Reklama

Reklama

Teror

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 14 h 59 min (Minutáž: 40–55 min)

Předloha:

Dan Simmons (kniha)

Hrají:

Jared Harris, Ciarán Hinds, Anthony Flanagan, Declan Hannigan, Matthew McNulty, Tobias Menzies, Adam Nagaitis, Nive Nielsen, Alistair Petrie, Paul Ready (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Natočeno na základě skutečné události, The Terror, film výkonných producentů Ridleyho Scotta, Davida Kajganiche a Soo Hugh bere diváky na trýznivou cestu. Příběh se odvíjí od riskantní plavby Královského loďstva neprobádaným územím, jehož cílem je objevit Severozápadní průplav. Zrádné podmínky, omezené prostředky, tenčící se naděje a strach z neznáma. Tomu všemu musí čelit posádka, zahnaná na pokraj záhuby. Zmrzlá a osamocená uvízne na konci světa. The Terror klade důraz na všechno, co se může nešťastně zvrtnout v případě, že skupina mužů ztrácející veškerou naději na přežití, nezápasí jen s přírodními živly, ale její členové bojují i jeden s druhým. (AMC Czech)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (160)

dejww 

všechny recenze uživatele

Seriál začíná poměrně slibně. Postupně nastiňuje, o co půjde a vytvoří velká očkování jenom pro to, aby je mohl v zápatí zahodit a diváka unudit k smrti. Jestli se snažili navodit atmosféru nudy, jakou museli zažívat námořníci na lodích zamrzlých v ledu, tak bravo. Vlastně nevím, co má být ta zajímavá věc na tomto počinu. Protože “horrorové scény“ skončí vždy dříve, než v podstatě začnou. Vztahová rovinu byste tady také hledaly marně. Co také očekávat na lodích plných chlapů, a i to co by vás mohlo napadlo ohledně lodi plné chlapů, tak toho se také nedočkáte. Prostě nic! Parádní kostýmy a celkové vizuální zpracování stojí za to. Jenomže to prostě nestačí. Filmaři by rozhodně neměli vyměnit vizuál za scénář. Opravdu mě netěší, jak často to v poslední době vídám. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s knihou postrádá seriálový Terror intenzitu. Mráz není tak silný, hlad a kurděje nezanechávají tak devastující následky, zranění a nemoci se neprojevuji tak drasticky, monstrum není tak děsivé a nebezpečné, charaktery postav nejsou tak pokřivené a odhalené. I tak se ale jedná o pěkně pochmurnou a beznadějí naplněnou cestu, která plyne pomalu vstříc jasnému konci, a je vůči postavám i divákovi poměrně dosti nesmlouvavá. Výpravou komorní, hereckými výkony střídmé a nevýrazné (vyčnívají Nagaitisův Hickey, Readyho Goodsir a na těch pár dílů i Hindsův Franklin), a spíš takové smutné, než syrově naturalistické. Jednotlivé díly nevzbuzují neodolatelnou chuť podívat se okamžitě na ten následující, ale po dokoukání všech deseti to tak nějak zvláštně splyne a vytvoří poměrně silný celkový dojem povedené minisérie, která vhodně adaptuje knižní předlohu a doslovně cituje některé její scény, ale cíleně vyznívá trochu jinak. The Terror má svou kvalitu...jen není tak dobrý, jako kniha, a hlavně se povětšinou nejedná o horror. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem si to ještě projít hlavou, ale pořád to na mě působí jako bezkonkurenční seriálové zklamání roku. Úmorně pomalé tempo (kdy se po většinou neděje nic) v kombinaci s neurčitými skoky v čase vytváří nekonzistentní slepenec ve kterém pár postav zasazených v papírových kulisách špatně hraje, že jim je možná zima. Nechtěně vtipný digitální medvědodlak tomu taky nedodává na atmosféře... Prostě provar... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Seriál vznikl na motivy knihy, která popisuje osud této arktické výpravy z let 1845-1848. Atmosféra na lodích není nejlepší a lidé umírají. Podmínky jim taky moc nepřidávají. Krom zkažených zásob posádku sužují i problémy s morálkou a záhadná bestie. Nakonec jim nezbývá nic jiného než lodě opustit. Pak už jen stačí se vydat směrem k jihu a blíž k jejich zkáze. Seriál ke konci trochu ztrácí tempo, ale jinak je super. I herecké obsazení je docela slušné. Další série se odehrává v roce 1941 a zaměřuje se na Pearl Harbor. Uvidíme, co nám přinese. "Bůh nás tu nevidí." ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

The Terror vládne všude tam, kde většina seriálů selhává. Dokáže totiž udržet napětí a všechnu tu depresi i v momentech, ve kterých se neděje zhola nic - v tom vládne a neselhává! K tomu se připočtěte parádní obrazovou stránku, skvělej soundtrack, mrazivou atmosféru, "medvěda", jedno z nejhutnějších seriálových úmrtí posledních let a silný komorní finále. ()

Galerie (446)

Zajímavosti (7)

  • Pri natáčaní v Chorvátsku musel štáb odolávať vetru s rýchlosťou viac ako 300 km za hodinu. Často sa stávalo, že vietor odfúkol používané kulisy. (Marceloo)
  • Tvorcovia využili chorvátsky grantový program, ktorý zahraničným projektom natáčaným na území tejto krajiny garantuje vrátenie dvadsiatich percent z celkových finančných nákladov. (Marceloo)
  • Scéna, v ktorej sa Henry Collins (Trystan Gravelle) potápa pod hladinou, sa v skutočnosti natáčala úplne bez vody. (Marceloo)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Seriálový Terror se přesune do války

Seriálový Terror se přesune do války

24.06.2018

AMC oznámilo prodloužení kritiky uznávané novinky The Terror, která se stala druhým nejsledovanějším dramatem letošní seriálové sezóny. Zatímco první řada byla přímou adaptací stejnojmenné knihy Dana… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Reklama

Reklama