Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Madalyn Murray O'Hair (Melissa Leo), jméno, které od 60. let leželo v žaludku celé americké věřící společnosti. Madalyn totiž tvrdě bojovala za odstranění náboženství z veřejných škol, kde se například každé ráno modlilo, což jí připadalo neústavní. Jako zakladatelka organizace Američtí Ateisté pak přičichla ještě k větším financím, čímž se stala přímým terčem nenávisti. (hansel97)

(více)

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna obrovská nuda, ktorá vzhľadom ku kriminálnej podstate mohla byť natočená cilivejšie, srdcervúcejšie. Každopádne ide o biografiu jednej ženy, ktorá si film nezaslúži, ničím ľudstvu nepomohla, nie je hodná obdivu. To už tá žena čo vynašla mop vo filme Joy mala väčší prínos. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

V Americe tematicky stále poměrně odvážné. Příběh rozhodně zajímavý, o kterém asi většina z nás ani nemá ponětí, ale zpracování na mě nijak nezapůsobilo. Je to takový nijaký film s pár dobrými momenty a celkově stabilními aspekty, kterému asi hodně dopomáhá Melissa Leo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Životopisný příběh o ženě, která chtěla v Americe ukázat, že je možné žít bez toho, aby člověk věřil v boha. Ano, nedopadla dobře. Tohle samo o sobě je zásadní skutečnost, pro kterou stojí za to na film kouknout, pokud o Madalyn Murray O'Hair nic nevíte. Provedení je ale spíše takové obyčejné, zbytečně střihové. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Madalyn Murray O'Hair je člověk, o kterém jsem neměla vůbec tušení. Ještě, že ten Netflix šahá po takových příbězích, protože pak by se Evropa o ničem takovém skoro nedozvěděla. Celkově mi Madalyn byla docela sympatická, nijak mě netrápí, že byla ateistka, prostě měla svůj názor a dokázala na tom vydělat. Melissa Leo jí zahrála perfektně, byla přesvědčivá, rázná, moc se mi v té roli líbila. Co mě překvapilo byl konec, nic jsem si předem nepřečetla a doporučuji všem udělat to samé, rozhodně jsem nečekala, že to takhle skončí. Ale film má jednu obrovskou nevýhodu, snaží se do filmu dostat to důležité a strašně spěchá k tomu překvapujícímu konci, takže tam vidíme spoustu střihů a skoků do minulosti a přítomnosti a najednou bum a je konec. A musím říct, že i ten konec mi přišel moc uspěchaný, nebyla v tom ani špetka emoce, aby mě to nějakým způsobem zasáhlo. Škoda, protože potenciál by film měl obrovský. ()

Reklama

Reklama