Reklama

Reklama

Trailer

Epizody(13)

Obsahy(1)

Granblue Fantasy the Animation je příběhem ze světa v oblacích, kde se po obloze vznáší nespočet různých ostrovů. Na jednom z nich žije mladý chlapec Gran se svým kamarádem Vyrnem, létající a mluvící ještěrkou. Gran sní o tom, že se jednou vydá do světa a zde se pokusí nalézt svého otce, který ho před lety opustil. Jeho sen se začne proměňovat ve skutečnost, když se potká s tajemnou dívkou Lyrií, která je spolu s mladou válečnicí Katalinou na útěku před říší Erste. Erste je militantní říší, jejíž cílem je neomezená vláda nad celým světem a toho hodlá dosáhnout i za použití těch nejstrašlivějších zbraní a nejmocnějších stvoření, která se ve zdejším světě nacházejí. Gran se rozhodne nabídnout dívce ochranu, a tak se tato nově vzniklá skupina hrdinů vydává vstříc velkému dobrodružství... (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

*** 1. série *** Po shlédnutí všech 13 dílů jsem tak nějak docela zmatený mnoha různými věcmi. Zaprvé čekal bych od tohohle spíše podobu jakou má např. Fairy Tail, kdy je spousta epizod a tomu odpovídá i příběh, kdežto v téhle délce je toho příliš mnoho nezodpovězeno a jaksi to není ani pořádně ukončeno. Další věcí je právě konec v podobě 13. dílu, ze kterého jsem byl nejvíc zmatenej, kdy jsem si myslel, že to bude nějaká speciální událost pod vlivem kouzla nebo úpravy vzpomínek, ale bohužel to bylo tak nahodilé, že jsem to snad maximálně mohl brát špatně označený díl, který by měl být spíše OVA než nést číslo 13 a který tak nějakou atmosférou (blbnutí na pláži a komedický prvky) odpovídá tomu. Tím bych tedy viděl díl číslo 12. jako poslední a tak nějak by to dávalo i logiku, co se příběhové části týče, kdy by byl správný zakončení série s tím, že v budoucnu budeme očekávat další příběhy. Každopádně 12. díl mě opravdu překvapil nejvíce, kdy jsem opravdu nečekal tu kaskádu těch nových postav, což je celkem unikátní v tomhle ohledu, kdy většinou všechny nebo většina důležitých postav je představena v počátku série. S tím souvisí i ona vyhrocení událostí a nabrání na zajímavosti. Obecně si ale myslím, že tomu chybí více vážnosti, kdy je to trochu více spíše jako fantasy pohádka než fantasy akční drama. Kouká se samozřejmě na to dobře, ale pro vyšší hodnocení by se to muselo snažit víc. Animace je taková podivná (trochu mázlá a slabší na sytosti barev), takže se na to nekoukám úplně nejlépe ale design je dobrý a co se týče hudby, tak ta celkem jde. *** 2. série *** Po shlédnutí druhé série se tohle anime tak nějak drží v rámci své úrovně. Je to opět spíše dobrodružná fantasy pohádka, než od toho očekávat něco víc. Po příběhové části se konečně dozvíme o vedení říše a jejich úmyslů, něco tu zazní o otci Grana, poodhalí se nám historie Orchis, černého rytíře, Kataliny, Rackama aj. I když se tu objeví opět několik nových postav, je škoda, že to jen málo pracuje s postavami, které se objevili na konci první série. Animace a hudba se drží na svém. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Naprosto krásná ukázka průměrného anime, které není špatné, ale zároveň ničím extra nepřekvapí. Animace i hudba je slušná, charaktery jsou vcelku sympatické (i když třeba na IO jsem si musel dost zvykat) a vše je prostě tak nějak dobré, ale že by vás to napnulo, zaujalo, nebo okouzlilo - no mě se to nestalo... Je to v podstatě slušná, ale úplně obyčejná reklama na hru, která ovšem nepřináší nikterak zajímavý příběh, jen klasickou cestu od dobrodružství k dobrodružství s tím, že se k vám po každém z nich přidá nějaká nová postava. Zkrátka koncept známý ze spousty her, který člověka znalého opět ničím nepřekvapí. No a v posledním díle dostaneme i důležitou informaci, že se dá hrát i za holku (kdo by to byl čekal)... 5/10 ()

Reklama

Galerie (80)

Reklama

Reklama