Reklama

Reklama

Teror

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 14 h 59 min (Minutáž: 40–55 min)

Předloha:

Dan Simmons (kniha)

Hrají:

Jared Harris, Ciarán Hinds, Anthony Flanagan, Declan Hannigan, Matthew McNulty, Tobias Menzies, Adam Nagaitis, Nive Nielsen, Alistair Petrie, Paul Ready (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Natočeno na základě skutečné události, The Terror, film výkonných producentů Ridleyho Scotta, Davida Kajganiche a Soo Hugh bere diváky na trýznivou cestu. Příběh se odvíjí od riskantní plavby Královského loďstva neprobádaným územím, jehož cílem je objevit Severozápadní průplav. Zrádné podmínky, omezené prostředky, tenčící se naděje a strach z neznáma. Tomu všemu musí čelit posádka, zahnaná na pokraj záhuby. Zmrzlá a osamocená uvízne na konci světa. The Terror klade důraz na všechno, co se může nešťastně zvrtnout v případě, že skupina mužů ztrácející veškerou naději na přežití, nezápasí jen s přírodními živly, ale její členové bojují i jeden s druhým. (AMC Czech)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (159)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál je celkom sklamanie, teda aspoň pre mňa určite. V každom diely sa síce nájde niekoľko zaujímavých a silnejších scén, no tie boli žiaľ utopené v mori nezáživného deja a nudných dialógov. Navyše tu niekedy bol aj problém s orientáciou v postavách, tých vedľajších. Šťastie, že posledná časť niečo z toho napravila, ale aj tak som čakal, aspoň podľa komentárov, väčšiu atmosferickú pecku. Monster bol však parádny, to treba nechať a potešili aj gore zábery. Priemer. 60/100 ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem s knihou otálel tak dlouho, až mě touha tenhle seriál vidět zlomila. A jo, je to super. Sice bych pro jednou klidně oželel nadpřirozeno, díky čemuž by to klidně mohlo být o dva díly kratší (ostatně epizody 9 a 10 jsou pravděpodobně nejslabší) a kanibalistická linie nastoupit rychleji, ale atmosféru to má perfektní, beznaděj a paranoia roste a má to parádně budované napětí. Díly mají navíc standardní délku kolem 45 minut, takže pěkně odsýpají, a hlavní trio Hinds-Harris-Menzies je nejen skvělé, ale hlavně má skvěle napsané postavy s nečekaným vývojem. Sjel jsem to v podstatě na jeden zátah, to už o něčem svědčí. A teď snad konečně dám i tu knihu. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem ještě nečetl (ale chystám se na ní každým dnem), ale musím říct, že mě seriál docela zklamal, fakt jsem čekal mnohem víc. První díl byl výborný, herecké obsazení skvěle táhlo celý seriál, mrazivá atmosféra byla také velmi zdařilá, ale k mému nesmírnému zklamání se s každým dalším dílem dostavovala také čím dál větší nuda a příběh se prakticky vůbec nikam neposouval a žádnou mysteriózní linku s Tuunbaqem jsem tam snad ani nezaregistroval a dokoukal jsem to pouze ze zvědavosti, jak to bude pokračovat a jestli se to zlepší. Teď, nějakou dobu po konci seriálu můžu říct, že netuším, jak to pokračovalo (protože si to nepamatuju), ale zato vím, že se to nezlepšilo ani trochu. U Terroru mě to mrzí jako u žádného protože z toho mohl být skutečně mimořádný hit a něco, co tady dlouho (dost možná nikdy) nebylo, ale bohužel se tak nestalo. Sice jsem chtěl původně dát vyšší hodnocení, ale bohužel to nejde. 65%. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál od AMC jsem se připravoval poměrně dlouho. Dvě zamrzlé lodě, intriky, beznaděj plus mysteriozno, slibovalo nevídanou podívanou! Ale co jsem dostal?? Neskutečnou dávku zklamání. Spoiler: Prvně, knížku jsem tedy nečetl a řekl bych, že scénáristé okleštili příběh o všechno co šlo a vlastně i o to co nešlo. Některé věci nedávají moc smysl. Dva roky je celá posádka zamrzlá v ledu a nikoho to netrápí, pač mají zásob na rozdávání, nikdo se nebouří, protože s tím vlastně všichni počítali, nikoho skoro nic netrápí. Pak z čista jasna omylem killnou eskymáka a jejich smůle je to místní šaman zmrzlé hroudy a poštvou proti sobě Tungpagga nebo jak se odporně CGI vyhlížejícímu vlkodlačímu medvědovi přezdívalo. Snese se na celou posádku "shit-storm" a docela to odskáčou. Oukej. zajmou přeživší eskymačku, která všechny nesnáší, nejí a nemluví. Nestvůra velmi brzo killne Ciarána Hindse, což mě překvapilo, pač on byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem se na toto chtěl dívat. Všechno přebírá na sebe Jared Harris jakožto druhý admirál. Všechno se postupně začne postupně rozpadat. Zničeho nic slizký pan Hickey, který není pan Hickey a nikdo neví kdo to je, btw. neměl jsem ho rád už od začátku, začne vzbuzovat vzpouru, která dopadne tak na půl. Vždy hodný doktor se ke němu přidá. Proč?? Velká otázka proč také vzniká, proč druhý doktor, který se vždy choval odměřeně a profesionálně, když zjistí, že jsou všichni otrávení, či polo otráveni z plechovek jídla, se rozhodne je všechny zapálit ve stanu. Proč proboha?? Nikdo také neřešil, co se stalo s námořníky co zůstali na lodi. Moc chyb, spoustu nedotažeností, málo vysvětlení. Nechápu, že chtějí druhou sérii. Neuvěřitelně promrhaný potenciál. Mělo to být temné, politikařské pletichaření, beznaděj námořníků, intriky a vůbec, vynechat tu "mysteriozní" složku. Děs... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Terror je čistá lahôdka, ktorú som si úžasne užila. Dávnejšie som dostala ako darček audioknihu, a teraz mám chuť ju začať počúvať, kým si pamätám seriál. Jared Harris aj Ciarán Hinds sú moji obľúbení herci, plus tam boli ďalšie skvelé herecké výkony, občasné dojmy štúdiových kulís človek odmávne rukou, lebo po všetkých ostatných stránkach je ilúzia dokonalá. Prilepenie druhej nesúvisiacej série absolútne nechápem (ale nie som sama) a len pri hodnotení pôvodného Terroru zavadzia a škodí. Zatiaľ ju pozerať nemienim. ()

Galerie (446)

Zajímavosti (7)

  • Tvorcovia využili chorvátsky grantový program, ktorý zahraničným projektom natáčaným na území tejto krajiny garantuje vrátenie dvadsiatich percent z celkových finančných nákladov. (Marceloo)
  • Produkce plánovala uměle vylepšit zvukovou scénu, aby byly simulovány skutečné arktické podmínky, nakonec však byla během natáčení taková zima, že to nebylo potřeba. (Tomas_TM)
  • Seriál je natočen na základě stejnojmenné knížky od Dana Simmonse, která skutečně vypráví o dobrodružství, při hledání Severozápadního průplavu. (Tomas_TM)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Seriálový Terror se přesune do války

Seriálový Terror se přesune do války

24.06.2018

AMC oznámilo prodloužení kritiky uznávané novinky The Terror, která se stala druhým nejsledovanějším dramatem letošní seriálové sezóny. Zatímco první řada byla přímou adaptací stejnojmenné knihy Dana… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Reklama

Reklama