Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolem lodí obchází přízrak. Kapitáni diskutují o tom, co mohou za této situace dělat a přesvědčují se o vzájemné loajalitě leckdy v rozporu se svými povinnostmi vůči posádkám. (Prime Video)

Recenze (11)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Na môj vkus odpravili sira Johna až príliš skoro - iskrenie medzi ním a Crozierom bolo veľmi dobré, dalo sa s ním ešte dve tri epizódy pracovať. Zároveň by sa stupňovalo tiché napätie medzi posádkou, ktorú to už pomaly ale iste prestáva baviť. Takto sa mi zdá, že až príliš skoro začíname hrať s otvorenými kartami. Na strane druhej, románovú predlohu Dana Simmonsa som čítal a musím povedať, že je naprataná udalosťami, čiže sa nedá povedať, že seriál by až prehnane rýchlo šprintoval do finišu. Ešte sa toho stane strašne veľa. Hickey začína vystrkovať rožky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, len či si tvorcovia týmto ťahom "neodťali nohy". Ale stále verím, že vedia, čo robia a ak sa riadia predlohou, tak by malo byť všetko v poriadku. Prvé dva diely boli asi o niečo málinko lepšie, ale atmosféra je stále presne podľa môjho vkusu. Len mám sto chutí im všetkým navliecť na hlavy baranice, takto mám strach o ich zdravie. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jsem třetí epizodu ohodnotil třemi hvězdičkami, což je vlastně lehce nad průměr, ale doopravdy jsem celkem zklamaný. Nejatmosféričtější částí seriálu je totiž provedení úvodních titulků včetně hudby, vytvořit atmosféru v samotných hraných pasážích se tvůrcům příliš nedaří a na rozdíl od knihy necítím ani žádné napětí. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kapitán Francis Crozier navrhne poslať výpravu 8 mužov, ktorý by sa vrátili na pevninu s informáciou o problémoch výpravy, čo kapitán sir Franklin rezolútne odmietne. Preto je Cozier rozhodnutý viesť spiatočnú výpravu sám, bez Franklinovho povolenia. Ten sa rozhodne usporiadať bohoslužbu pre celú posádku okrem lovcov, ktorý číhajú na medveďa, ktorý má na svedomí poručíka Goreho. Sám sa ich rozhodne navštiviť. Po spoločnom fotografovaní sa rozhodne ešte chvíľu ostať s časťou posádky poverených lovom. Tam sa však stane obeťou útoku tvora, ktorého opäť nikto nevidel. Na jeho pohrebe kapitán Cozier číta smútočnú reč, ktorú prednesie ako posledné slová kapitána Franklina, v skutočnosti je to však list na rozlúčku poručíka Goreho. Je rozhodnutý vyslať záchranný tým ešte v ten istý deň, avšak dostáva sa do sporu s poddôstojníkom oddaným Franlkinovi...Okrem hlavnej dejovej línie je, ako inak, liberálne, rozvetvený príbeh homosexuálneho páru, ktorý člen posádky ukončí, pretože boli prichytený. Ako prejav svojej prenesmiernej vďaky a homosexuálnej inteligencie sa mu jeho expriateľ do postele vyserie...Ajhľa, intelekt predchodcov dúhového prideu, teda v tomto ponímaní skôr prdu... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt hlavy a nohy, byl by tento díl tak trochu vycpávkový. Sir John vložil do děje vše, ale nevím, zda to bude ku prospěchu příběhu. Medvěd a eskymáci vnáší nové otázky. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, nekomentuje se to úplně lehce. I třetí díl si udržuje velmi solidní atmosféru, ale všechno začíná být takové zatuhlé a konstantní. To, co se mi líbilo v prvním díle, to je psychologie postav, ne jednoznačné charaktery, tísnivá atmosféra, velmi slušné dobové dialogy, začíná šumět do ztracena. Fakticky je to pochopitelné, deset dílů je hodně a jaký do toho dát uvěřitelný děj? Nestvůra je nezbytnou nutností, jinak by nebylo o čem. Dále SPOILERY.................Kapitánova smrt není dějovým zvratem, je nezbytnou nutností, aby seriál vůbec mohl pokračovat, je to bohužel stále předvídatelnější. První čin člena posádky v odporu vůči disciplíně se dal čekat a dá se jednoduše předpokládat, že posádka bude další problém. Jsem zvědavý jestli to dokoukám. ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Niektoré námety sú zdá sa nevhodné pre minisériu. Resp. by tomu svedčalo max tak 3-4 diely, nech to má trošku spád. Príliš zdĺhave, postavy rozjímajú na zamrznutej lodi, nekonečné čakanie na akciu, ktorá aj príde a je pomerne fajn, ale toho čakania je priveľa... ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další seriál,který škrtám,protože po třetím díle se stane jedna vělká věc,kterýmu těžko věřím,že odstřihnout takovýho herce a pak je tu jen stále odporně uměle vyobrazený svět,že v prvním díle jsem si říkal,že dobré,ale že stále koukáme na filmové studio se stejným digiálním oparem,herci jsou stále na stejném bodě,kterým pomáhá nevím proč flashbacky,který nedávají význam.Je tu úplný prdlajs,že je to tak děsně natahovaný,že tohle nazvat malinko hororem,tak si říkám,že člověk je leda ve snu či u ledu. ()

Hanver 

všechny recenze uživatele

Musím bohužel souhlasit s tím, že 10 dílů je v tomto pojetí hodně, nebo by asi bylo třeba je vidět v kuse. 3 díl měl silný moment bohužel jen ve smrti kapitána Franklina. Obecně jsem čekal mnohem mrazivější a depresivnější atmosféru, než kterou seriál zatím přinesl, obzvláště pro nás, kteří jsme se, i motivováni seriálem seznámili s tím, co je o expedici reálně známo na základě toho, co se po ní našlo. Snad to ještě přijde, ale to čekání se začíná docela vléct. Prvních dvou dílů jsem se nemohl dočkat, na třetí jsem se těšil, čtvrtý vím, kdy budou dávat a budu se dívat, ale doufám, že se to rozjede, jinak se obávám, že pátý už bych mohl i minout. ()

Reklama

Reklama