Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Yoon Yi-seo (Jae-hong Ahn) nastupuje do paláce na místo kronikáře. Zpočátku ovšem netuší, co ho v té práci čeká. Když se setká s trochu netradičním králem (Seon-gyoon Lee), začne mu docházet, co vše bude jeho pozice obnášet. V tu dobu se skupinka spiklenců snaží krále svrhnout z trůnu, král je chce dopadnout a Yi-seo jako kronikář je nucen ho všude doprovázet. (LangiJ)

(více)

Recenze (5)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi mi to pripomínalo o pár rokov mladší počin: “Kráľov dvojník”. V podstate mi to prišlo, ako nejaká nezávislá paralela, ktorá sa líši iba zápletkou. Film je zaujímavý, nápaditý, miestami dokonca prekvapivo vtipný. Ja som sa rozhodne nenudil, pričom najmä vďaka samotnej story, dokáže udržať pozornosť diváka. Zvedavosť, ako to celé skončí, bola silnejšia, ako “nuda”, a to je prvý krok k “úspechu”. Medzi 3-štyri. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden... takový zvláštní král... Chytrý, mazaný, bezprostřední, akční. Lee Sun-kyun ho zahrál naprosto parádně, takovéhle bezstarostné role mu prostě sedí. A Ahn Jae-hong mu skvěle sekunduje v roli lehce nemotorného kronikáře se zvláštním darem, který taky dokáže překvapit. Ty dva si výborně sedli, chemie funguje a jejich výstupy baví. Sice to není úplně komedie, ale pár vtipných scének se tam najde. Příběh je spíš zaměřen na pátrání po zrádcích, kteří se snaží krále svrhnout. A nebyl by to zapálený král, aby se do toho taky nevložil. Připomnělo mi to Detective K, jen tady nevyšetřuje profíkaný detektiv, ale král. Přeloženo. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Ústřední pár je skutečně zábavný, takový korejský Sherlock a Watson. Vtipů je také pár slušných a prostředí královského dvora je zajímavé. A na trochu akce také dojde. Skoro na čtyři hvězdy. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jihokorejci natočili příběh z dávné historie na klasické téma, ale přeci jen poněkud jinak. No, konečně. Konečně tu nemáme další velkolepý válečný epos, se kterými se posledních několik málo let roztrhl pytel, ale naopak máme příjemnou a svěží komedii, která to v humoru nepřehání, ale k pobavení je toho více než dost. Příběhem provází mladý Yoon Yi-seo nastupující do paláce jako knihovník, kde se, taky jak jinak, setká s králem. Ale ten král je charakterem takový neobvyklý. A to by nebylo, aby tu také nebyli spiklenci se snahou krále sesadit. No, a je to. Děj je jasný, můžeme jít do toho. Asiati mají pro své komedie takové své pro evropského diváka podivné opičárny, ale to se tohoto snímku vůbec netýká. Herectví je srozumitelné, humor lehký a stále úsměvný, plynulý jednoduchý děj, zkrátka nenáročný film na odpočinek jako dělaný. Tak takových moc není. ()

harumi 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že spousta záběrů je klišé... Ale pohled na postavy je neotřelý - král, který není tyran nebo idiot? To je prostě osamělý fenomén. Z počátku se to sice tváří jen jako komedie, pak se ale začne odehrávat i pěkná detektivka, která není tak úplně předvídatelná. ()

Reklama

Reklama