Reklama

Reklama

Teror

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 14 h 59 min (Minutáž: 40–55 min)

Předloha:

Dan Simmons (kniha)

Hrají:

Jared Harris, Ciarán Hinds, Anthony Flanagan, Declan Hannigan, Matthew McNulty, Tobias Menzies, Adam Nagaitis, Nive Nielsen, Alistair Petrie, Paul Ready (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Natočeno na základě skutečné události, The Terror, film výkonných producentů Ridleyho Scotta, Davida Kajganiche a Soo Hugh bere diváky na trýznivou cestu. Příběh se odvíjí od riskantní plavby Královského loďstva neprobádaným územím, jehož cílem je objevit Severozápadní průplav. Zrádné podmínky, omezené prostředky, tenčící se naděje a strach z neznáma. Tomu všemu musí čelit posádka, zahnaná na pokraj záhuby. Zmrzlá a osamocená uvízne na konci světa. The Terror klade důraz na všechno, co se může nešťastně zvrtnout v případě, že skupina mužů ztrácející veškerou naději na přežití, nezápasí jen s přírodními živly, ale její členové bojují i jeden s druhým. (AMC Czech)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (159)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu neznám, dle anotace a názvu jsem tak čekal něco trochu hororově přímočařejšího a s hordou lovecraftovských potvor, jimž budou muset polárníci čelit. A on je to nakonec hlavně takový tíživý sestup do temných koutů lidských duší, okořeněný benadějí a inuitskou mytologií. Potvora nakonec není lovecraftovská ... a upřímně řečeno, bez ní by to snad i bylo lepší, moc hrůzy ten CGI méďa nevzbuzoval. Trochu zamrzí taky dojem papundeklovosti, neměl jsem příliš pocit, že se děj skutečně odehrává za polárním kruhem. Hrdinové vypadali příliš málo zmrzle. I přes uvedené výtky jsem ale moc rád, že takovýto seriál vznikl, čtyřhvězdičkovou kvalitou to má až překvapivě konstantní, od začátku do konce bez větších výkyvů. Příjemně nepříjemně strávené dva víkendové večery. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Tohle mi sedlo hodně a v podstatě jsem první sérii dokoukal celou v kuse, hlavně protože mě vždy zajímalo co se stane dál. Díky tomu že se hraje na hřišti 10 dílů, nebyl zde čas plejtvat divákovo časem, a tak to celkem odsejpá a soustředí se to jen na důležitý dějový linky. Jasný sem tam se odbočí do flashbacku, ale to jen na minutku dvě za díl, a to z důvodu objasnění proč kapitáni jednaj tak jak jednaj. Pokud do tohohle jdete kvůli lovecrafťácký atmosféře, tak se vám to asi bude líbit, ale nesmíte čekat obří podvodní monstra a jiný až moc velký věci. Kostýmy a design interiéru lodí je parádní a dobový prvky jsou uvěřitelný, sem tam se objeví i ošklivý gore a oddělený části těla, i tak si myslim že to mohlo bejt trochu víc špinavější, hlavně ke konci. Monstrum nebylo tak zbytečný jak lidi píšou, ale mohli ho využít trochu líp, držet ho ve stínu a netlačit tolik na pilu s tim ukazovat ho, i když po troškách. Herecky jsem tam neviděl slabej článek, každej jede na maximum. Vizuálně to neni špatný, drtivá většina exteriérů je CGI sníh ale nějak to nevadí, nevypadá to tolik uměle a zima je z toho cejtit v každým záběru. K tomu si připočtěte několik opravdu ošklivejch smrtí (jáma ve sněhu) a máte zábavu na jeden dva dny. ()

Reklama

Madlene 

všechny recenze uživatele

Skvělá knižní předloha si říkala o filmovou adaptaci už v průběhu čtení, kdy mi během letních dní málem mrzly zuby... Nevěřila jsme ale tomu, že toho někdo bůbec bude schopen, nicméně neuvěřitelné se stalo realitou! Smekám před tvůrci, kteří založili vše především na pečlivě vybraných hercích a na neskutečně vytvořené atmosféře (odpouštím polystyrenové kulisy a mírné prohřešky proti knize, včetně nutného krácení některých opravdu dlouhých pasáží). Jeden z nejlepších seriálů poslední doby! ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Drsné, mrazivé, skvěle zahrané. Spoiler. Postupná gradace vedoucí k nevyhnutelnému konci. Kulisy a exteriéry někdy laciné a monstrum tam bylo za mě navíc, stejně tak psychopatický Mr. Hickey. Za mě by asi bylo lepší se držet známých (mála) faktu a ne hororové předlohy. Ona realita byla asi ještě o dost horší. Těším se na knihu. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Bohužel je trochu znát, jak tlustou knížku museli autoři pitvat. A ačkoli sem deset dílů sfouknul jedním vrzem, v postavách a jejich štěcích jsem měl guláš z plechovky. Deset epizod naštěstí sebevědomě táhne sympatickej Jared Harris, kterýmu uvěříte umrzlý prsty, kocovinu, psí voči na Eskymačku i chlapskej strach o vlastní muže. ()

Galerie (446)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie na chorvátskom ostrove Pag trvalo od 3. apríla 2017 do 29. apríla 2017. Väčšina seriálu sa však natáčala v štúdiu v Budapešti. (Marceloo)
  • Pri natáčaní v Chorvátsku musel štáb odolávať vetru s rýchlosťou viac ako 300 km za hodinu. Často sa stávalo, že vietor odfúkol používané kulisy. (Marceloo)
  • Seriál je natočen na základě stejnojmenné knížky od Dana Simmonse, která skutečně vypráví o dobrodružství, při hledání Severozápadního průplavu. (Tomas_TM)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Seriálový Terror se přesune do války

Seriálový Terror se přesune do války

24.06.2018

AMC oznámilo prodloužení kritiky uznávané novinky The Terror, která se stala druhým nejsledovanějším dramatem letošní seriálové sezóny. Zatímco první řada byla přímou adaptací stejnojmenné knihy Dana… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Reklama

Reklama