Reklama

Reklama

Teror - Zvěrstvo

(série)
  • USA Infamy
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Za druhé světové války se odehrává druhá řada antologie The Terror, která se soustředí na sérii bizarních úmrtí stíhajících japonsko-americkou komunitu a na cestu mladého muže, jenž chce pochopit zdroj zlovůle a dosáhnout jeho pohnání k zodpovědnosti. Trojice třináctiletých si otevře detektivní kancelář, a zatímco řeší svůj první případ, mladí detektivové se naučí, co je to přátelství a odvaha. (AMC Czech)

(více)

Recenze (14)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smutné, nezáživné a biedne. Už ani prvú sériu som nevnímal ako ktovieaký horor (najbeštiálnejšie veci v nej stvárali obyčajní ľudia), ale druhá je ešte menším hororom. Je to skôr mysteriózna dráma z obdobia druhej svetovej vojny. Obohatená je o zaujímavý japonský mystický motív, ktorý tomu dodáva aspoň zopár plusov. Herci sú fajn a réžia tiež a celé to má k béčku ďaleko. Ale stále je to len kvalitne natočená nuda. Koniec ma trochu dojal a našlo by sa i zopár ďalších plusov, ale inak je to slabota. Možno ak by producent Ridley Scott explicitne zatlačil na pílu a v hororových scénach by sa inšpiroval filmami ako Ju-On alebo Grudge, bol by výsledkom skvelý seriál. Lenže neinšpiroval. Ešte by som rád dodal, že prvá séria možno nebola ktovieaký horor, ale zurčite to bol temer bravúrny mrazivý seriál. Druhá séria nie je dobrý seriál, ale v rámci možností sa dá prežiť. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrným výsledkem po deseti epizodách byly původně tři hvězdičky, ale svévolně jsem ho snížil o jeden kousek, protože druhá sezóna na nadprůměr (ani lehký) v žádném případě neměla. Zpočátku jsem měl radost z toho, že se tvůrci rozhodli zasadit dění do japonské komunity v USA v průběhu 2. světové války, ale rychle se ukázalo, že jim situace přerostla přes hlavu. Měli se soustředit jen na jedno z témat, protože, jak by řekl Trauttenberk, drama nebylo dost dramatické a horor nebyl dost hororový. Tedy...na horor vlastně vůbec nedošlo. Přestože jsem od druhé řady nic velkého neočekával, jsem zklamaný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna seriálu „The Terror“ v sobě má hodně z asijského hororu, především z jejich pojetí duchů, opět se hodně snaží o věrohodné dobové zachycení, což se daří, ale stejně tak je zde určitá detektivní zápletka, která chce být možná až moc komplikovaná. I přesto, že je to takový zvláštní guláš, líbila se mi druhá sezóna seriálu „The Terror“ více než první. I ona by se však dala podstatně zkrátit a bylo by to ku prospěchu věci. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria sa niesla v znamení japonského hororu, avšak podstatne lepšie boli zvládnuté práve časti filmu, ktoré tvorili iba sprievodný dej - umiestnenie japoncov do táborov či Chesterovu sluzbu v armáde ako prekladateľa. Podľa môjho názoru uškodilo aj to, že český dabing prelozil iba komunikáciu postav v angličtine a japonskú konverzáciu tvorili titulky. Nemám problém s titulkami ale kedze v seriály to bola tak v pomere 65 ku 35 tak mi to vôbec nesadlo, aj keď dôvod k tomu bol ale ako vravím mne tento štýl nevyhovoval. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

už první řada nebyla nic světoborného a druhá reputaci rozhodně nenapravila.Téma je sice ok,hlavní "monstrum" je celkem fajn,ale celé je to takové rozplizlé a víc nudí než baví.Potenciál tu přitom byl solidní...40% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvelej prvej serii prišlo fiasko. Ako sa dalo predpokladať, čo som pozeral ešte pred samotnou druhou sériou na percentá a ich pokles. Ja už len doplnim skvelý komentár od jednoho z najlepších užívateľov na tunajšej databaze, Trevora. S titulkami nemám problém ani ja ale tu ich bolo viac menej dosť a ten štýl príbehu mi nesedel. Kto čaká japonský horor bude sklamaný. Prostredie a postavy su síce fajn aj pár momentov ale tých 10 epizód je strašne veľa. Tu by stačilo 7-8 a efekt by to malo rovnaký. Tak druhá séria pokazila celkový dojem zo seriálu. 3* ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Škoda. Moc brzy bylo jasné, co se stalo a o co 'monstru' jde. Hrůza z neznámého- dominantní hororový prvek série- tedy rychle zmizela a další děj je příliš rozředěný. Také satirická nota, jako by vyprchala (Ano, se zlým majorem máme tu čest téměř až do konce, ale tísnivosti druhého dílu se přiblížíme už jen v jediné scéně- návratu do domovského městečka.). Téma samotné je silné dost a začátek vypadal tak slibně... ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbilo se mi zasazení do japonské mytologie a kultury. Souhlasím, že některé díly byly zbytečné a některé příliš vysvětlující. Mohlo tam být méně amerického "shamingu" ohledně koncentráků pro Japonce. Na druhou stranu se o tom moc nemluví, zatímco otroctví a holocaust je v každém druhém tématu. Ze začátku jsem se bála dost a ke konci to už bylo čisté rodinné drama. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to podobně velké produkční hodnoty jako první sezóna, nicméně se jí svou kvalitou nemůže rovnat. Oceňuji zajímavé zasazení, originální téma a výborné obsazení, příběh je nicméně o hodně slabší, atmosféra téměř žádná a finále neuspokojivé. Je to navíc velice dlouhé a utahané. Musím ale zároveň dodat, že se na to díky svým vysokým vizuálním kvalitám a atraktivnímu zasazení dobře dívá. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série má stejně jako první nádhernou historickou výpravu a opět se jí daří velmi věrně vylíčit atmosféru doby. Bohužel příběh druhé série je podstatně slabší než ten z první. Ne proto, že by téma a zasazení nebylo zajímavé, spíše naopak, ale přijde mi že se tvůrci snažili zuby nehty držet 10-dílného formátu, přestože by příběh zvládli odvyprávět během pěti epizod. Dochází zde tedy ke značnému ředění děje, logickým zaškobrtnutím a to vše příběhu ubírá na jeho napínavosti. Přesto bych pochválil herecké výkony, které jsou na velmi vysoké úrovni. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria prekvapila skokom do úplne inej oblasti a času. Japonské lamentovanie nad smrťou zasadené do prostredia amerických koncentračných táborov (vo filme nevídané) osciluje na dvoch úrovniach deja. Historická časť opisujúca konflikt Japoncov s Američanmi bola stvárnená dokonale. Tá "mýtická"/horrorová sa v úvode veľmi jemne dotýka príbehu, čo skvelo dopĺňa tú prvú. Ku koncu ale nasilu trvá dlhšie a niektoré myšlienky vyprchávajú do prázdna. Celý zážitok zvyšuje Kiki Sukezane v naprosto dokonalej úlohe japonskej démonky! ()

Reklama

Reklama