Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sai Gau (Max Zhang) je zbrklý policista, který při jednom zátahu s parťákem A-dem zabaví pašované zlaté cihly. Když jdou po podezřelém Chengovi (Shawn Yue), A-de je unesen a Sai Gau se pouští po jeho stopách. Při vyšetřování zjistí, že Cheng se snaží ukrást svému šéfovi zlaté cihly ze dna moře. (LangiJ)

Recenze (19)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

To je tak akční,až si to vlastně podráží nohy.Akce tu je spousty,ale vůbec nebaví.Památnou je možná tak v hlubině moři(bazén) vložka akčního kalibru,že já dejchám jak žralok.Pak další fight jak z Tekkena na lodi.Nějaký parkur a pořád to stejné.Příběh je vyloženě hroznej,protagonisté nesympatický a s každým fightem to hrozně evokuje béčko těžkého zrna.Choreografie je občas šik,někdy zase přímo děsná.Je to vlastně z levelu tam a tam,která končí zlatou cihlou jak v pořadu Riskuj.Bohužel tahle spanilá jízda byla mimo moje reflektory. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Akcne becko v osemdesiatkovom tupom style serii Akykolvek Force. Zapletka je primitivna. Max Zhang je kladny hrdina, Shawn Yue zaporak a od urcitej chvile sa ich cesty pretnu a pôjdu si az do konca filmu po krku. Bohuzial to je podane dost nezazivne. Ani jeden z nich toho prilis vela nenahovori a mne bolo prakticky uplne jedno kto z nich vyhra. Na konci sa samozrejme dockame aj jedneho sokujuceho odhalenia. Z hereckeho obsadenia ma najviac potesili veretani Yasuaki Kurata a hlavne Tai-Bo, ktoreho som uz dlho vo filme nevidel. Akcie tu je celkom dost. Pacili sa mi iba oldschoolovo prevedene bitky. Ostatne akcne sceny su plne mizerneho CGI. Vysledkom je tupy nudny akcniak, ktory ked neuvidite, tak o nic nepridete. 4/10. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

HK film ještě není mrtvý, a můžeme čekat vysoké vlny! Debutují režisér Jonathan Li byl asistent režie u celé řady důležitých snímků (http://hkmdb.com/db/people/view.mhtml?id=18092&display_set=eng jako Daisy, Initial D, Lost In Time, Missing aj.) koukal po prsty nejlepších současných tvůrců. Rozhodně se dost přiučil. Film The Brink přináší svěží akční kriminálku HK střihu, pevně zakotvenou v lokálním prostředí místních rybářů a trhů. Jednoduchý, ale úderný příběh, má zajímavé charaktery, příběh nikdy nenutí a obsazena jsou esa z pevniny i Hong Kongu. V hlavní roli stoupající akční hvězda Max Zhang (a to před lety dělal jen kaskadéra a miniroličky, nyní patří mezi elitu, mimochodem manžel Ady Choi). Dále je zde jeho pyrotechnická pomocnice Janice Man, z Hong Kongu menší roličku Gordon Lam a hlavní roli vynikající Shawn Yue, jeho málomluvný a drsný charakter, je perfektně zahraný, nebezpečí z něj čiší a testosteron přímo kape. Vynikající hudební stopa, dynamická kamera, perfektní technické zpracování obecně. Konfrontace hlavních hrdinů přináší pořádný adrenalin a napětí. Film nikdy nenudí a když si odmyslím tu podivnou linku, kde není nikdy vysvětleno, jak Sai Gau k těhotné středoškolačce přišel, tak si v zásadě není na co stěžovat. Film má typické prvky zlatých časů hk akční školy, ale je zároveň vidět, že se podřizuje cenzurním morésům z pevniny. Nezbytný japonský záporák,překvapivě odpor proti potratům, a očekáváné vyústění jednání hlavního hrdiny, kdy Sai Gau v žádném případě nechce nechat zlo nepotrestáno, ačkoliv se o něj také přičinil. Přes všechny tyto kompromisy představuje The Brink úspěšnou cestu pro místní tvůrce jak udělat nabitý akčňák s lokální tváří a uspět s tím na pevnině. Můžeme si však klást otázku, zda by nám zajímavější děj a charaktery nepřinesla naprostá svoboda tvůrců, autocenzura nepříjemně ovlivňuje, omezuje jejich invenci, míra neočekávanosti a překvapivosti, je tak pro diváka automaticky snížena tím, že se musí vyhovět cenzorním nařízením a představám z pevninské Číny. A tak nemůže být divák v očekávání, jak kdo dopadne, atd. The Brink je přesto film zasluhující reprízu, patří spolehlivě s par jinými snímky mezi to nejlepší posledních dvou dekád HK akčního filmu/thrilleru. Má to stejnou kvalitu a sílu jako Fire of Conscience, Firestorm, The Wild City aj. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Svižná jízda se skvělým obsazením a pěknými bitkami. Na Asii je ten film celkem krátký a nasadilo to už na začátku takové tempo, že než jsem se rozkoukala, byl konec. Překvapil mě výběr herců do hlavní dvojky. Šóník je pro mě spíš klaďas do rolí policistů a Max Zhang zas uhlazený záporák, kterýho si střihnul v SPL 2. Tady si ty role ale prohodili, což mi zpočátku přišlo trošku zvláštní, ale nakonec musím říct, že to vůbec nebyl špatný tah. Přemýšlela jsem, jestli dát 3 nebo 4*, ale nakonec za Šóníkovo málomluvnýho drsňáckýho záporáka a Maxovo bitkařský umění se přikláním ke 4. Přeloženo. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Takže to se takhle jednou vcelku průserářský policista s vizáží asijského Deppa pustí do boje s pašeráky zlata, vedeným o nic méně charismatickým mlčenlivý padouchem, jemuž je mořská pláň vším. Pokud to vezmete trochu s nadhledem a rezervou, je to akčňák se vším všudy, hlavně vynikajícími bitkami. Fajn kamera, muzika, prostě starý dobrý Hongkong. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama