Reklama

Reklama

Teror

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 14 h 59 min (Minutáž: 40–55 min)

Předloha:

Dan Simmons (kniha)

Hrají:

Jared Harris, Ciarán Hinds, Anthony Flanagan, Declan Hannigan, Matthew McNulty, Tobias Menzies, Adam Nagaitis, Nive Nielsen, Alistair Petrie, Paul Ready (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Natočeno na základě skutečné události, The Terror, film výkonných producentů Ridleyho Scotta, Davida Kajganiche a Soo Hugh bere diváky na trýznivou cestu. Příběh se odvíjí od riskantní plavby Královského loďstva neprobádaným územím, jehož cílem je objevit Severozápadní průplav. Zrádné podmínky, omezené prostředky, tenčící se naděje a strach z neznáma. Tomu všemu musí čelit posádka, zahnaná na pokraj záhuby. Zmrzlá a osamocená uvízne na konci světa. The Terror klade důraz na všechno, co se může nešťastně zvrtnout v případě, že skupina mužů ztrácející veškerou naději na přežití, nezápasí jen s přírodními živly, ale její členové bojují i jeden s druhým. (AMC Czech)

(více)

Diskuze

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

To já už ani nevím. Já si už tak na ten tv s. zvykl,že je to pro mě již jediná verze,hihi. Ne,dělám si z vás,šprťouchy.;-) Jsou tam prostě rozdíly,jako všude. Mohlo to dopadnouti,mnohem hůře,ale stále jde o nadprůměrnou adaptaci. Díky obsazení a výpravě z první poloviny.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Nicméně konec se mi stejně líbil v knize více. A i některé další pasáže mohli udělat jinak. Stále to byla ale obstojná adaptace.

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jo a včera vyšel sice neofiko,ale s veškerou hudbou pro to složenou, konečně!!!!!!!!! OST. Jo!!!!

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Slartibarkfast

Nedokurvili. Já ji mám též doma a žeru ji,takže...ne. Můžeš býti v klídku. Je to logicky jiné (díky relativně nedávným objevům,které jaksi Simmons nemohl ještě věděti) a tak. Stojí to za to. 

Marlou

Marlou (hodnocení, recenze)

S01E03 - čas 24:58. Skupinové focení. Henri Goodsir používá stopky na jejichž spodním okraji je vidět: Cdelano  v CCCP. 

jizvoun

jizvoun (hodnocení, recenze)

Bohužel na tom mohli opravdu víc zapracovat. Asi se báli, že by nebyly jednotlivé postavy rozpoznatelné. Ale ty odhalené obličeje, krky a ruce mě taky trochu vadily.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cariada

Už dávno. Ale občas se jim kouří od úst.. Mě spíše iritovala jiná věc a sice ta,že tam byly 90% doby,oblečení jako na jarním výletě. V knize jsou zabalení tak,že není vidět ani obličej,a kde stačilo na pár sekund vystrčit nos a upadl vám,tak tady jsem ty -40 a víc,vůbec necítil. A to sráží zbytečně,celkový dojem. Taky jsem se smál,při záběrech,kde je zcela jasně vidět na Franklinově lodi,jak mají dokořán(!) otevřený vchod do podpalubí,jako by se nechumelilo. Doslova.:) V reálu,by jim ta loď vymrzla v takovémto př.raz-dva. 2 trumfy této tv s.jsou jednoznačně casting a ta kulervoucí geniální znělka.

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

všimli jste si , že se jim vůbec nekouřilo z úst, na to v jaké zimě a mrazu se to odehrávalo.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

jizvoun

No právě. Příšerka za 2.sv.zní rozhodně zajímavě,ale arktida 19.st.je arktida 19.st. To už těžko trumfneš.

jizvoun

jizvoun (hodnocení, recenze)

Já se naopak těším. Předpokládám, že to kromě motivu té příšery nebude mít s první sérií nic společného. Stejně jako famózní The knick chtěl Soderbergh přesunout druhou sérii do doby druhé světové, což se ale nakonec nestalo. Je dost možné, že to autoři neuvěřitelně zmrví, ale já tomu dám šanci. Hlavně tu nic podobného v seriálové verzi neexistuje, takže kvituji jakýkoliv takovýto pokus. Hlavně, aby udrželi to napětí z první série a nehnali se na stoprocentně hororový žánr. Ale už vím, že mi bude chybět to depresivní zimní prostředí.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Makaveli92

Taky jsem to před chvílí četl a naprosto se nechytám. No,ono se ani předlohy dost dobře držet nejde,když je dle knihy jen 1.s. Že by byla ta 2.s.opět dle nějakého Simmonse o tom nic nevím.

Makaveli92

Makaveli92 (hodnocení, recenze)

Proboha proč přesun do válečného období? Pořád musí vymýšlet píčoviny než aby se drželi předlohy. Nepochopím.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

jizvoun

Nic se nestalo. Taky jsem autorovi videa napsal o tom omylu. On totiž dodnes ofiko ost neexistuje,takže si hafo lidí na jutubku dělá vlastní. To není nic nového. Ano,nedivím se ti,že tě to zmátlo,páč ono to fakt k tomu sedí,ale prostě to není z toho s.:)

jizvoun

jizvoun (hodnocení, recenze)

PKD

Sorry, nezkontroloval jsem si to. Hned se mi u soundtracku na youtube otevřel právě on a já .. no prostě jsem si to neověřil. Ale podle té jeho hudby mi přišlo, že to sedí:)

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

jizvoun

No,jak jsem psal,mě to sice neminulo,když jsem si kupoval Drooda,ale vykašlal jsem se na to,páč v té době,jsem se ještě nezamiloval do viktoriánské lit.,potažmo příběhů,odehrávajících se hl.v 19.st.:) To přišlo naplno až v r.2009.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

jizvoun

Tady se asi stala chybka. Hudbu,potažmo znělku složil přece Marcus Hjellstrom,který zemřel minulé září. Lustmord složil sice s Richem,geniálního ambientního Stalkera (1995),ale s tímto tv s.nemá (kontroloval jsem to na wikipedii),nic společného.

na příspěvěk reagoval jizvoun

jizvoun

jizvoun (hodnocení, recenze)

Na knížku se hodně těším, nechápu jak mě to mohlo minout. Tohle téma je naprosto top, doba staré Anglie, severské bezútěšné prostředí a do toho nějaká neznámá síla, co tam loví hlavní hrdiny, to si mlaskám blahem. 

Navíc v seriálu spousta věcí nebyla vysvětlených nebo dokončených, třeba osud posádky, která na lodi zůstala(i když asi chápu, co se s ní stalo), o to víc se na knihu těším. 

na příspěvěk reagoval PKD

jizvoun

jizvoun (hodnocení, recenze)

PKD

Naprosto souhlasím, už samotná úvodní znělka nahání husí kůži a úvodní grafika do pozadí to jen podtrhuje. Koukal jsem na youtube, kdo za touhle tesknou a depresivní hudbou stojí a tvůrci tedy nemohli líp vybrat. 

https://www.youtube.com/watch?v=Z3M1IRXFUC8

 

To je asi jako, když Ridley Scott vybral pro tvorbu vetřelce H.R.Gigera. 

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

jizvoun

Máš štěstí. Liší se to docela dost. Hl.v 2 pol. Ale i tak jsi byl řadou nešťastných příhod:) připraven nevědomky o ten supr hustej pocit z toho prvotního čtení,když už znáš seroš.:) Já naopak jsem o tom věděl už dávno,ale z blbosti sobě vlastní,jsem se na to tenkrát (v době 1.vyd.2007),vykašlal a pak jsem to až do min.r.nemohl sehnat ani v antikvě. Ale stihl jsem to v poho ještě před seriálem. Taky všem new čtenářům radím,čtěte to pouze! v zimě,jinak to nemá skoro žádný účinek. Jako na mě ta tv adaptace. Nedovedeš si představit,jakou to mělo doslova cool atmosféru,když jsem to četl tohoto ledna v těch mrazech. Na to sakra dlouho nezapomenu. Nejbrilantnější je zatím ne celém s.ta neskutečná znělka. Ta je doslova mrazivá.

na příspěvěk reagoval jizvoun

jizvoun

jizvoun (hodnocení, recenze)

PKD

Většinou to dělám samozřejmě obráceně, ale o knize jsem předtím neslyšel. Seriál jsem rozkoukal a do konce jsem ho už nedokázal vypnout. :) Ale jestli se to znatelně odlišuje, jenom líp, aspoň si tu knížku víc užiju.

na příspěvěk reagoval PKD

jizvoun

jizvoun (hodnocení, recenze)

Díky za vysvětlení. Až na některé menší nedostatky se mi seriál hodně líbil a jsem rád, že jsem pochopil některé mně nepochopitelné pasáže. Asi vyzkouším i knižní předlohu.

na příspěvěk reagoval PKD

Tristaver

Tristaver (hodnocení, recenze)

Benjik

V knize nezemřel. Jak Mlčenlivá (cca v polovině knihy), tak Crozier (na jejím konci) si jím nechali vytrhnout jazyky, čímž uklidnili jeho řádění. Mlčenlivá je totiž jakýmsi potomkem bohů nebo něčím podobným. A Crozier taky získal nadpřirozené schopnosti - telepatie, díky čemuž se mohli s Mlčenlivou dorozumívat. Samotný závěr knihy je cca o 10 let později, kdy spolu tito dva žijí v Arktidě a mají jedno nebo dvě děti. Mimochodem, zatímco v sérii se to jeví, jako že Tuunbaqa zabila Hickeyho duše (nebo tomu aspoň pomohla), kterou nedokázal pozřít, v knize se Hickey s Tuunbaqem setkává v závěru, stojí proti němu úplně sám, je nemocný a šílený, a očekává, že Tuunbaq ho zbaví trápení tím, že ho rychle zabije. Tuunbaq ale zjistí, že jeho duše je tak zkažená, že o ni vlastně nemá zájem - nebo ji nedokáže pozřít (nepamatuji si přesně), a Hickey umírá pomalou smrtí umrznutím a nemocemi.

Benjik

Benjik (hodnocení, recenze)

zelvopyr

a jaká byla smrt Tuunbaqa v knize? náhodou, mně se ta smrt líbila, proč by stvoření co žere duše nemohla zabít zkažená duše?

na příspěvěk reagoval Tristaver

zelvopyr

zelvopyr (hodnocení, recenze)

Smrt Tuunbaqa byla divoká symbolika zkoksovaného scénáristy (v zásadní kolizi s knihou). Podle všeho ho krom vidliček zabila hlavně Hickleyiho duše, kterou napůl vyzvrátil. 

na příspěvěk reagoval Benjik

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Pod

Doktor sa otrávil predtým, ako sa zabil. Potom zjedli jeho mäso a s tým aj ten jed. Preto tesne pred stretom s monštrom vyzerali byť chorí. No a keď ich začalo žrať to monštrum, hádzalo do seba kopec jedu.

 

Prosté a logické.

na příspěvěk reagoval PKD

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

omega_SK

Popravdě jsem to taky moc nepobral, asi se udávil na tom řetězu. Každopádně to bylo dost bídné.

na příspěvěk reagoval Terepin

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

omega_SK

Tuunbaq=ochechule=záchvat smíchu. Vy slováci,mě vždycky těmi svými fórky,dostanete! :)))

omega_SK

omega_SK (hodnocení, recenze)

anomandaris

Aha takze Jared Harris mal stastie ako hrom, lebo mne to pride ako velka zhoda nahod, ze to na tu obludu prislo prave v momente ked stacilo "máchnout pacičkou" a kapitan by byl "v Pánu".

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Seriálový Terror se přesune do války

Seriálový Terror se přesune do války

24.06.2018

AMC oznámilo prodloužení kritiky uznávané novinky The Terror, která se stala druhým nejsledovanějším dramatem letošní seriálové sezóny. Zatímco první řada byla přímou adaptací stejnojmenné knihy Dana… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Reklama

Reklama