Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Strašidelný a napínavý příběh založený na skutečných událostech. Terror je příběh o zmizelé arktické výpravě Královského námořnictva. Zachycuje boj o přežití v neúprosném prostředí a posádka čelí strachu z neznámé hrozby. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapivo dobre zvladnutá prvá séria. Celkom zaujimavého seriálu. Ktorí sa podobal až priliš na revenanta. Epizódy dlhé tak akurát. A už len za kameru a prostredie hviezdičky nazvyš. Oplatilo sa pozrieť, dokonca služba amazon prime ponúkla český dabing, aj keď, hladat ho tam je ako ihlu v kope sena. 4* ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Terror je čistá lahôdka, ktorú som si úžasne užila. Dávnejšie som dostala ako darček audioknihu, a teraz mám chuť ju začať počúvať, kým si pamätám seriál. Jared Harris aj Ciarán Hinds sú moji obľúbení herci, plus tam boli ďalšie skvelé herecké výkony. Občasné dojmy štúdiových kulís človek odmávne rukou, lebo po všetkých ostatných stránkach je ilúzia dokonalá. Prilepenie druhej nesúvisiacej série absolútne nechápem (ale nie som sama) a len pri hodnotení pôvodného Terroru zavadzia a škodí. Zatiaľ ju pozerať nemienim. ()

Reklama

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plíživá a pomalu budovaná silná atmosféra, skvěle napsané postavy, zajímavý příběh a hvězdný casting. První sezóna The Terror je seriálová perla, zručně natočená a nekompromisně návyková.Hodně mi to sedlo i díky historickému zasazení v 19. století a mrazivé Arktidě. Navíc, ačkoliv téměř vůbec nečtu klasické knihy, do téhle předlohy bych se s chutí pustil. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bručet budu tiše... v šamanově břiše." Brum, brum... Brrrr. Samý přemrzlý led a kosa děsná tak, že by chudák polárník pro trochu tepla i do medvědího zadku vlezl. Na palubě britského škuneru zima jak v Rusku, v podpalubí teplo(uši), arogantní kapitán s kriticky se tenčící zásobou chlastu, plus jeden poctivě se nalodivší vrah, což je vražedná kombinace. Námořníci nemytí, vojáci zpruzení, zkrátka posádka hustá a hladová tak, že by se dala krájet. A jako bonus nekonečná deprese polární noci, kdy čas se plazí po ledových krách ještě pomaleji než eskymák, zdrchaný celonočním šukáním v iglů (to aby s manželkou neumrzli), plazící se za tuleněm v posledním tažení (v něm je ten tuleň, ne eskymák, ačkoli... :-)). Pár rad z Příručky mladého polárníka: Nekrmte lední medvědy, neodporujte kapitánovi a neserte kanibaly! Jezte nohy, (dokud) jsou zdravé, příp. jezte paty, ty jsou nejmíň jedovaté. A hlavně čumte pod nohy (pod vaše, ne pod ty konzumované), kam šlapete! Vyhýbejte se trhlinám v ledu, loužím mysteriózna i hromádkám medvědího trusu. Výpravě zdar! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

19. mája 1845 vyplávali z Anglicka dve výskumné plavidlá jej veličenstva: Erebus a Terror. Ich cieľom bolo nájsť takzvaný Severozápadný priechod z Atlantického do Tichého oceánu, ktorý by skrátil obchodné cesty medzi západnou Európou a východnou Áziou. Lodiam velil námorný dôstojník a prieskumník sir John Franklin. Poslednýkrát obe plavidlá videli iní Európania koncom júla 1845. Lovci veľrýb ich vtedy postretli v Baffinovom zálive, ktorý obmýva západné brehy Grónska. Po 168 rokoch bol objavený vrak jednej z nich, lode Terror. V roku 2018 prichádza na obrazovky seriál, ktorý mapuje osud posádky. Atmosféra seriálu postupne graduje, odlúčenie posádky od civilizácie ich postupne núti ku krokom, ktorých cieľom je jediné - prežiť. Škoda, že zima nie je tak krutá ako by v tých končinách zrejme mala byť a putovanie pevninou mohlo byť tiež spracované lepšie rovnako ako Tunnbuq, avšak podobných seriálov je málo a The Terror zdobí predovšetkým jeho atmosféra a napätie medzi členmi výpravy viac ako vizuálne efekty. ()

Galerie (236)

Reklama

Reklama