Reklama

Reklama

Mayhem

  • Slovensko Vzbura (festivalový název)
Trailer

Právník Derek (Steven Yeun) dostane nečekaně výpověď, která je vykonstruovaná. Této firmě věnoval vše, a tak se mu zhroutí svět. Ovšem ne na dlouho. Ve firmě, která sídlí ve výškové budově, se objeví obávaný virus, kterému se říká ID-7. Jeho hlavním rysem je absolutní ztráta rovnováhy mezi chováním a odpovědností. Z lidí se stávají zvířata, která ihned podlehnou svým nejnižším pudům, aniž by řešila důsledek. Celá budova je obklíčena policií a je v karanténě, která bude trvat osm hodin, než začne působit protilátka. Derek je na cestě za vedoucím, zda by ještě jednou nechtěl přehodnotit jeho výpověď. (PROCESOR)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh odlehčené krvavé blbiny, která je jednou za čas potřeba (jste-li otupělý matador áčkového Hollywoodu jako já). Virus, co zbaví lidi veškerých morálních zábran, musel vypadat především na papíře fantasticky, paradoxně je ale škoda, že se tenhle nápad dočkal zpracování tak příběhově ambiciózního - líbilo se mi jednoduché informační intro, zasazení děje do rozsáhlé budovy plné úředníků a dobře zmáklé gore, jenže film se po většinu času věnuje jakémusi pitomě vysvětlenému právnickému podrazu, kvůli němuž hrozí hlavnímu hrdinovi ztráta zaměstnání, a samotný virus se krčí většinou někde v ústraní. Ve druhé půlce se pravda začne vraždit celkem solidně a se správnou mírou bizarní nadsázky, ale pořád zůstává pachuť nezúročeného zábavného námětu. A to zamrzí, protože Joe Lynch není vůbec nenadaný a nebojí se stylisticky vyblbnout (úvodní shrnutí několikaměsíční pracovní etapy v jednom dlouhém záběru by mohlo být dáváno za příklad efektivní manipulace s časem syžetu) a vedlejší postavy se dost vyvedly (Samara Weaving stejně jako v Babysitter skvělá a potvrzuje, že je z ní taková Margot Robbie béčkové produkce). Být urvaný ze řetězu je někdy zkrátka potřeba, tady se moc šetřilo na úkor rutinního příběhu. I tak ale OK... 65% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono to sice vypadá na další virus, který dělá z postižených mašiny na zabíjení, ale to není tak úplně pravda. Tenhle prevít jen odbourává bariéry, takže se z vás může stát zabiják stejně jako zhroucená troska stíhaná depresemi. Navíc postižení při tom všem dokážou přemýšlet, ačkoliv následně jednají způsobem značně nestandardním. Každopádně tahle lehká inovace se mi líbila. Zpracování bylo kapánek horší. Film si sice udržuje solidní tempo, ale zase nefrčí tak rychle, aby si člověk občas nevšimnul zbytečné ukecanosti. No a další věcí je chybějící gore. Při tom masakru, který se tu odehrával, jsou nějaké náznaky a pár potůčků krve nonsensem par excellence. Malou výhradu mám i ke castingu. I když se Yeun snažil, tak mi příliš neseděl a jsem přesvědčen, že tady se musely plnit kvóty na Asiaty. Naopak Samara Weaving potvrdila, že jí podobné role svědčí. Lehký nadprůměr, ale dalo se z toho vytřískat mnohem víc. 60% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Joe Lynch začíná být můj oblíbený režisér. Sice netvoří nic nového a převratného, ale to co dělá, dělá vtipně, brutálně a s láskou. Mám rád tyhle barákový vykosovačky. Oddechová řezničina od které každý zdravý jedinec nemůže čekat zázraky, ale že zabaví na nedělní večer s pytlem křupek. Hlavní hrdina je sympaťák, Samara Weawing je neskutečná roštěnka, krve je dost a konec se mi přesně trefil do nálady. Kdyby příběh nebyl tak nedotažený a Lynch přitlačil na akci i krvi, bylo by to víc než nadprůměrné krvavé béčko. I tak ale slabší čtyřku rád vykouzlím. Trošku slabší než Belko Experiment, k němuž se dočkáme pokračování.70%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to tak. Niečo sa javí ako dobrý nápad, ale nie je. Niečo sa vám snaží nahovoriť, že je to inteligentné, nad vecou a zároveň riadne brutálne...ale nie je. Snaží sa to vo vás vytvoriť sympatie voči postavám a zároveň predať hlbšiu myšlienku...ale nedeje sa to. A to je Mayhem. Scenár je tak veľmi zlý...že podkopáva čokoľvek, čo je na tom filme dobré. Ale ani tých vecí nie je až tak veľa. Hodina a dvadsať minút sa nesie v znamení predvídateľnosti a neskutočnej nudy. Po prvých 20 minutách som vedel presne ako to bude vyzerať na konci. O postavy sme sa nebáli a vtipy nefungovali. Krvi bolo málo a tie dejové zvraty pôsobili samoúčelne. Toto nie je ani béčko. A teraz k tomu dôležitému. Mali by sme začať riešiť fakt, že Samara Weaving zachraňuje filmy. Len kvôli nej som túto ohavnosť dopozeral a bol som ňou unesený. Každý film čo som s ňou videl, posunie o úroveň vyššie a ja len napäto čakám kedy prejde z druhotriednych filmov do prvej ligy. Herecky to ťahala veľmi a pritom je vedľajšia postava. Jej gestá, drobná herecká akcia, aj keď na ňu nie je kamera upriamená, a ten zlatý úsmev. Ona filmu vyslúžila dve hviezdy. Inak je film tak nelogický ako vyprážaný ľad. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Choreografie soubojů šponována do absurdních výšin zakončená vrhnutím hrsti kokainu do obličeje podřízeného s cílem jej dočasně oslepit. Žůžolabůžo! Líbilo se mi, že si dávali do držky bez ohledu na pohlaví. Manners aside. Uvítal bych druhý díl, s odkazem na LEVEL UP filozofii by se mohla do izolované budovy implementovat například chráněná dílna. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Při návštěvě IT oddělení je možno na notebooku spatřit samolepku se stylizovaným názvem filmu. (Lorge)
  • Ve scéně, kdy se dvojice setká na chodbě s Karou (Caroline Chikezie) a jejími noshledy, tak si Melanie (Samara Weaving) nasadí brýle. Poté má brýle opět na hlavě a před bojem si je znovu nasadí. (Guilemot)

Reklama

Reklama