Reklama

Reklama

Malý Sheldon

(seriál)
  • USA Young Sheldon (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 46 h 25 min (Minutáž: 18–60 min)

Hrají:

Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Raegan Revord, Doc Farrow, Montana Jordan, Danielle Pinnock, Rex Linn, Valerie Mahaffey, Brian Stepanek, Melissa Tang (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(141)

Pro devítiletého Sheldona Coopera není snadné vyrůstat ve východním Texasu. Být největším géniem své generace, který vyniká v pokročilé matematice i vědě, totiž není vždycky výhodou, zvláště pak v zemi, kde mají svrchovanou pozici náboženství a fotbal. A zatímco se zranitelný, nadaný a poněkud naivní Sheldon vyrovnává se světem, jeho úplně obyčejná rodina musí najít způsob, jak se vyrovnat s ním. Jeho otec George se ze všech sil snaží uspět jako středoškolský fotbalový trenér i jako otec chlapce, kterému nerozumí. Sheldonova matka Mary zuřivě brání a opatruje svého syna ve městě, kam prostě nezapadá. Sheldonův starší bratr Georgie sice dělá na střední škole co může, ale je těžké být za frajera, když chodíte do stejné třídy se svým devítiletým bratrem. A nakonec je zde taky Sheldonova sestra, jeho dvojče Missy, jež někdy těžce nese, že se jejímu bratrovi dostává tolik pozornosti, ale zároveň je to jediný člověk, který může Sheldonovi spolehlivě říci pravdu. Během deseti let vysílání seriálu Teorie velkého třesku diváci poznali ikonického, výstředního a neobyčejného Sheldona Coopera. Tento komediální seriál nám skýtá příležitost nahlédnout do jeho dětství, kdy se vydává na svou nevinnou, ošemetnou a slibnou cestu k přerodu v muže, jímž se stane. (HBO Europe)

(více)

Recenze (136)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nelze upřít skutečnost, že si tvůrci Big Bang Theory dali opravdu práci nad tím, aby vykreslili Sheldonovu rodinu co nejvěrněji a nejpřesněji tomu, o čem mluví v původním seriálu. A stejně tak je na tom i mladý Sheldon, který je úplně stejnej ksicht, jak ten o dvacet let starší. No a musím se přiznat, že ani po stránce vtipu jsem nebyl vysloveně zklamaný. Je pravda, že byly díly, které zaváněly spíš nudou, než trapností, ale to se u podobných seriálů holt občas stane. Solidní čtyři hvězdičky s návratem do období na přelomu osmdesátek/devadesátek a uznání, že tak povedený casting pro podobný sitcom se hodně dlouho nepovedl. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prequel současného úspěšného sitcomu skrze (nepřiznaný) remake slovutného sitcomu dekád minulých. Nebýt každá epizoda ohraničena trapným, nadbytečným a na sílu roubovaným monologem staršího Sheldona, tak je to sympaticky na zcela (ale jakože vskutku zcela a naprosto) jiné vlně humoru i stylu než předobraz. Obstojí to tedy plně samo o sobě; sice výhradně v ranku druhořadé wannabe napodobeniny Báječných let, ovšem to není zase až tak málo, když vezmeme v potaz, že jde veskrze o solidní druhořadou napodobeninu Báječných let. Navíc napodobeninu, která se po několika epizodách najde a tak dynamika uvnitř rodiny, i každý jeden její člen sám za sebe (v čele s babčou a ségrou), fungují výtečně (přesněji obsazený sitcom tu nebyl dlouhá léta) a díky tomu i celý seriál. Paradoxně je to tedy pro staromilce spíše než diváky Teorie velkého třesku (až na ten voice-over), ale ono to vůbec nevadí. Ba právě naopak; zvlášť když kvalita má zatím vzestupnou tendenci a druhá série už je rodinný sitcom, který aktuálně nemá ve svém ranku konkurenci a jaký tu dlouho chyběl. | S1: 4/5 | S2: 5/5 | S3: 4/5 | S4: 3/5 | ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ždímání už dávno vyschlého potenciálu kdysi zábavného sitcomu je skutečně brilantní nápad. Na druhou stranu, pokud existuje samostatné zpracovaná vedlejší linky z Jany Eyrové pod názvem Širé Sargasové moře nebo Viktorky z Babičky, o které nikdy nikdo nestál... očividně je možné cokoli. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

TBBT je kult s nekonečným přísunem prvotřídní zábavy. Toto je solidní ohlédnutí za Sheldonovým dětstvím, které má ucházející herecké obsazení a obstojný vtip. Není to průser, za což jsem rád. 70% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hezké nahlédnutí do Sheldonova dětství. Popravdě mě první díly moc nenadchly a i ty poslední v první sérii, kde se několik dílů zbytečně moc věnovalo babče, ale ty uprostřed byly moc fajn a docela si mě tenhle seroš získal, tak uvidíme co přinese další série. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Super oddychovka. Teorie velkého třesku je na mě asi moc chytrá, snažila jsem se přes pár sérií prokousat, ale bylo to pro mě spíš utrpení, při němž jsem nepochopila, co je na tom tak vtipného. A už vůbec jsem nepochopila proč někteří moji kamarádi s nižším intelektem seriál tak milují, když kdejakej fór v něm je i na mě moc složitej. No co, já si našla Malýho Sheldona, pro mě o dost zábavnější než původní seriál, kvůli kterému jsem se docela dlouho bála si mladšího bratra vůbec pustit. Charismatický casting, stopáž tak akorát (ikdyž mě u některých témat skoro mrzí, že není delší), a jo, devítiletej kluk chytřejší než všichni v jeho okolí, to mi připadá vtipný, o dost víc než kluk chytřejší než všichni jeho vrstevníci. Sheldon neměl nikdy vyrůst. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Překvapení jako hrom. Samo o sobě nikterak geniální, ale ve své jednoduchosti a roztomilosti naprosto neodolatelné. Absence "sitcom smíchu" chytrý krok, díky kterému se celý feeling seriálu posunul na úplně jinou vlnu než TBBT a to je jen dobře. První série - 90% ... Druhá série - 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Velmi príjemné, pozerateľné a zábavné. Až som prekvapený z toho, ako ma to bavilo. Ale popravde, mať také decko nie je žiadnou výhrou, asi by som si to išiel hodiť. Celý seriál má svoje typické čaro zahalené do aury mladého geniálneho Sheldona. Stačí si k tomu sadnúť a relaxovať. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání to není žádná pecka. To ale snad ani nikdo nečekal. Humoru tam není tolik, tím že to stojí jenom na Sheldonovi. Přece jen je to zajímavé. Tento seriál nám přináší skvělý pohled do Sheldonovy minulosti a ukazuje nám, co ho vedlo k různým životním rozhodnutím. Celá je ho rodina je super, i vedlejší postav. Plus se to odehrává na přelomu 80. a 90. let, takže je to i pěkné retro. Určitě se budu těšit na příští sérii. :) "Muzikanti berou drogy." :D ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Po transformaci neskutečně zábavné vypočítavé egem zaslepené krysy v přerostlé dítě, kterému chce každý pomoci, jsem měl obavy, jak bude jeho mladší inkarnace vypadat. Ten parsonovský kamenný výraz jsem však klučinovi věřil, z něho rozhodně vyrostl původní Sheldon z prvních sérií, takže uvěřitelnost na dobré úrovni. Skutečně se mi líbilo vyobrazení rodiny a kulisy domova. Odklonění od původního žánru je znát, jen jsem čekal, že se více zasměju. Potenciál to má, kdyby prequel zvolil stejnou cestu jako taťka, rázem je celá značka pochoutkou pro zapálené tvůrce internetových memů. Proto si po pár dílech dovolím ohodnotit s palcem nahoru a fandím. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

I když musím říct, že mi moc americký sitcomy tohoto typu nepřirostly k srdci, tak tento počin narozdíl od jeho úspěšnějšího předchůdce Teorie velkého třesku (TV seriál) (2007) mě fakt prozatím baví a to hlavně z důvodů sledování vývoje této kokotí rodinky, která mi tak trošku tou retrospektivou připomíná jeden báječnej seriál z konce osmdesátých let s názvem Báječná léta (TV seriál) (1988), kde taktéž sledujeme život pubertálních američanů střední třídy a jejich rodin včetně prvních lásek, zklamání ad. V tomto seriálu je rozdíl v tom, že tato švihlá rodinka má mezi sebou asociálního, egoistického chytrolína, který má chodit na základní školu jako jeho stejně staří vrstevníci, ale jelikož jeho inteligence už v raném věku vykazovala značnou anomálii, tak se ho jeho rodiče za přispění pár přátel pokusí přihlásit na vysokou školu ve které se mu daří  a dokonce své spolužáky v lecčems převyšuje a dává jim to pěkně sežrat, jelikož nemá skoro žádnou empatii, tak si tu svojí aroganci ani neuvědomuje, což jsme mohli vidět i v TBBT. Mít takovýho chytrolína doma, tak nevím, nevím asi bych ho občas praštil nějakou tou pánvičkou po hlavě, ať se vzpamatuje a neubližuje samozřejmě nechtěně svému okolí. Ona celá ta jeho rodinka je povedená a zažíváme s ní veselá a zábavná dobrodružství a narozdíl od TBBT mi ten humor a scénky přijdou přirozenější a reálnější a i postavy a jejich ztvárnění je mi sympatičtější a proto po čtvrté sérii dávám zatím něco přes 90%. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nevyskočit to na HBO max, mine mě to. Ačkoli jsem velký fanda TBBT, nějak mě Malý Sheldon netáhl a ejhle! Doma se z toho stala nečekaně oblíbená relaxační záležitost, v které jsem si, pochopitelně kromě Sheldona, který je osina absolutní, srdečně oblíbila všechny postavy. Dabing Zlaty Adamovské je opět famózní, humor babči, sourozenecké duo Missy a Georgie TOP, Mary a George taky sympaticky zábavní, člověk se sice nenařehtá, jako u Teorie, formát seriálu je výrazně jinde, přesto pro mě neznamená ztrátu času a ruku na srdce, situace mladého Georgieho a jeho rodičů mě ve finálních dílech dojímá upřímně. Tvůrcům nelze upřít precizní práci, kterou si dávají, vtipné, zábavné, příjemně,  charaktery postav udržují ve všech sériích na jedničku, povedená záležitost, kterou mám ráda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už na titulnej fotke je mladý Sheldon jeden z najnesympatickejších detských postáv všetkých dôb. To ešte aj Samara z Kruhu bola proti nemu dobré dievčatko z katolíckej školy. Keď však Sheldon otvorí ústa, len málokto z dospelých sa nenaštve. Sebecké dieťa, rozkazovačné, razí si len svoje, iní ho ani nezaujímajú. A pritom tí iní druhí chodia okolo neho ako okolo maľovaného vajca. Ale toto decko si ide ďalej tú svoju arogantnú líniu. Fakt ma vytáčal. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prequel k Teórii... sa vydaril a je to predovšetkým zásluhou skvelého výberu hercov v hlavných postavách. Príbeh vychádza z letmých poznámok a spomienok Sheldona Coopera v seriáli Teória..., a je zväčšený a objemnejšie podaný v tomto seriáli. Prínosom je aj komentovanie deja Jimom Parsonsom ako rozprávačom. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Není to sice TBBT, ale podívaná je to příjemná. Humoru není nazbyt a Sheldonova povaha se zde odráží naprosto dokonale. Dívat se na mladého Sheldona mě lákalo zejména proto, že to je jaksi "prequel" k TBBT, ale popravdě jsem od měj moc nečekala. Co jsem ale už vůbec nečekala je, že Meemaw bude mou nejoblíbenější postavou celého sitcomu. - "You're sitting in my spot." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, myslím, že se první sezóna povedla, jsou to chytré a zábavné díly, kde není žádný zbytečný smích. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Trochu rozpačité. Připomíná to víc Průměrňákovi, než Teorii. Ale nakonec je to docela dobrý zabiják nudy. A je to zábava. ()

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Favreau a mladý Sheldon

Favreau a mladý Sheldon

16.03.2017

Přátelé měli spin-off s Joeym, Teorie velkého třesku nám nabídne Sheldona. Rozdíl je akorát v tom, že tentokrát dostaneme prequel, v němž bude populárnímu hrdinovi 9 let. Ano, řeč je o dlouho… (více)

Reklama

Reklama