Reklama

Reklama

Žádná volba

  • Česko Paradox (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hongkongský policista Lee (Louis Koo) se nepohodne se svou dcerou Wing-čch' a ta odletí za kamarádkou Jenny do Thajska. Po pár dnech Jenny Leeovi zavolá, že Wing-čch' zmizela. Lee přiletí do Thajska a společně s pattajskými policisty Čchuejem (Yue Wu) a Takem (Tony Jaa) se pouští do pátrání po své dceři. (LangiJ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (37)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Absolutně dokonalý druhý díl je sice zdaleka nepřekonán, ovšem i toto třetí pokračování perfektní série SPL je natolik výjimečné a nadstandartní, že bez sebemenšího zaváhání dávám znovu plný počet * a rovnou přidávám dodatek, že ani u Paradox nemám jakýkoliv důvod kritizovat byť jen vteřinku z celého filmu. Opět zde mohu jen pět ódy nad fantastickou prací asiatů s příběhem, herci, atmosférou, emocemi, napětím a samozřejmě akcí, to prostě nemá obdoby, aby se tvůrcům tohle všechno podařilo tak efektně a přesvědčivě sladit v jeden dokonalý celek, který právě filmy z této série představují. Co se třeba zápletky týče, jde sice o velmi podobné téma jako v Času odplaty, ovšem zpracována je opět tak strhujícím a dech beroucím způsobem, že člověk si napětím a navozeným spádem okouše nehty i u palců na nohou. Navíc její vývoj je naprosto nepředvídatelný, nápaditý a hlavně se v něm dějí takové šokující zvraty, na které si třeba konkrétně hollywoodští scénáristé nedovolí ani pomyslet, natož aby je použili. Pecka! Atmosféra je též fascinující, syrová, podmanivá, nekompromisní, o emocích ani nemluvě, obrovsky silné, přesvědčivé, až z toho mrazí. Co se herců týče, pravdou je, že zrovna já ty asijské ksichtíky moc nemusím, připadají mi všechny stejné, podivné, snad až nechtěně komické, ale opět, tato série je v tomto ohledu zcela jinde, a stejně jako ve dvojce, i tady je casting dokonalý a ještě jednou dokonalý. Louis Koo, Yue Wu, Tony Jaa, ale prostě i všichni ostatní bez výjimky tu předvádějí neuvěřitelně působivé a silné výkony, pro které nemám prostě slov, úžasný. A samozřejmě ta akce! Té tu sice není tentokrát až tolik, ale i tak je jednoduše famózní a nepřekonatelná a speciálně pro ni platí, že oproti zbytku světa je o několik levelů úplně jinde, to je jeden obrovský dokonalý balet, to člověk jen otevře dokořán hubu a kochá se nad tím dech beroucím představením, co se na obrazovce odehrává, fascinující, přehledné, choreograficky nedostižné, neskutečně nekompromisní, nápadité, kulervoucí, pecka! Já jsem zkrátka i z tohoto pokračování totálně na větvi, pro mě se jedná opět o neskutečný filmový zážitek, který jsem si náramně užil a já mohu jen každému vřele doporučit, stojí to vážně za to. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Treti diel serie, kde jednotlive diely spolu vôbec nesuvisia. No co uz. U serii Ultra Force to tiez nikomu nevadilo. Podstatna je kvalita a ta sa nedostavila. Prirovnal by som to k filmu Flash Point. Cize na jednej strane neskutocne nezazivna dejova vata o tom ako hlavny hrdina patra po svojej stratenej dcere. Cely cas nedockavo cakate, kedy sa tie nudne kecy skoncia a pride na radu akcia. Okrem finale sa dockame väcsiej porcie len v polovici filmu. Zvysok su proste len nudne nefunkcne kecy. A akcia je dobra. Len dobra. Nic ohromujuce. Okrem obcasnych zbytocnych dratov a dalsich umelych vylepseni je najväcsim problemom Louis Koo ako hlavny hrdina. Herec je to dobry ale bit sa poriadne nevie a tak jeho bitky pôsobia dost umelo, chvaty su pomale, udery neraz koncia vo vzduchoprazdne. Bitky s Yue Wu su o triedu dynamickejsie. Celkovo mi vo filme chybali poriadni skuseni bitkari. Ken Lo si ani neskrtne a Tony Jaa tu ma kratku epizodku ukoncenu tak trapnou smrtou, ze to tromfne aj odchod zo sceny Scotta Adkinsa vo filme American Assassin. Takze vysledkom je podpriemerny film, ktory sa okrem bitiek strasne tahal a vzhladom na neustaly kvalitativny pokles bude najlepsie ak dalsie diely uz nevzniknu. Zbytocne nicia povest dokonalej jednotke. 4/10. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek by potřeboval, aby v něm Tony Jaa měl co nejvíce prostoru. Nevím, jestli je tak drahý nebo co, ale to je tak těžké pochopit, že Tony musí mít co nejvíc akčních scén, protože je v nich prostě nepřekonatelný? Bohužel ostatní postavy tak dobře nedokážou táhnout celý snímek, který nemá ani vyloženě skvělý scénář. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování úspěšné Hongkongské série SPL je za mnou, ale tentokrát nejsem až tak unešen. Druhý díl nepřekonaný, jelikož sestava Jacky Wu, Tony Jaa a Max Zhang je prostě někde jinde a příběhově mi přišel druhý díl zajímavější a zábavnější. Tony Jaa zde má málo prostoru vlastně si zde ukradne jen jednu akční scénu, což zamrzí, zbytek zůstává na Louis Koo, který sice překvapil, že vůbec něco ovládá,jelikož doposud nic moc nepředvedl, ale spíš mě zaujal Yue Wu v roli policisty, který kung-fu ovládá špičkově. Super je i záporák, který sice otřesně hraje, ale v souboji je slušné hovado. Akční scény jsou zde jen tři, z toho dvě velké, jedna uprostřed s Tonym, která je parádní a závěrečné 20 minutové finále se sekáčkama, které bylo taky perfektní, ale do historie se však zřejmě nezapíše. Vizuálně fajn, příběhově zbytečně roztahané, akce je skvělá, dynamická, drsná i přehledná, ale není ji bohužel tolik. Headshot a Wolf Warrior 2 se mi letos líbilo více, ale pořád slušná martial arts mlátička, která je daleko napřed před USA. 80% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Smutné zistenie, ani Samo Hung nie je úplne vo forme a strihá tu akciu viac, ako by sa na Hong Kong patrilo. Mňa to inač celý čas dosť bavilo (detektívna časť, sic bez prekvapenia, ale plne funkčná), ale záver bol taký nejaký rozpatlaný a zanechal pachuť nedotiahnutého. Že si to požičalo značku SPL mi príde úplne odveci. 70% ()

Galerie (119)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v thajském Bangkoku. (Yardak)

Reklama

Reklama