Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý autistický chirurg se přestěhuje do Kalifornie, aby tam dokončil praxi. Tváří v tvář skeptickým kolegům pak spoléhá na svoje vynikající schopnosti. (Netflix)

Recenze (16)

Felisr 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s uživatelem 6thSun. Pět hvězdiček nedám jen za ten odfláklý dialog s přesvědčováním komise v závěru dílu. A co si budeme povídat, ti "divní" chlápci Freddiemu prostě jdou a totálně sednou. Skoro bych řekla, že už je chudák zaškatulkován. Vidím v něm ale obrovský potenciál, takový další Eddie Redmayne. ()

verrien 

všechny recenze uživatele

Po pilotu to zatím vypadá zajímavě. Jistě, nebude to asi žádné veledílo po filmařské stránce, ale oceňuju věrohodné předvedení Shaunova autismu ("prázdný" pohled a intonace). Hned první díl vyvrací jednu z běžných mýlek - že lidé s autismem nemají emoce. Shaun má bohatý emoční vnitřní svět, jen je pro něj občas obtížné smysluplně ho vysvětlit ostatním. Zajímavé bude také zpracování Savant syndromu, o kterém mnoho lidí v životě ani neslyšelo. Sice to má na starosti tvůrce House, ale přesto se trochu bojím, aby to ve jménu zábavy pro široké masy nezklouzlo k pouhé estrádě na téma génius a jeho 3D vidění cévního systému. (Mimochodem, ten králík, ten mě stál noční můru.) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda přinesla podle mého očekávání seriálovou klasiku: seznámení s nejdůležitějšími postavami a se základní zápletkou, jasně, jinak by to přece ani nebylo možné:-) Vím, že není autista jako autista, ale i tak mě překvapilo, že Shaun nemá větší problémy s fyzickým kontaktem. Flashbacky přinášejí zajímavé informace z doktorova dětství, takže je vítám a situace v nemocnici jasně ukázala kudy se bude další děj ubírat. Zatím 3*+. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Já jsem z toho taková rozpačitá. Seriálů z nemocničního prostředí už tu je dost (House, Grey's Anatomy, Private practice, Mindy project, Scrubs, atd.), a zatím mě na tomhle zpracování nic neoslnilo. To, že jako hlavní postavu nasadí autistu, protože u "Big Bang Theory" to na fanoušky zabralo, mi nepřijde jako úchvatnej nápad, spíš už to začíná zavánět trochou lenosti ("Jo, ty Franto, lidi Sheldona milujou, tak uděláme takovýho druhýho Sheldona, dobrej nápad, proč bychom museli vymýšlet něco originálního"), a co se týče dialogů, jsou asi tak kreativní a zajímavý jako průměrná kolonoskopie. Nevím, co soudruh scénárista čekal, protože při srovnání se Shondou Rhimes prostě každej scénarista může zaplakat. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aneb když vás pomalu rozbrečí už první epizoda. Tedy... jasně, mě určitě ne, my drsní, neochvějní chlapi přece nebrečíme! Tedy... zapomněl jsem, jsem asi tak chlap jako čínský bůh srandy. To je jedno... Kdysi jsem koukl na závěr první série, který si mě naprosto získal, ale bohužel jsem neměl možnost zhlédnout ani další, ale ani předešlé díly. Tento emocionální úvod na mě zafungoval úplně stejně a hned mám v žánru po Housovi nového seriálového favorita! ()

Galerie (56)

Reklama

Reklama