Reklama

Reklama

Mike Kendall (John Hawkes) je bývalý policajt, ktorý stratil svoj odznak a dôstojnosť, ked' podľahol alkoholu. Jedného dňa nájde pri ceste polomŕtve mladé dievča, ktoré neskôr následkom svojho zranenia v nemocnici podľahne. Mikeovi je celá situácia ľúto a preto sa rozhodne na vlastnú päsť vypátrať jej totožnosť a osud. Avšak honbou za vrahom dievčaťa vystaví svoj život ako i životy svojej rodiny veľmi veľkému nebezpečenstvu. (sochoking)

(více)

Recenze (36)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Konečne niekto napísal Hawkesovi úlohu priamo na jeho prepitý ksicht. Ako bývalý poliš vyšetruje vraždu prostitútky a hoci ten prípad nie je ničím výnimočný a nemá prevratné rozuzlenie, práve hlavný hrdina tomu neustále dodáva šťavu. Chvíľami je to celkom ponurý neonoir s poriadne brutálnymi prestrelkami, chvíľami to srší humorom a nadhľadom, ale pritom bez silenej snahy o hláškovanie v každej vete. Veľmi mi to dobre padlo, a teraz chcem vidieť pokračovania alebo seriálik o Mikeovej súkromnej detektívnej kancelárii. Hneď! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pořádnej film ze starý školy. Ožralej zkrachovalec řeší vraždu na vlastní pěst, dostává do držky a stejně jde furt dál. John Hawkes je tam super a ta písnička v titulkách taky. Docela mě šokovalo, jak Anthony Anderson zhubnul a zestránul. Fakt jsem si nebyl jistý, jestli je to opravdu on. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SHLEDÁME SE NA NEBESÍCH...“ /// Po beznadějným alkoholickým úvodu přichází investigativní pátrání. Není strhující, ale fajn to ubíhá, lidi mluvěj normálně a k věci. Což je podstatný, páč to má hoďku a půl. Pak se to dokonce ještě zlepší, když Mikemu začne docházet, že tenhle případ mrtvý děvky mu může pomoct k návratu ke sboru. Jednoduchej a funkční příběh, zakončenej až westernovou přestřelkou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem chlastající policajt. 2.) Mám rád krimi a Poirot mě nebaví. 3.) Thx za titule „vočko“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělý a drsný kriminální thriller s excelujícím Johnem Hawksem. Příběh se zaměřuje na Ex-Poldu, který má problémy s alkoholem a nemůže najít žádnou práci, vše se změní když u cesty nalezne polomrtvou prostitutku a rozhodne se vzít případ na vlastní pěst, čímž ohrozí sám sebe i své blízké, jelikož mu bude v patách dvojice profi zabijáků. Má to skvělé tempo, moc hezký retro vizuál místního zapadákova, hlavní hrdina a jeho touha stát se opět policistou je perfektní a samozřejmě je zde prostor i pro krev a jednu vynikající brutální přestřelku v závěru ( kde vynikne realistická rozstřelená čelist). Nečekal jsem moc, ale dostal jsem moc příjemný a nekompromisní oldschool. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nijak mimoriadna, no zato pohodová krimi, ktorej sledovanie nijak neurazí. Nič neočakávať, a bude to v pohode strávená hodinka a pól .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný thriller s prvky dramatu a dokonce i komedie, který se ale zároveň neštítí hned několika realistických, brutálních scén, a figuruje v něm jedna náramně koukatelná přestřelka. V hospodě o tom budu mluvit jako o takové slabší, přímočařejší verzi Dragged Across Concrete, což ovšem míním jako tu největší pochvalu... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Trochu utahaná, ale překvapivě temná a kvalitně natočená noir kriminálka se vším podstatným, co má daný žánr mít. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná malá kriminálka o chlastajícím policajtovi, co přišel o odznak a soukromé hledání vrahů holky, kterou našel u cesty, je věc, která by ho mohla vrátit zpátky do hry. Je to sice podle šablony, ale film rozhodně nenudí a kromě toho může sázet na celkem solidní obsazení. Sešla se tu docela slušná řádka známých jmen, kterým vládne výborný John Hawkes. Jinak souhlasím s kolegou cubiczchem. Ustřelená čelist nadchla i mě. 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Poctiva oldschoolova kriminalka o jednom expolicajtovi, momentalne ochlastovi, ktory sa rozhodne vyriesit pripad vrazdy mladeho dievcata, ktore nahodou najde. Samotny pripad sice nie je strhujuci, ale film taha charizmaticky hlavny hrdina, ktory aj ked je momentalne v riti, tak mu celkom verite, ze to nejak nakoniec vyriesi a obcas sa ukaze, ze v nom este je kus drsneho chlapa. Povedomy xicht z mnohych filmov John Hawkes tu exceluje. Aj vedlajsie postavy su trefne obsadene ci uz viac ci menej znamymi xichtami. Obcas sa dockame poriadne brutalnej a stylovo natocenej prestrelky. Pripomenulo mi to stare dobre devätdesiate roky, ked vznikali taketo lacne ale nie podfinancovane kriminalky v ktorych mali moznost herci poriadne vyniknut a nesnazili sa zavdacit celej rodine. K uplne spokojnym styrom hviezdickam mi tam maly kusok chyba. V urcitych momentoch je to trochu nuda. Niektore akcne sceny mohl byt este intenzivnejsie. Skoda, ze väcsi priestor nedostalo zaujimave zabijacke duo. Proste kus pridat sem, kus ubrat tam. Ale celkovo som spokojny a dalsi pripad sukromneho opileckeho očka si pozriem velmi rad. P.S: Co by dnes za takuto ulohu dal Cage alebo Travolta? Musia byt riadne nasrati, ze tam nehrali oni. 7/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů by mělo bejt fakt víc. John Hawkes si roli detektiva užívá, vizuálně oku lahodící a nechybí ani fenomenální přestřelky, s brutálními průstřely a epickým zvukovým podkresem. Je to chlapské, snaží se to vykreslit nějakej děj a případnej sequel si nenecham ujít. Pozornost získaj i ti dva profi zabijáci. Největší problém mám však s tim, že atmosféra je spíš laděná víc komediálně, nejde vůbec na dřeň a proto to působí, jakoby vlastně o nic nešlo. Jinak ale poctivé řemeslo, zábavné, zajímavé a místy solidně nekompromisní. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá krimi vystřihnutá jako z devadesátých let minulého století, kde si ústřední postavu jednoduše oblíbíte a přejete mu, aby nakopal zadek všem těm padouchům. John Hawkes pro mě byl vždy herec menších rolí, ale tady mu postava sveřepého policajta sedla náramně, hrál velmi uvěřitelně, prostě jsem mu pomalu věřil vše, co právě dělal (takto bych si představoval každého hlavního hrdinu v detektivce). Sice to skoro pořád hrálo na vážnou notu, ale ocenil jsem pár odlehčení, kterých se divák dočká. Zápletka docela v pohodě, stejně tak i scénář ve výsledku nevypadal jako rozstřílené síto, kde by nic nedávalo smysl. Zajímavé obsazení vedlejších rolí (Collins si to docela vodil, i ti dva nájemní zabijáci tomu dodali nějakou tu špetku navíc). A když přišlo na přestřelky, tak jsem se divil, s jakou bravurou je natočili. Závěrečná sekvence u opuštěných vlakových vozů velice atmosférická, ten moment s prostřelenou čelistí, jako WOW. Jsem sám překvapen, ale ocenil bych druhý díl. S Hawkesem jako stěžejním majákem kdykoliv. Za mě dávám 81 % ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Prijemne strizena kriminalka, mistama riznuta noirem, mistama riznuta redneckstvim a okorenena hezky krvavymi prestrelkami jak ze stare skoly. Pral bych si dvojku se stejnym tymem, prosim! ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Průměrnej "oddychovej" thriller o antihrdinovi chlápkovi, co by mohl být dobrej polda, kdyby nebyl takovej pechfógl a ochlasta, a jeho cestě za vykoupením prostřednictvím vyrovnání dluhu za mrtvou štětku, po které štěkne jenom její děda. Příjemně to uteklo, není to až tak moc temný, párkrát jsem se docela zasmál a nejvíc mi snad vadilo, že hlavní záporáci jsou v porovnáním se zbytkem docela realistického filmu až moc "out of this world". Pokud už nevíte na co koukat, tohle by vás urazit nemuselo, ale už za dva dny jsem zapomněl, že jsem to viděl. Tři standardní mrtvý štětky. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Neonoirová kriminálka s morálně flexibilními postavami, účelným scénářem a brutálními přestřelkami. Má to skvělé tempo, věcné dialogy, funkční kauzality, zúročené setupy, zvraty a napětí a nechybí humor a bezva muzika. A sympatičtějšího hrdinu jsem dlouho neviděl. Velká spokojenost. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že všichni zůčastnění chtěli hlavně odvést slušné řemeslo a to se jim bez výjimky povedlo. Není to v ničem originální krimi, je to bez velké hvězdy, ale všichni herci jsou minimálně dobří a John Hawkes je tak trochu nenápadně vynikající. Tohle se prostě točilo pro radost a obdiv k žánru. Mám pro takový přístup k filmařině slabost a naopak filmy s přepálenými ambicemi dost často házím do odpadu. 75% ()

Reklama

Reklama