Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Los desaparecidos - zmizelí – slovo, jež má v Argentině zvláštní význam a kontext. Po dlouhou dobu bylo spojováno se zločiny vojenské junty 70. let, ale film Pabla Trapera odkazuje na jeho jiný, neméně mrazivější význam. Je založen na skutečném příběhu, který otřásl Argentinou. Vypráví téměř neuvěřitelnou historii klanu Pucciů, zdánlivě normální středostavovské rodiny, jež na ulici unášela bohaté lidi, držela je jako rukojmí za výkupné a po jeho zaplacení je zabíjela.
Na první pohled se jevili Pucciové jako většina ostatních rodin. Patriarcha rodu Arquimedes (Guillermo Francella) s ocelově chladným pohledem vládne v domácnosti, kde se jeho manželka, synové a dcery setkávají na večeři a diskutují o uběhlých dnech. Alejandro (Peter Lanzani), nejstarší syn, je slavný ragbyový hráč argentinského národního týmu. Film ukazuje zvláštní vztah syna s otcem. Arquimedes chladnokrevně plánuje své akce, ale spoléhá se především na syna Alexe, jenž je jeho komplicem. Alex přebírá výkupné, zatímco matka a ostatní sourozenci se zdají žít v blažené nevědomosti – nebo se rozhodli ignorovat, co se jim děje přímo pod nosem. Postupem času však napětí v rodině narůstá a Alex začíná mít pochybnosti o svých činech... (mac000)

(více)

Související novinky

11. ročník Cine Argentino právě startuje

11. ročník Cine Argentino právě startuje

14.10.2022

Velvyslanectví Argentinské republiky ve spolupráci s pražským kinem Lucerna organizuje letos již 11. ročník Festivalu argentinského filmu Cine Argentino. Uskuteční se ve dnech 14. - 18. října v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama