Reklama

Reklama

Mayhem

  • Slovensko Vzbura (festivalový název)
Trailer

Právník Derek (Steven Yeun) dostane nečekaně výpověď, která je vykonstruovaná. Této firmě věnoval vše, a tak se mu zhroutí svět. Ovšem ne na dlouho. Ve firmě, která sídlí ve výškové budově, se objeví obávaný virus, kterému se říká ID-7. Jeho hlavním rysem je absolutní ztráta rovnováhy mezi chováním a odpovědností. Z lidí se stávají zvířata, která ihned podlehnou svým nejnižším pudům, aniž by řešila důsledek. Celá budova je obklíčena policií a je v karanténě, která bude trvat osm hodin, než začne působit protilátka. Derek je na cestě za vedoucím, zda by ještě jednou nechtěl přehodnotit jeho výpověď. (PROCESOR)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skočte tragických 25 minút, plných nezmyselných dialógov, ktoré síce miestami vyčaria úsmev na tvári, no tak či onak, z pohľadu žánru neprinášajú nič, len akési úradnícke žvásty (chápem, že to nejak začať muselo, ale tak pomalý rozjazd??). Následne vďaka panike po uzavretí budovy tempo síce rapídne vzrastie, no jadro tvoria prevažne prejavy emocionálnych výkyvov, pästné súboje, občas nejaké to násilie, avšak bez mimoriadneho gore, ktoré by sa vzhľadom k nápadu, totožnému s "Belko Experiment" vyslovene žiadalo. Ja sklamaný nie som (!), no v "exploiďáku", v ktorom je zmenená identita 287 ľudí, v absolútne labilne, agresívne beštie, by sa nejaká tá originálnym spôsobom odtrhnutá hlava, ruka, noha, skrátka mohla a mala objaviť. Ale inak výborne spracovaný, znesiteľný, zábavný snímok s dobrým hereckým obsadením, ktorý po úvodnej tretine až do záveru nijak nenudí. P.S.: netreba zabúdať na "Bloodsucking Bastards", ktorý je námetom taktiež podobný. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Horror? To jako vážně? Trochu černá a hodně nudná komedie, to spíš. Jemný korejský hošíček si po Walking Dead střihl další roli drsňáka a opět hodně hodně nepatřičně a nevěrohodně. Chlape, měj soudnost a hraj radši v nějakých romantických komediích. Ale hlavně scénář je strašlivě slabý a obrovský potenciál tak slibného námětu zůstal trestuhodně nevyužitý. Jen si to vemte - kancelářský věžák s desítkami kravaťáků a slečinek, virus měnící člověka v agresivní krvelačnou bestii, no a čeho se natěšený divák dočká? Jednoho hodně decentního rozpárání maflíkem a nějakých těch ran pěstí nebo golfovou holí a pár bodanců. Většinou se tam spíš jen žvaní a žvaní a pořádná řezničina se neustále schválně odsouvá a nakonec ještě hodně zjemňuje a cenzuruje. Takže výsledek je takový nějaký nijaký rádoby intelektualizovaný krvák v mezích slušnosti, primárně určený spíš maminám v domácnosti než cynickému otrlému divákovi uvyklému na mnohem brutálnější levely. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to tak. Niečo sa javí ako dobrý nápad, ale nie je. Niečo sa vám snaží nahovoriť, že je to inteligentné, nad vecou a zároveň riadne brutálne...ale nie je. Snaží sa to vo vás vytvoriť sympatie voči postavám a zároveň predať hlbšiu myšlienku...ale nedeje sa to. A to je Mayhem. Scenár je tak veľmi zlý...že podkopáva čokoľvek, čo je na tom filme dobré. Ale ani tých vecí nie je až tak veľa. Hodina a dvadsať minút sa nesie v znamení predvídateľnosti a neskutočnej nudy. Po prvých 20 minutách som vedel presne ako to bude vyzerať na konci. O postavy sme sa nebáli a vtipy nefungovali. Krvi bolo málo a tie dejové zvraty pôsobili samoúčelne. Toto nie je ani béčko. A teraz k tomu dôležitému. Mali by sme začať riešiť fakt, že Samara Weaving zachraňuje filmy. Len kvôli nej som túto ohavnosť dopozeral a bol som ňou unesený. Každý film čo som s ňou videl, posunie o úroveň vyššie a ja len napäto čakám kedy prejde z druhotriednych filmov do prvej ligy. Herecky to ťahala veľmi a pritom je vedľajšia postava. Jej gestá, drobná herecká akcia, aj keď na ňu nie je kamera upriamená, a ten zlatý úsmev. Ona filmu vyslúžila dve hviezdy. Inak je film tak nelogický ako vyprážaný ľad. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že začátek mi přišel svižnej, vtipnej a celkem mě pobavil. Pak ale tempo polevilo a moje nadšení pomalu ale jistě začalo ustupovat. Scénář je triviální, v podstatě jde o nenáročnou vybíjenou. Celkově mi přišlo, že se film sám o sobě nebral moc vážně. Z filmu " Mayhem " se tak pro mě vyklubala jednorázovka na kterou se dá bez nejmenších potíží podívat, ale případné opětovné shlédnutí ( někdy v budoucnu ) spíš vylučuji. Proto volím slabší 3 hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Mayhem“ je v podstatě trochu jinou variací na zombie filmy, není ani nijak zásadně originální, survival z kanceláří už jsme tu měli, ale přesto se mu daří, aby fungoval, aby bavil. Je to film na jedno pokoukání, ale bude to pokoukání, které vás rozhodně nezklame. Zábava na jeden večer, nic víc, ale v tomhle případě je to přesně to, co mi naprosto stačilo. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Při návštěvě IT oddělení je možno na notebooku spatřit samolepku se stylizovaným názvem filmu. (Lorge)
  • Ve scéně, kdy se dvojice setká na chodbě s Karou (Caroline Chikezie) a jejími noshledy, tak si Melanie (Samara Weaving) nasadí brýle. Poté má brýle opět na hlavě a před bojem si je znovu nasadí. (Guilemot)

Reklama

Reklama