Reklama

Reklama

Teror

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 14 h 59 min (Minutáž: 40–55 min)

Předloha:

Dan Simmons (kniha)

Hrají:

Jared Harris, Ciarán Hinds, Anthony Flanagan, Declan Hannigan, Matthew McNulty, Tobias Menzies, Adam Nagaitis, Nive Nielsen, Alistair Petrie, Paul Ready (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Natočeno na základě skutečné události, The Terror, film výkonných producentů Ridleyho Scotta, Davida Kajganiche a Soo Hugh bere diváky na trýznivou cestu. Příběh se odvíjí od riskantní plavby Královského loďstva neprobádaným územím, jehož cílem je objevit Severozápadní průplav. Zrádné podmínky, omezené prostředky, tenčící se naděje a strach z neznáma. Tomu všemu musí čelit posádka, zahnaná na pokraj záhuby. Zmrzlá a osamocená uvízne na konci světa. The Terror klade důraz na všechno, co se může nešťastně zvrtnout v případě, že skupina mužů ztrácející veškerou naději na přežití, nezápasí jen s přírodními živly, ale její členové bojují i jeden s druhým. (AMC Czech)

(více)

Recenze uživatele dO_od k tomuto seriálu (1)

Teror (2018) 

// Desítky námořníků, dvě lodi, jedno monstrum a nekonečná kostka ledu. Terror je pomalej a intenzivní, má fantastické herce a ještě lepší scénář, asi nejvíc pro něj ale pracuje atmosféra. Z drobných zádrhelů se stanou menší potíže, ty přerostou v poměrně vážné problémy, ze kterých se postupně a nutno dodat nevyhnutelně stává bezvýchodná situace, po které už přichází jen jedna věc. Teror. Je to intenzivní, mrazivý a poměrně dost depresivní. Situace se navíc několikrát zkomplikuje i způsoby, kterými byste to nečekali (a nikomu v životě nepřáli), takže těch deset epizod je nakonec docela boj byť jen ustát, natož si to nějak víc užít. Pokud je ale tahle beznaděj přesně to, po čem na obrazovce toužíte, pak nebudete zklamaní. Já nebyl, ale znova už si to fakt nikdy nedám. Škoda slabšího finále s pár divnými momenty, ani to mi ale celkový zážitek nezkazilo a těch 10/10 si to po právu zaslouží. Vedle Altered Carbon zatím nejlepší novinka tohohle roku. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Seriálový Terror se přesune do války

Seriálový Terror se přesune do války

24.06.2018

AMC oznámilo prodloužení kritiky uznávané novinky The Terror, která se stala druhým nejsledovanějším dramatem letošní seriálové sezóny. Zatímco první řada byla přímou adaptací stejnojmenné knihy Dana… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Reklama

Reklama