Reklama

Reklama

Maminka mrtvá a nejdražší

  • USA Mommy Dead and Dearest

VOD (1)

Obsahy(1)

Věci nejsou vždy takové, jaké se zdají být. A o případu Dee Dee a Gypsy Rose Blanchardových to platí dvojnásob. Zneužívání dětí, duševní nemoc a zakázaná láska se snoubí v této záhadě obestírající matku s dcerou, o nichž si všichni mysleli, že vedou pohádkový život. Z toho se však posléze vyklubala živoucí noční můra. Původně strašlivý příběh matkovraždy se postupně promění v bizarní případ plný klamu a neúprosného zneužívání, který poodhaluje pravdu o tom, co se té noci skutečně stalo. Tento dokument z originální produkce HBO, který obsahuje exkluzivní rozhovory s Gypsy Rose z vězení a záznamy policejních výslechů, lékařské zprávy a tajné rozhovory, nabízí pohled naživot v zajetí a následky snahy udržet člověka navždy mladého. (HBO Europe)

(více)

Recenze (27)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád. Neber Xanax, nebo se z toho zblázníš. Ale je to marný. Lidi budou mít bordel v hlavě pořád. Když jim ještě hraje do karet zkostnatělá byrokratická společnost, tak vznikne námět na seriál. Bůh žehnej Americe! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Istý typ amerických dokumentov o skutočných zločinoch mi pije krv. Nie ani tak samotným zločinom, ale spôsobom, akým sú zobrazovaní jeho aktéri. Na tom je pekne vidieť, že ani tzv. "objektívny dokument" o skutočnej udalosti nie je nikdy objektívny. Vždy je to len subjektívne videnie autora filmu. Tak aj tu: na strane páchateľky sú zjavné tendencie jej nadŕžať v mene údajného zneužívania matkou, ktorá je zobrazená div nie ako zosobnenie Satana na Zemi. V skutočnosti ide o zločin odpudzujúcich ľudí na iných ohavných ľuďoch, opisovaných sériou ďalších odstrašujúcich indivíduí. Odpudzujúca ohavnosť kreatúr dokumentu je zjavná na prvý pohľad, počuv a rovnako tak z ich vypovedaného i vytušeného správania. Hľadať v tejto zbierke príšer morálne rozdiely je ako hľadať živého herca v kreslenom seriáli Simpsonovci. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie všetko mi prišlo úplne “košér”, no toto je skutočne prazvláštny, podivný “prípad”, pričom sa človek počas sledovania obdobných dokumentov, len zriedka kedy pristihne pri myšlienke, že je všetko presne tak, ako má byť. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sociální tématika. Obě hlavní postavy vypadají fyzicky i duševně jako nějaký poddruh Homo sapiens sapiens. A do toho se nějaký típek do jedné zamiluje. Velmi odporný příběh. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh jedné holky, kterou její matka využívá k uspokojení své duševní poruchy a zaplatí za to vlastním životem. Že by karma? Možná, přesto nedokážu pochopit, jak si někdo může myslet, že když zabije vlastní matku, tak mu (v tomto případě jí) projde. Mimochodem docela ironie je, že se Gypsy seznámila se svým přítelem na seznamce pro křesťany. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Většina mých otázek a věcí, která mi chyběla v seriálu, se zde alespoň naťukla, takže za mě spokojenost. Doslova neuvěřitelná kauza. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

V americe je všechno možný aneb takovej bizár nevymyslíš! Pokud by mělo nějaké slovo vystihovat tento příběh, tak je to rozhodně výraz šokující. Představte si, že vaše matka vás celý život přesvědčuje o tom, že trpíte asi 30ti nemocemi a je tak přesvědčivá, že tomu uvěříte vy, váš otec, vaše okolí i lékaři. Díky shodě mnoha náhod a okolností do sebe vše tak nešťastně zapadlo, že výsledek je opravdu děsivý. No není se čemu divit, když by se vám po mnoha letech takového útlaku splaší kladiva... Doporučuju! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nechtěl bych být v roli vyšetřovatelů a soudce, protože rozhodnout o spravedlivých trestech pro ty lidi... Každopádně je to zajímavý případ o dementních Američanech a jedné kurevské píče, která okolí srala tak dlouho, až s ní okolí zatočilo. A dobře jí tak, ne že ne. 85% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě ze života (a nutno říct, že ze života v USA), to snad ani nejde vymyslet. Co na to říct? Psycho maminka se za těch 20 let činila, svině... a samozřejmě taky tloustla. Dcerka stárla... a přesto pořád vypadala jak malá retardovaná postižená holka. Jinak dost kruté bylo už to, že holce dali jméno Gypsy. Moc rozumu nepobrala, ale asi za to mohly ty okolnosti - těžko si něco takového představit. Bylo jasné, že záměrem tohoto dokumentu bylo vzbudit v nás soucit, ale z dokumentárního hlediska se nic zvláštního nekoná. Mrzí mě, že tvůrci neměli dost trpělivosti, aby s tímto příběhem trochu počkali a my se dozvěděli i to, jak byl odsouzený její komplic a třeba z něj dostat i jeho úhel pohledu v přímém rozhovoru. Nebo počkat na její (podmíněné) propuštění, ať to má nějaký happy end. A taky by neuškodilo trochu víc objektivnosti. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Případ k neuvěření, kdy se celou pravdu asi nemáme šanci dozvědět - podobně, jako ve stejně bizarním kuřimském případu z našich luhů a hájů ()

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Gypsy bych dal 5 let, Nicholasovi trest smrti a tu starou svini bych vzkřísil a znova umučil! Hnus, že někdo takový může vůbec existovat. ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

Dost mne překvapilo, jak moc se The Act držel reality (nebo lépe řešeno reality, kterou nám předkládá "Maminka mrtvá a nejdražší"). Mnohdy až šíleně působící příběh tak dostává zcela nové kontury, když vychází najevo, že seriálová podoba je možná ještě tou "light" verzí oproti skutečnosti. Seriálová představitelka Gypsy Rose – Joey King si pak zaslouží obrovský potlesk za svůj výkon. V některých momentech šlo prakticky o "předělávku" 1:1. Klobouk dolů! ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Niektorí ľudia majú pocit, že ich rodičia sú zvláštny. Že im upierajú právo slobodne sa rozhodovať a žiť podľa vlastných predstáv. Presne takýmto mladým ľudom by som pustil tento dokument o mladej žene, ktorá sa stala pre svoju matku iba mech na peniaze a ktorá znej spravila svoju bábiku. Čo všetko jej spôsobila a prečo sa napokon Gypsy rozhodla svoju matku zabiť je už obsahom tohoto bizarného snímku jednej navonok dokonalej americkej rodiny. ()

Sasulka3 

všechny recenze uživatele

Dechberouci dokument neuveritelneho pribehu. Celou dobu si rikate, ze tohle nemuze byt pravda. Asi hodinu po shlednuti jsem uvazovala, kdo za to muze....Vinu bych dala rodicum Dee, kteri vedeli, ze neni normalni, ale nic s tim nedelali, i ona za to nemohla, jelikoz dle doktoru byla nemocna a tak vznikl zacarovany kruh. A dale doktorum, to nekomentuji, protoze nechapu, jak nekdo nekomu muze delat nejaky zasah do tela, aniz by si neudelal sam nejake vysetreni, obvolal doktora a tak.... Tenhle pribeh clovek opravdu nepochopi. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Na emocionálne vyspelom človeku dokument MOMMY DEAD AND DEAREST určite zanechá stopu, respektíve dôjde k totálnemu šoku nad ďalšou hnusnou skutočnou udalosťou. Príbehovo zaujímavé a odpudivé zároveň, obsahovo pútavé. ()

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele

Pořád mi nejde do hlavy, že to celé nějak prošlo a mohlo se to dít tak dlouhou dobu. Viděno po seriálovém zpracování, a to, jak moc věrné a skutečné to je, je pro mě vážně šílené. Dokumentární práce na jedničku, takto složitý a hrozivý příběh vměstnat do 80 minut, navíc s většinou důležitých věcí, chce um. ()

Reklama

Reklama