Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cesta velké výpravy se dobere svého konce , když dojde k poslední konfrontaci s inuitskou mytologií, které se měli raději vyhnout. (Prime Video)

Recenze (9)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Som trocha sklamaný z toho, že tvorcovia seriálu išli v poslednej časti proti posledným stranám románu. Crozier si zaslúžil taký koniec, aký mu napísal Dan Simmons. Lenže to by nebol drsný cynik Ridley Scott, aby to nezmenil. Takže to celé dopadne o dosť inak, než v knižke. Čo je na jednej strane fajn, lebo čitatelia knihy budú prekvapení, na druhej strane je to však smutné, pretože... no veď uvidíte. K tomu viacero drsnáčtin (Goodsirov koniec, jazyk, prepolené telo...) a na konci depresia. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem slušná humusárna .. Místy podobně depresívní psycho jako některé pasáže z Revenant. Knihu jsme nečetl, ale překvapil mě relativně pozitivní závěr … Každopádně podruhé už The Terror nechci nikdy vidět. Což je v tomto případě myšleno spíše jako pochvala. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce všetko napovedalo tomu, že finále bude riadny "terror", napriek tomu som sa nechal nachytať na hruškách a ten teror prežil presne tak, ako tvorcovia zamýšľali, aby ho ich divák prežil. Záverečných pár desiatok minút ma prekvapilo, netušil som, ako celá séria vyústi a vlastne som rád, že to skončilo tak, ako to skončilo. Jared Harris je v záverečnej epizóde proste famózny, tu sa mi vôbec ani nechce vyhnúť pátosu k pomenovaniu jeho výkonu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo, tak takhle fakt ne. Upřímně, když už bych měl někoho sníst, rozhodně bych si ho nedal na raw způsob jen proto, aby scénárista uspěl se svým nablblým nápadem s marinováním. Kniha sice měla dost zvláštní závěr, ale ten na rozdíl od televizního alespoň dával smysl. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S přehledem,ta nejlepší episoda vůbec. Když nepočítám díly na lodích. Husté, jak správná bramboračka. Je to trochu paradox, páč závěr knihy nemá takové koule, jako tv závěr. Ale to platí v podstatě o 90% tohoto tv s. Co je v knize supr, je zde průměr a naopak. V každém př., kvalitní a zajímavý doplněk k téměř brilantní předloze. Pro ty, co to nečetli, to ale musí být mnohem větší bomba, než pro znalce předlohy. To je jasné. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kapitána Croziera privedú do Hickeyho tábora. Dr. Goodsir, ktorý vie, že ho Hickeyho muži plánujú zjesť, informuje kapitána o svojom pláne otráviť sa, aby tak otrávil aj zvyšok Hickeyho posádky a Crozierovi povie, aby jedol iba jeho chodidlá, kedže vie, že tie nebudú otrávené. Hickey sa rozhodne chytiť Tunnbaqa a verí tomu, že sa mu ho podarí ovládať. Pri pokuse príde o život celá posádka vrátane Hickeyho, prežije iba Crozier, ktorého zachráni "mlčanlivá", ktorá sa volá Silna a v tábore eskimákov umožnia Crozierovi prečkať zimu. Na jar sa v tábore ukáže posádka záchrannej expedície, avšak Crozier predstiera, že je eskimák a ústami náčelníka eskimákov varuje posádku, aby sa vyhla pokusom objaviť severozápadnú námornú cestu. Záverečná epizóda bola tým správnym vyvrcholením prvej série. ()

Reklama

Reklama