdy jsem musel hodně zapojit mozek, abych si uvědomil, kdo je kdo a co se vlastně děje, ale to vidím na seriálu jako velký plus. Samotný závěr série je úplně dechberoucí a má to luxusní náběh na druhou řadu, na kterou se díky posledním 3 minutám hrozně těším. Velkým pozitivem je solidní, tajemná hudba a něměčtí herci, od kterých jsem nečekal tak dobré a přesvědčivé výkony. Celkové zpracování, nápad a víceméně jeden zvrat za druhým, který seriál divákovi odkrývá seriálu akorát dodávají na originalitě. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Už dlho ma tak nemrzelo, že kvôli posledným dvom častiam z 26 nemôžem dať päť hviezdičiek. Prvá séria vyzerá ako Twin peaks na steroidoch, okamžite upúta, je svižná, nádherne natočená. Druhá začína rozplietať jeden svet aby tretia mohla zapliesť druhý do prvého a to čo príde na konci je učebnicový deus ex pretože tak ako to scenáristi zaplietli by to v logike oboch svetov jednoducho nemohli rozpliesť. Paradoxne tým vytvorili viac otázok než odpovedí. Pri filmoch, v ktorých sa cestuje v čase oceňujem najmä ak sa nehráme na to, že paradoxy sú normálne a logicky vysvetľujeme príčiny a následky. Dark je bootstrap paradoxov plný (vrátane jedného typu "bolo skôr vajce alebo sliepka?"), to však paradoxne nie je jeho najväčší problém. Tým je to, že primerane pravidlám "pokazených" svetov nevysvetlí pravidlá pre nepokazený a tak nejak to potom postráda inú ako deus ex logiku. Ten skvelý existencialisticky depresívny 24 dielny seriál je proste nehodný tak tupého konca. 8/10 ()

Galerie (145)

Zajímavosti (43)

  • V epizodě prolézá v budoucnosti Jonas (Louis Hofmann) dírou v betonové stěně elektrárny, ze které čouhají kovové tyče betonářské výztuže. Jonas o jednu zavadí, ta se ohne a hned vrátí zpět. Tím je vidět, že se jedná o gumovou součást filmové kulisy. (zawi)
  • Obrazy (Adam a Eva) v Evině kanceláři namaloval německý malíř Lucas Cranach starší. (zabr23)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama