Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 43 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Recenze uživatele verrien k tomuto seriálu (1)

Vůně spáleného jídla (2017) (S01E01) 

Po pilotu to zatím vypadá zajímavě. Jistě, nebude to asi žádné veledílo po filmařské stránce, ale oceňuju věrohodné předvedení Shaunova autismu ("prázdný" pohled a intonace). Hned první díl vyvrací jednu z běžných mýlek - že lidé s autismem nemají emoce. Shaun má bohatý emoční vnitřní svět, jen je pro něj občas obtížné smysluplně ho vysvětlit ostatním. Zajímavé bude také zpracování Savant syndromu, o kterém mnoho lidí v životě ani neslyšelo. Sice to má na starosti tvůrce House, ale přesto se trochu bojím, aby to ve jménu zábavy pro široké masy nezklouzlo k pouhé estrádě na téma génius a jeho 3D vidění cévního systému. (Mimochodem, ten králík, ten mě stál noční můru.) ()

Reklama

Reklama