Reklama

Reklama

Malý Sheldon

(seriál)
  • USA Young Sheldon (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 46 h 25 min (Minutáž: 18–60 min)

Hrají:

Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Raegan Revord, Doc Farrow, Montana Jordan, Danielle Pinnock, Rex Linn, Valerie Mahaffey, Brian Stepanek, Melissa Tang (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(141)

Pro devítiletého Sheldona Coopera není snadné vyrůstat ve východním Texasu. Být největším géniem své generace, který vyniká v pokročilé matematice i vědě, totiž není vždycky výhodou, zvláště pak v zemi, kde mají svrchovanou pozici náboženství a fotbal. A zatímco se zranitelný, nadaný a poněkud naivní Sheldon vyrovnává se světem, jeho úplně obyčejná rodina musí najít způsob, jak se vyrovnat s ním. Jeho otec George se ze všech sil snaží uspět jako středoškolský fotbalový trenér i jako otec chlapce, kterému nerozumí. Sheldonova matka Mary zuřivě brání a opatruje svého syna ve městě, kam prostě nezapadá. Sheldonův starší bratr Georgie sice dělá na střední škole co může, ale je těžké být za frajera, když chodíte do stejné třídy se svým devítiletým bratrem. A nakonec je zde taky Sheldonova sestra, jeho dvojče Missy, jež někdy těžce nese, že se jejímu bratrovi dostává tolik pozornosti, ale zároveň je to jediný člověk, který může Sheldonovi spolehlivě říci pravdu. Během deseti let vysílání seriálu Teorie velkého třesku diváci poznali ikonického, výstředního a neobyčejného Sheldona Coopera. Tento komediální seriál nám skýtá příležitost nahlédnout do jeho dětství, kdy se vydává na svou nevinnou, ošemetnou a slibnou cestu k přerodu v muže, jímž se stane. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (198)

  • Dům Cooperových se ve skutečnosti nenachází v Medfordu v Texasu, ve kterém se seriál odehrává, ale v Los Angeles. Stejně je tomu tak i u dalších lokací. Dům, ve kterém rodina bydlela, se nachází na adrese: 5501 Morella Ave, North Hollywood, CA a je blízko od filmových studií Warner Bros. Kostel, kam rodina chodila, je First Christian Church of North Hollywood (4390 Colfax Ave, North Hollywood, CA) a záběry ze střední školy se natáčely ve Van Nuys High School (6535 Cedros Ave, Van Nuys, CA). (SONY_)
  • Na rozdíl od Teorie velkého třesku (od r. 2007) se Malý Sheldon nenatáčel před živým publikem a nezazní zde smích publika. (SONY_)
  • Titulní píseň seriálu „Mighty Little Man“ nazpíval Steve Burns. (SONY_)
  • Vernee Watson, která v seriálu hrála zdravotní sestru Robinsonovou, ztvárnila podobnou roli i v Teorii velkého třesku (od r. 2007), kde se v pěti epizodách a neodvysílaném pilotu objevila jako zdravotní sestra Althea Davisová. (Koldyn)
  • Pokud v USA vytočíte telefonní číslo 409-356-6049, přepojí vás to k záznamníku rodiny Cooperových a uslyšíte následující zprávu: „Hej, jo! Jsme Cooperovy! Právě nejsme doma, ale můžeš nechat vzkaz a my ti zavoláme zpět.“ Poté Sheldon (Iain Armitage) řekne: „Už ti nebudu volat. Teda pokud nejsi profesorem Protonem (Bob Newhart), v takovém případě bych nemohl uvěřit, že jsem zmeškal tvůj hovor.“ Poté se ozve pípnutí, které znamená, že nemůžete zanechat zprávu, nebo zazní automatický hlas oznamující, že je schránka plná. (G....)
  • S nápadem na vytvoření tohoto seriálu prequelu k Teorii velkého třesku (od r. 2007), přišel hlavní představitel Sheldona (Jim Parsons), který se na seriálu podílí jako vypravěč a výkonný producent. (10milda)
  • Lance Barber, který hraje George Coopera (otec Sheldona Coopera), je ten samý herec, který hrál Jimmyho Speckermana (který šikanoval Leonarda na střední škole) v Teorii velkého třesku v roce 2011. (itsp4trik)

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Favreau a mladý Sheldon

Favreau a mladý Sheldon

16.03.2017

Přátelé měli spin-off s Joeym, Teorie velkého třesku nám nabídne Sheldona. Rozdíl je akorát v tom, že tentokrát dostaneme prequel, v němž bude populárnímu hrdinovi 9 let. Ano, řeč je o dlouho… (více)

Reklama

Reklama