Reklama

Reklama

Mladý Sam (James Freedson-Jackson) a starší, drsný Nick (Alex Pettyfer) jsou dva bratři, kteří se vydali na zdánlivě nevinný výlet do liduprázdné krajiny v odlehlých končinách USA. Mladšího chlapce ale sužují znepokojivé noční můry, které naznačují, že nic není tak, jak se zdá. Jsou snad na útěku, ale před čím? Je Nick ochráncem tichého chlapce, jeho únoscem, nebo někým úplně jiným? (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (6)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Film je vlastně rozvinutím krátkého filmu se stejným názvem z r. 2011. Bohužel ani tentokrát se tvůrcům nepodařilo vyjasnit všechny otázky, které jsou ve filmu položeny. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Psychologický thriller bez vzrušení. Mysteriózní je víc než s čím si dovede poradit. Režisér spoléhá na to, že hrůzné znepokojení úplně divákům stačí. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé príbehové línie, zaujímavé postavy, no spracovanie je veľmi monotónne a ponuré na to, aby z toho vzniklo viac než špinavý artový film, ktorý nijakým spôsobom nezaujme. Nemyslím si ale, že je to absolútna strata čau. "The Strange Ones" má zaujímavé nápady. Ako celkový vzťah medzi hlavnými hrdinami je dobre spracovaný. Niektoré monológy sú dobre napísané, no potom sú tu scénky, ktoré mi nedávajú zmysel ako napríklad monológ zo strany Sama voči Kelly. Dokopy som len rozmýšľal, aká bola pointa celej tej scénky. Rozuzlenie je celkom dobré, no je tu veľa momentiek, kde som sa snažil prísť na to, či sme v hlave hlavného hrdinu, alebo v skutočnosti alebo vo sne. Nie je to dobre spracované v tomto smere. Dávam kredit za to, že chceli tvorcovia podať silný príbeh, nepovedať ho na rovinu, ale postupne ho odhaliť, no realita je taká, že sa v tom nakoniec asi úplne zamotali, lebo neviem poriadne z toho nič usúdiť. A možno by som bol radšej, keby nám príbeh povedali priamočiarejšie. Možno by to tomu pomohlo, aby to viac nabudilo atmosféru. Neviem poprave, čo by to zdvihlo. Je to pomalé, je to strašne ponuré a nevie to dobre budovať atmosféru. Napriek tomu, že tu nejaká je, tak je to málo na to, aby som to mohol odporúčať. Hodnotenie: C- ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Melancholický road movie o dvoch postavách - mužovi a chlapcovi, očividne s temnou minulosťou, ktorí sa potulujú po svete, až kým sa postupne neodkryje, čo sa vlastne stalo a prečo utekajú. V tomto prípade môžem pochváliť vlastne len vynikajúce herecké výkony a istú znepokojivosť. Ale nebola to moja šálka kávy. Až príliš komorná, spomalená záležitosť, ktorá zasahuje omnoho viac do psychologickej drámy ako do thrilleru. Po režisérskej stránke je to navyše absolútne nezvládnuté, pretože hlavná myšlienka filmu je vďaka zbytočným flashbackom predvídateľná už v prvej tretine. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Neúspěšný pokus o psychologický thriller. 1) Na filmu je skvělá jediná věc - výkon 15letého Jamese Freedson-Jacksona (mladší bratr Sam). Herec k pojetí role: You are never sure about him, his innocence or what he is capable of. I had all of these different characteristics because Sam is a very complex character. He has been through a lot and I had to put all of that into one mindset. Sam is a very mental character and he does a lot of thinking ahead. If you watch the movie, you can see all his thoughts, and how he thinks about everything before he does it. 2) 27letý Alex Pettyfer (starší bratr Nick) svým ovousením ztratil hodně na přitažlivosti, ale pořád to jde. 3) Všechno ostatní je málo intensivní, mělké až rozbředlé. A ten konec? ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama