Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skladatel, zpěvák, kapelník a hudební producent Karel Vágner oslavil 75. narozeniny (nar. 22. 3. 1942) velkolepým koncertem v pražské Lucerně, kam mu přišla pogratulovat celá plejáda jeho muzikantských kamarádů a samozřejmě i početní členové jeho rodiny. Zazpívat si přišli jeho kmenoví zpěváci Hana Zagorová, Stanislav Hložek a Petr Rezek, slovenští kamarádi Miroslav Žbirka a skupina No Name, z Německa přijel Bernie Paul, country období si připomněl s Petrem Kocmanem a Pavlínou Jíšovou, chybět nemohl ani král lidové hudby Jožka Černý, jazzová legenda Laďa Kerndl nebo kytarový virtuóz Lubomír Brabec. A samozřejmě kamarádi ze širokého toku populární hudby Václav Neckář, Michal David, Petr Kolář, Heidi Janků, Jiří Škorpík, Tomáš Savka, Roman Vojtek, Zuzana Stírská a její Gospel Time, a nebo legendární zakladatel divadla Semafor Jiří Suchý. A když ještě přičteme celou Vágner Family, tak velký sál Lucerny byl opravdu na prasknutí. Večer plný pohody uváděli Miroslav Donutil a Jakub Vágner a zazněly na něm nejen všechny známé hity oslavence, ale i milé vzpomínky z jeho bohatého života. Gratulujeme! (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

otík 

všechny recenze uživatele

Tento koncert k 75. narozeninám Karla Vágnera se moc povedl. Všichni hosté zazpívali moc hezké písně, žádná z nich nebyla odfláknutá nebo neznámá, každá zaujala. Překvapila neúčast Kottwalda, naopak potěšila účast Gotta. A také pobavila píseň Vágner Family, kterou už v roce 2006 zpívali v Donutilově pořadu Miroslav Donutil opět v Lucerně. Hezká připomínka mládí dětí, které každé z nich to někam dotáhlo. Prostě nečekaně dobrý pořad vysílaný ČT1. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, co přesně mají proti místní uživatelé. Já jsem si řadu písní rád poslechnul, neboť je mám rád. Ostatně Karel Vágner není první a zjevně ani poslední umělec, který dostal svůj blahopřejný koncert a ještě se část odvysílala v televizi. Pravda je, že třeba moderátorem se asi Jakub Vágner nestane a neměl by se o to pokoušet. Také řada z výše uvedených jmen se do záznamu ani nedostala. Vágnerovic rodina byla trochu zprofanovaná, ale třeba u božského Káji či Jiřinky Bohdalové se příbuzní také často objevovali na obrazovkách, takže nebuďme nespravedliví. Navíc K. Vágner je hit maker a napsal mnoho dnes už skoro zlidovělých písní a hitů. ()

vojacekr 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k věku by to neuzpíval každý gratulant, ale nic nesnáším více, než upřímné blahopřání k narozeninám, které musí být dokonalé a vycizelované. Ten playback neiritoval jen mě, stačilo vidět kyselé obličeje v hledišti. Na této přehlídce voskových figurín mě svou upřímností dostal jen Jožka Černý a Karlův syn Jakub, proto hvězda na hodnocení. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Karel Vágner je český skladateľ, hudobník, basgitarista a príležitostný spevák. Je známy predovšetkým ako kapelník doprovodnej hudobnej skupiny speváčky Hany Zagorovej. V roku 2017 sa dožil svojich sedemdesiatich piatich narodením. Ku príležitosti tohto jeho životného jubilea bol zorganizovaný koncert v pražskej Lucerne, na ktorom vystúpilo mnoho spevákov, speváčok, kapiel a interpretov, ktorí mu prišli zablahoželať. Bola to pestrá zmes mediálne známych tvárí. Moderoval to jeho syn Jakub Vágner a herec Miroslav Donutil. Celé to malo takú tú gýčovú, staromódnu estrádnu atmosféru z doby, kedy bol Karel Vágner na vrchole svojej profesionálnej kariéry. Režisér Petr Soukup to nasnímal a spracoval do zhruba osemdesiat minútového hudobného dokumentu, ktorý nazval podľa najväčieho Vágneroveho hitu "Hej mistře basú". ** ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama