Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V americkom mestečku Rosedale sa začína absolútny teror, keď sa v meste objaví brutálny vrah, ktorý postupne vraždí miestnych študentov. Šerif je bezradný, a jediný, kto sa k vrahovi dokázal priblížiť, sú dve dievčatá, ktoré vytvorili projekt Tragedy Girls. Jeho poslaním je na sociálnych sieťach dokumentovať dianie okolo vraha. Táto hra na reportérov je však ohromne nebezpečná. (Marceloo)

(více)

Recenze (29)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Povšimnuti hodná novinka Tragedy Girls, která jede na vlně Vřískotu a dnešního fenoménu Instagramu a jejím vášnivým posednutím. Dvě hlavní hrdinky jsou ochotny zabíjet za followery a lajky a rozpoutají za sebou slušnou poušť na střední škole. Je to sice Teen Horor, takže kdo podobným filmům neholduje, může jít rovnou o dům dál, já se bavil. Gore je překvapivě povedené a jsem rád, že se nejedná o další PG-13ku, odkazy na starší horory také potěší ( Halloween, Final Destination a další) a hrají zde i velmi oku lahodící slečny, byť jsou z většiny všechny vymaštěné slepice. Možná hloupoučký, ale pěkně natočený, svižný, místy vtipný a zábavný horor, který v prozatimním suchu vychází na lehký nadprůměr. Mít film lepší finále jdu i na 4. 65%% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V americkom mestečku Rosedale sa začína abolútny teror, keď sa v meste objaví brutálny vrah, ktorý vraždí miestnych študentov jedného po druhom. Miestny šerif je bezradný a jediný, kto sa k vrahovi dokázal priblížiť, sú dve dievčatá, ktoré vytvorili projekt Tragedy Girls. Jeho poslaním je dokumentovať dianie okolo vraha na sociálnych sieťach. Táto hra na reportérov je ale ohromne nebezpečná. - Podarený horor, ktorý má len jediný problém. A to ten, že sa tvári ovela inteligentnejšie, než akým v skutočnosti je. Očakával som velmi kreatívny scenár a zápletku, pretože už vo svojom zaujímavom debute režisér ukázal, že nemieni tvoriť horory, aké už fanúšik žánru videl stokrát. To som aj dostal, ale forma, akou to bolo celé podané, sa mi príliš nepáčila. Casting je podarený a Brianne Hildebrand sa po vynikajúcom výkone v druhej sérii The Exorcist zadarilo aj tu, čo ma teší. Tvorcovia sa našťastie nesnažia skryť to, ktoré horory ich inšpirovali, a pravidelne na ne odkazujú. Režisér v sebe má dosť potenciálu a už tento horor je oproti debutu posunom ďalej aj vďaka známejším menám, ktoré sem pritiahol. V budúcnosti snáď ale vytvorí niečo, čo bude nabité akciou počas celej stopáže, a nie niečo, čo päť minút pôsobí ako špičkový horor a ďalších päť minút ako nezmysel pre unudených tínedžerov. + herec z Dark Was the Night + herečka z Halloween II a 7500 + herečka z The Exorcist ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Odľahčená “hlúposť”, ktorú v žiadnom prípade nemožno brať nijak vážne. Pokiaľ budete “Tragedy Girls” vnímať ako čistú zábavu, určenú predovšetkým pre “násť” ročných, bez štipky serióznosti, posiatu doslova hlúposťou, tak ani váš mozog neutrpí žiadnu mimoriadnu ujmu. Pár gore scén celkom dobrých, no je ich akosi pomenej, pár frkov celkom vtipných, ktorých taktiež mohlo byť viac, a to je skrátka asi tak všetko. Na jeden krát znesiteľné, nič viac - nič menej. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Srdce je více vlevo. Vlevo!" Slasherová ptákovina s veselým dívčím duem, které je ochotno i vraždit, jen aby jejich blog měl co největší sledovanost. Vydařené gore - zásek mačetou, podříznutí, ubodání, zastřelení, rozřezání je asi hlavní devizou filmu. Nechybí citace a odkazy na řadu snímků - Halloween, Pátek 13., Carrie, Nezvratný osud, Vřískot ad. Jednoduché, svižné až dynamické. Vtipná skoro nehoda s cirkulárkou, veselé oběšení a návod, jak skončit s kouřením. Objektivně 2*, ale jednu přidávám za šťastný konec. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dobrá volba pro hltače hororových (anti-)klišé, parodií a nadsazených béčkových filmů i jejich volných citací to určitě je. Jen je znát, že režisér neměl takové zkušenosti, aby jeho film mohl pokořit hranice žánru. Wes Craven a spol. už to udělal (před více jak dvaceti lety) za něj. A tak se tenhle počin jen letmo dotkne těch nejlepších, přičemž pořád v něčem zaostává. Předně film vůbec není napínavý, prostě ani trochu. To celkem může vadit. Příliš oslavné to není ani s komediální notou. Kdybych měl na starost casting, určitě bych hlavní role nedal Brianně Hildebrand (plešatka z Deadpoola) a Alexandře Shipp. V jejich rolích bych si představoval charismatické herečky. Možná i nějaká známá jména. Ta jsou k mání ve vedlejšácích - Nicky Whelan, Josh Hutcherson a produkující Craig Robinson. Všichni film osvěžili. Určitě lépe se dalo pracovat s postavou zabijáka, kterého holčiny na začátku nápaditě dopadly a zhruba do poloviny filmu věznily. Nejsem určitě sám, koho napadlo, že film v závěru směřoval k velkému masakru na maturitním plese, na který zabiják zavítal. Má radost byla předčasná, neb sami uvidíte, jaký úkrok tvůrci zvolili. Finále by potřebovalo vylepšit. Závislost mladých lidí na společenských médiích zde prosakuje, je jistě alarmujícím jevem, kdo chce, ať se fotí, postuje se na všech těch stupidních sociálních sítích, bloguje, dosahuje slávy za každou cenu, takže to je přidaná hodnota filmu, tedy poukázat na tento jev. A že se ve filmu vraždí středoškoláci i přátelé školy, to už je hororový úděl, který filmu jde. Vraždy jsou celkem neotřelé, krvavě vyvedené. Vizuálně to má dobré provedení. Určitě bych z filmu nedělal mimořádnou senzaci. 8/10 ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

Tragedy Girls se vezou na trendu hororů reflektujících žánrová pravidla s ironickou distancí. Slasher je poměrně banální žánr, proto ho lze snadno zesměšnit. Klíčové pak je, zdali se film konvencím pouze vysmívá nebo je nějak promyšleně podvrací. Tragedy Girls ukazují, že bezhlavé následování žánrových klišé zavede klasické slasherové hromotluky (výborně uslintaný Kevin Durand) do slepých uliček digitálního světa. Středoškolačky jsou vynalézavější. Nejde jim o vraždy, ale o lajky. Smrt spolužáků je pouze záminka pro budování slávy na sociálních sítích. Společenská satira je trochu na první dobrou, ale síla Tragedy Girls tkví v tom, jak vtipné a brutální jsou. Přenášejí stereotypní fráze mileniálů do kontextu násilí (od "yas queen" po "I can't even"), jejich vraždy jsou extrémně neohrabané (jedna dokonce probíhá za doprovodu Warriors od M.I.A.) a fantasticky podvrací romantickou linku. Film spojuje černý humor, groteskní brutalitu a snahu reflektovat širší společenské téma s obratným uchopením žánrových pravidel. Rozhodně to není Vřískot 4 nebo fenomenální Detention, spíš skvělá teen komedie o tom, jak přežít střední. A střední je tady lepší než v realitě, protože všechny spolužáky můžete s klidným srdcem zavraždit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Komedie odkazující na teenagerovské horory, která dokáže bavit, ale zhusta i nudit. Ve chvíli, kdy začnou holky řádit, je všechno v pořádku a potěší celkem fajn gore. Ale mezičas vyplňující prostor mezi mordy má hodně kolísavou úroveň a chybí mu komediální lehkost. Alespoň že na obě hlavní představitelky se dá koukat a bavila mě zejména Brianna Hildebrand, která mě po Deadpoolovi a Exorcistovi potěšila i tady. Doufám, že tahle holka nezapadne. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Tragedy Girls“ je z mého pohledu zábavný slasher, u něhož možná celkem snadno odhalíte, jak se nakonec vyvine, vyústění pro vás nebude překvapením, ale nic to nemění na tom, že tohle je snímek, u něhož se budete bavit. Přesně to, co se vám snaží dát většina vyvražďovaček, ale v tomhle případě to funguje. A ty dvě holky v hlavní roli jsou prostě skvělé. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Asi si dám od hororových komedií pauzu, protože už dlouhou jsem nenarazil na nějakou dobrou a všechny jsou na jedno brdo - buď jsou složené primárně jen z fekálního humoru, nebo jsou to jen takové nudné cosi, co jsou nanejvýš tak v pár situacích úsměvné. Tragedy Girls sice ze začátku šlape docela slušně a nadějně, jenže to po nějakých 25 minutách začne být vleklá nuda, ve které je ten příběh sice pořád dost přehnaný, ale něčeho vtipného v tom výrazně ubyde. A takhle se to pro mě táhlo až do konce filmu, zaujmout mě to nedokázalo a tak opět vyšší hodnocení jak dvě hvězdy dát prostě nemůžu. Občas se mezi těmi (podle ČSFD hodnocení) průměrnými hororovými komediemi objeví nějaká docela slušná, ale v poslední době fakt žádnou takovou nenacházím a přestávám chuť ji objevovat... 2* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Fakt božie! Bláznivý film. Veľmi zľahčuje filmy o sériových vrahov. Scenár je priemerný, ale má výborné vtipné scény. Dievčatá sú výborné. 7/10 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ve městě Roserade vraždí vrah, který vraždí lidi. Jednoho dne ho unesou dvě holky a vraždí místo něho o vraždách pak založí blog a webovou stránku a profitují na tom. Slušný horor, ale strašně naivní to nikoho nenapadlo, že ty holky ví více než policie a vždy jsou o krok v předu o takovém detailu jako, že ten konec přežijí pouze oni dvě ani nemluvím to by musela být náhoda jak prase. 2 hvězdy za vraždu v posilovně a konec jedna hvězda za film a gore jinak ta maska na konci co má ta černoška se hodně podobá té co mají na sobě lidé v hororech Očista. ()

netahlo odpad!

všechny recenze uživatele

Premyslel jsem o jedny hvezde ze zoufalstvi, ale jak zacala cela telocvicna skandovat Remember Al, musel jsem to vypnout. Protoze co je jeste blbejsi nez prumerny American? Prumerny americky stredoskolak. Chapu, ze to jako mela byt zertovna nadsazka, ale mira demence proste byla prilis vysoka. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Za snahu a mini úlohy Josha Hutchersona, Craiga Robinsona a hlavne Kevina Duranda dávam za tri, ale inak to bol film o ničom. Neuživil by sa ani ako satira, ani ako irónia dnešnej doby, vôbec, to už nehovorím a totálne stupídnom a unáhlenom závere. Škoda, vyzera to zďaleka lepšie, ako to nakoniec dopadlo. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Vraždy jsou nápadité, důvod holek v dnešní lajk době docela chápávý..jenže když neteče krev, působí "tragédky" jako nějaká mtv produkce, která zas tak moc nebaví. ()

BOURQUE odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film neviem brať ľahko. Dvaja slečny si chcú získať popularitu s tým, že sa stanú sériovými vrahmi. Dokonca uväznia skutočného sériového vraha, aby bol ich mentorom. Keď beriem takto zjednodušený scenár, tak už aj to je dosť desivé. Najviac mi štve, že režisér sa to celé snaží prezentovať ako „komédia“ s hororovými prvkami. Jak scenárista, tak ani režisér si z ničoho nerobia ťažkú hlavu. Ja som si myslel, že nakoniec z toho bude nejaké morálne vyvodenie činov, zodpovednosti. Na miesto toho príde hromadná vražda nevinných ľudí. No, skratka: tento film by vôbec nemal vzniknúť. P.S.: Zombieland sa dá brať nevážne, ale tento film nie. Nemyslím si, že niečo také by mali vidieť tínedžeri. Osobné hodnotenie: N/A (odpad!) ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobře koukatelná slasherová komedie s přímo fenomenálním závěrem 😃 Pokud si chcete při filmu odpočinout, pobavit se a už Vás nudí klasické emerické komedie, tak vřele doporučuji. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma bavilo. Tínedžerské vyvražďovačky, no netradiční aktéri a ešte vyšinutejšie záujmy, nové technológie, to všetko robilo film OK. Jasné pomerne povrchné, ale to som u US filmov zvyknutý. Dej mal náboj a počas celého času nenudil. ()

Reklama

Reklama